Sari la conținut

Cum folosesti protectia solara in mod corect?

    cum folosesti corect crema spf

    Protecția împotriva razelor solare a devenit o necesitate tangibilă, în special având în vedere creșterea cazurilor de cancer de piele care nu fac distincție între sex, vârstă sau statut social. Acesta este motivul pentru care dorim să vă vorbim despre greșelile pe care le putem face atunci când utilizăm protecții solare, astfel încât să înveți să le folosiți corect.

    Ani de zile am crezut că utilizarea de protecție solară a fost posibilă doar vara, pe plajă, în piscină sau în țară, însă realitatea este copleșitoare când experții și studiile științifice ne anunță că protecția solară este folosită chiar și în zilele înnorate. trebuie sa

    Aceeași concepție greșită cu privire la utilizarea de protecție solară a determinat să facem aceleași greșeli de mai multe ori atunci când folosim produse dermatologice pentru a proteja pielea.

    În primul rând, este important să înțelegem că protecția împotriva razelor solare ar trebui să facă parte din rutina noastră zilnică, indiferent dacă folosim sau nu machiaj, dar ar trebui să o facem în fiecare zi înainte de a pleca de acasă sau în drum spre muncă, afaceri sau Aplicați protecție solară pe corp, în special pe zonele cele mai expuse.

    Acum putem rezuma cele mai frecvente greșeli pe care le facem în 5 părți, așa că citiți mai departe pentru a afla dacă ați greșit de-a lungul anilor.

    01. Alegerea corecta a factorului de protectie – SPF

    Pentru a ști despre ce este vorba, trebuie explicat faptul că protecțiile solare sunt clasificate în funcție de nivelul de protecție solară pe care îl oferă. Prin urmare, este comun să vedeți produse care au nomenclatura SPF cu cifre diferite, care pot include 15, 20, 25, 30, 50, 50+. Acest număr indică timpul necesar pentru apariția eritemului (roșeață) pe piele atunci când este expus la soare. În acest fel, putem înțelege că o protecție solară cu SPF 15 înseamnă că, în funcție de tipul de piele, poate dura 15 minute pentru ca pielea să se înroșească atunci când este expusă direct la soare.

    Citeste si:  Cele mai scumpe protecții solare nu sunt întotdeauna cele mai bune

    Totuși, acest lucru nu înseamnă că utilizarea unei creme cu un factor de protecție solară mai mare vă permite să rămâneți la soare mai mult timp fără a simți efectele. Adevărul este că vă ajută să vă protejați pielea de arsuri directe pentru o perioadă estimată de timp, dar nu sunteți scutit de alte efecte care rezultă din expunerea la razele UVA.

    2. Cantitatea de protecție solară

    Chiar dacă aveți cea mai bună protecție solară (puteți găsi câteva opțiuni de cumpărare aici) pe piață, ar trebui să știți că este necesar să utilizați o cantitate mult mai mare decât ne aplicăm de obicei, deoarece dermatologii recomandă 2 mg de cremă pe Se aplică centimetri pătrați de piele, ceea ce corespunde de fiecare dată cu o mână de produs. În plus, se estimează că crema trebuie să fie atinsă după o jumătate de oră, o oră sau două, care depinde și de factori de mediu și de corp, cum ar fi căldura, expunerea la apă și transpirația.

    Deoarece știm că este foarte puțin probabil să aplicați o astfel de cantitate de cremă, este recomandat să utilizați un protector cu un factor mai mare de 30 pentru a oferi un pic mai multă protecție până la următoarea aplicație.

    3. Folosiți protecție cu jumătate de oră înainte de expunerea la soare

    Ani de zile, etichetele de protecție solară au indicat că produsul trebuie aplicat cu o jumătate de oră înainte de lumina directă a soarelui. Cu toate acestea, un grup de dermatologi de la Universitatea din Málaga aparținând Academiei Spaniole de Dermatologie și Venereologie a arătat că eficacitatea protecției solare poate fi atinsă până la 5 minute după aplicare. Acest lucru împiedică produsul să fie impregnat în îmbrăcăminte atunci când mergem pe plajă sau la piscină și protejează mai bine părțile corpului care sunt expuse mai mult timp.

    Citeste si:  Cum ne protejam zona ochilor impotriva soarelui

    4. Aplicați aceeași protecție solară pe față ca și restul corpului.

    Este important să rețineți că pielea facială are anumite proprietăți, cum ar fi unsoarea, tendința de acnee și alți factori care pot fi schimbați în funcție de tipul de piele, folosind o protecție solară convențională. Din acest motiv, deși principiul activ și scopul protecției solare sunt aceleași, se recomandă utilizarea unui produs special pentru față care să satisfacă nevoile în funcție de tipul de piele. Chiar dacă acest lucru înseamnă costuri suplimentare, ar trebui privit ca o investiție pentru propria noastră sănătate dermatologică.

    5. Fără protecție împotriva soarelui în zilele înnorate

    Mulți oameni încă cred că razele soarelui doare doar atunci când cerul este senin, așa că nici măcar nu folosesc protecție solară în zilele înnorate. Dar nu este adevărat. Radiația ultraviolete funcționează în fiecare zi, indiferent de condițiile meteorologice sau de anotimp, deoarece specialiștii afirmă că 80% din aceste raze pot pătrunde în stratul de nori, ceea ce necesită utilizarea constantă a protecției solare. Având în vedere acest lucru, puteți aplica protecție solară pe față într-o zi rece, ploioasă și gri, deoarece această parte a soarelui este cea mai expusă, făcându-vă mai sigur când ieșiți pe drum.

    Deși acestea sunt principalele greșeli pe care le facem atunci când folosim protecție solară, nu trebuie să uităm să folosim o protecție suplimentară atunci când suntem expuși la soare mult timp, de la purtarea unei pălării sau pălării la ochelari de soare cu protecție UV. îmbrăcăminte specială – chiar și folosirea unei umbrele poate face o diferență mare. Alte măsuri pe care le putem lua pentru a reduce daunele solare includ evitarea expunerii în orele centrale ale zilei, menținerea hidratării și oferirea de umbră pentru protecția noastră.

    Citeste si:  Cea mai buna crema pentru protectie solara?

    Cu aceste măsuri simple, care sunt utilizate în rutina noastră și transformate în obiceiuri pentru întreaga familie, puteți avea grijă de sănătatea pielii dvs. și vă puteți bucura de soare în siguranță și cu precauție.