Cum ne protejam zona ochilor impotriva soarelui

crema-solara-pentru-zona-ochilor

Când vine vorba de hidratarea feței sau de purtarea machiajului, uităm cât de importantă este zona ochilor. De aceea, lăsăm deoparte protecția solară a acestei pieli delicate, care este una dintre primele zone afectate de semnele îmbătrânirii, care la rândul său este accelerată de razele solare.

Dacă aveți deja protecție solară în rutina zilnică, vă felicităm pentru aceasta, mai ales dacă utilizați un produs pentru pielea facială. Acum probabil că te-ai întrebat dacă această protecție solară este potrivită pentru zona ochilor tăi și de aceea ai ajuns atât de departe. Pentru a vorbi despre importanța îngrijirii acestei pieli sensibile prin expunerea la soare, vă prezentăm un material scurt bazat pe afirmațiile dermatologilor, cei mai potriviți experți care se ocupă de acest subiect.

Reomandarile noastre in materie de creme cu protectie solara

Protecția de vară?

Mulți dermatologi spun că unul dintre cele mai populare motive pentru sfatul lor este îngrijirea ochilor și explică faptul că pielea sensibilă din această zonă diferă de restul feței. Prin urmare, aveți nevoie de o protecție solară care să acopere nevoia dvs. de umiditate și protecție împotriva luminii. Experții subliniază, de asemenea, că această îngrijire nu ar trebui să se limiteze la sezonul estival, la excursii pe plajă sau în mediul rural, ci ar trebui să fie utilizate tot timpul anului, în fiecare zi când ieșiți din casă.

Ingrediente speciale

Pielea din jurul ochilor este mai subțire și îi lipsește o abundență de glande sebacee, elastină și fibre de colagen. Din această cauză, este mai fragil și tinde să arate primele semne ale îmbătrânirii. Prin urmare, utilizarea unui produs special pentru hidratarea acestei zone este un început bun, dar este necesară aprofundarea îngrijirii cu o protecție solară care a fost dezvoltată pentru această piele sensibilă.

Citeste si:  Cele mai scumpe protecții solare nu sunt întotdeauna cele mai bune

Dermatologii recomandă ca produsul selectat să conțină filtre fizice pentru a reduce riscul de iritații în această zonă. Mulți sportivi folosesc aceste produse pentru a-și proteja ochii, deoarece sunt concepute pentru a nu arde, chiar dacă zona este transpirată și poate stropi în ochi.

Un alt ingredient care promovează fixarea protecției solare în conturul ochilor este ceramida, un acid gras care împiedică migrarea produsului în soclul ochiului.

În zilele noastre există multe produse cosmetice pentru ochi care conțin deja protecție solară și este foarte important să verificați factorul de protecție solară pentru a ști cât de des trebuie aplicată aplicația în timpul zilei, mai ales dacă sunteți în aer liber mult timp. Cu toate acestea, trebuie amintit că valoarea minimă recomandată pentru SPF pentru această zonă este de 30.

Aplicare corectă

Așa cum am menționat deja, hidratarea în zona conturului ochilor este decisivă pentru încetinirea semnelor îmbătrânirii, care se datorează mai ales lipsei de protecție solară. De aceea, se recomandă utilizarea cremelor pe bază de retinoizi pentru a completa cele mai subțiri riduri din contur, dar dacă aceste linii de expresie sunt mai profunde, este mai bine să utilizați un produs cu acid hialuronic.

Trebuie menționat că această zonă necesită stimularea celulelor pielii pentru a produce mai mult colagen, pe lângă antioxidanți și regeneratori, astfel încât utilizarea formulelor care conțin vitaminele C și E beneficiază de sănătatea acestei zone și de liniile de expresie și Pungi de ochi sub ochi reduse.

Acum ar trebui să vă proiectați rutina de îngrijire, astfel încât în ​​fiecare dimineață să aplicați mai întâi crema hidratantă specială pentru contur, cu vârful degetelor, pentru a face atingeri ușoare și niciodată pentru a trage, deoarece acest lucru adâncește ridurile din această zonă. După ce lăsați acest produs timp de câteva minute, este timpul să aplicați protecție solară pe zona ochilor folosind aceeași tehnică de aplicare. Zona de tratat include pleoapa superioară și marginile ochilor, prin care trebuie să aveți grijă întotdeauna să vă asigurați că nici o cremă nu intră în ochi.

Citeste si:  Cum folosesti protectia solara in mod corect?

Îngrijiri suplimentare

Adevărul este că, atunci când vorbim despre razele solare, ar trebui să fim întotdeauna atenți și să întărim protecția, chiar dacă sunteți sigur că folosiți cea mai bună protecție solară. În acest fel, este necesar să se ia alte măsuri, iar în cazul ochilor, utilizarea unor ochelari de soare de înaltă calitate și aprobați servește pentru a proteja senzația vederii pe plan intern și extern, deoarece acest lucru protejează pleoapele și retina de razele UVA și UVB.

De asemenea, dacă sunteți expus la soare pentru o anumită perioadă de timp, ar trebui să purtați o pălărie sau o șapcă care să protejeze întreaga față și să îmbunătățească efectul protecției solare utilizate pe față și în jurul ochilor.

În acest context, trebuie amintit că expunerea la soare trebuie evitată în orele centrale ale zilei și că protecția solară este necesară și în zilele înnorate, deoarece radiațiile solare depășesc cu ușurință aceste bariere climatice.

Produse cosmetice cu protecție solara

Pentru cei cărora le place să se machieze în fiecare zi pentru cumpărături, distracție sau muncă, industria cosmetică a introdus o protecție solară în majoritatea produselor de îngrijire a feței. Acesta este motivul pentru care există primeri de machiaj cu protecție solară, dar și creionuri de mascare, umbre și chiar grunduri care conțin deja factorul de protecție solară.

Prin urmare, este important să verificați dacă produsele au fost testate dermatologic, că mărcile sunt recunoscute pentru calitatea produselor cosmetice și, dacă aveți îndoieli, nu uitați să consultați dermatologul dvs. de încredere pentru a afla care produse sunt cele mai potrivite pentru dvs. Tipurile de piele sunt potrivite.

Citeste si:  Cea mai buna crema pentru protectie solara?

Nu uitați că sănătatea pielii este foarte importantă pentru bunăstarea dvs. fizică și psihologică, deoarece cazurile de boli de piele și de afecțiuni continuă să crească din cauza expunerii la soare insuficiente în fiecare an. Din acest motiv, este mai bine să începeți îngrijirea preventivă a pielii noastre și a întregii familii într-un stadiu incipient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.