Cele mai scumpe protecții solare nu sunt întotdeauna cele mai bune

lotiune-protectie-solara

Marketingul își propune să lege clienții de produsul oferit, iar acest concept este bine cunoscut pentru principalele linii cosmetice, astfel încât de multe ori vindem produse la prețuri ridicate, a căror calitate nu este cea pe care o plătiți, iar protecțiile solare sunt acestea Realitatea nu este străină.

Organizația de consumatori și utilizatori este o entitate autonomă formată din peste 300 de mii de persoane care s-au alăturat acestei inițiative pentru a apăra drepturile consumatorilor prin promovarea unei culturi a consumatorilor transparente, oferind informații de specialitate despre produse și servicii. .

Pentru a-și îndeplini mandatul, această organizație neguvernamentală primește reclamații de la utilizatori și consumatori pentru a evalua produsele, reclamele și ofertele. În acest fel, le oferă cititorilor și angajaților lor sfaturi legale și date utile pentru a-i ajuta să economisească bani.

Cu toate acestea, având în vedere gama largă de produse pentru cremele solare de vară și de specialitate, care devin din ce în ce mai scumpe, OCU a decis să analizeze cele mai populare articole din această categorie pentru a vedea dacă prețul plătit a fost ceea ce a fost oferit și invers. Pentru a obține informații contrastante, aceste analize au fost efectuate în laboratoare certificate, a căror identitate rămâne anonimă, iar consumatorii au fost rugați să afle modul în care au perceput aceste produse.

Trebuie menționat că studiile au fost „dublu-orb” pentru a asigura exactitatea pe parcursul procedurii, întrucât containerele sunt acoperite cu o etichetă opacă, astfel încât utilizatorii, lucrătorii de laborator sau analiștii nu pot spune ce produs este. este cam.

Cu toate acestea, de multe ori rezultatele nu corespund așteptărilor utilizatorilor, deoarece există protecții solare pe care le-au apreciat ca fiind bune datorită texturii și mirosului lor plăcut, în timp ce laboratoarele au dat ratinguri negative pentru formulele rele sau ineficiente.

Citeste si:  Cum ne protejam zona ochilor impotriva soarelui

După ce am examinat peste 20 de produse pe piață, unul dintre cele mai enervante rezultate este cel al mărcii Hawaii Tropic, care, datorită parfumului și texturii sale, a arătat o absorbție de 85% a utilizatorilor, dar a obținut valori foarte mici în laborator. ceea ce duce la concluzia că produsele examinate sunt de slabă calitate.

Lista include, de asemenea, binecunoscuta cremă Piz Buin și Biosolis Lait Solaire, ale căror prețuri sunt printre cele mai mari și care variază între 40 și 90 lei pentru o sticlă de 100 ml, deși analiza chimică este negativă.

protectie-solara

Comparație de calitate și preț

Știm că nu este ușor de definit care este cea mai bună protecție solară pentru preț, dar OCU încearcă să apropie acest concept de utilizatori, oferind ghiduri cumpărătorilor care ajută la distingerea principalelor aspecte ale protecției solare. ar trebui să aibă.

În mod similar, o parte din studiul realizat de OCU a avut ca scop compararea prețului și a calității celor mai vândute produse, inclusiv a celor din linia albă. În acest sens, linia Decathlon Aptonia cu factor de protecție solară cu factorul 30 a obținut cele mai bune rezultate în laborator, dovedind că nu trebuie să fie un produs foarte scump pentru a oferi utilizatorilor o bună calitate și eficiență.

În această categorie au fost, de asemenea, preferați Nivea Sun Protege și Lapte corporal Broncea, Spray-ul de lapte Sun Babaria și Spran Lemonoil Ecran Sun. Toate aceste produse au în comun faptul că prezentările lor de 100 ml nu depășesc 30 de lei, astfel încât spray-ul Ecran cu o valoare de aproximativ 50 de lei pentru sticla de 300 ml este cea mai bună calificare din punct de vedere al raportului calitate / preț. a ajuns.

Citeste si:  Cea mai buna crema pentru protectie solara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.