Sari la conținut

Rutina de ingrijire a tenului

    Ingrijirea tenului poate fi uneori un proces confuz, datorita faptului ca au aparut nenumarate produse si nu stim exact care si in ce ordine ofera cele mai bune efecte. Daca e sa citim blogurile fiecarui producator, ne va recomanda o lista destul de lunga de produse, insa cate dintre ele sunt necesare? O rutina de ingrijire a tenului poate diferi de la persoana la persoana, in functie de necesitatiile fiecarui ten.

    rutina mea de ingrijire a tenului

    Cand vine vorba de produse organice vs produse mai putin naturale, ce alegem? Haideti sa fim putin realisti, aspectul tenului mai tine si de noroc si ADN. Unele femei au un ten aproape perfect, fara a face prea multe eforturi. Alte persoane mai putin norocoase, sunt nevoite sa cheltuie mii de lei pe tratamente pentru intretinerea tenului. Drept urmare, care este cea mai eficienta rutina de ingrijire a tenului? Pe scurt, nu este. Un produs care functioneaza pentru mine, nu inseamna ca va functiona si pentru tine. Insa, singura cale de a afla asta, este sa incerci! Astazi va prezint rutina mea de ingrijire a tenului!

    Gel de curatare a tenului

    O parte foarte importanta a rutinii este o curatare corecta a tenului. Din pacate, nu foarte multe femei acorda atentie acestui lucru, iar de barbati nu mai zic. Eu folosesc un gel de curatare pentru ten gras. Daca nu stii ce tip de ten ai, poti consulta un specialist care te va ajuta sa identifici tipul de ten.

    Citeste si:  Masca de Fata cu Bicarbonat: Tipuri si Beneficii

    Masca exfolianta

    Aici putem alege intre mastile naturale, preparate acasa si cele cumparate din magazin. Asta depinde de timpul fiecarei persoane, iar eu personal, folosesc ambele tipuri. Rolul unei masti exfoliante este sa ne ajute la indepartarea impuritatilor si a particulelor de piele moarta care nu au fost indepartate de gelul de curatare. Trebuie sa recunosc ca folosesc destul de des mastile cu bicarbonat intrucat este un exfoliant excelent!

    Cand vine vorba de masti exfoliante din magazine, o folosesc pe cea de la Clinique. Desi nu este printre cele mai ieftine masti de exfoliere, un tub de 100ml ajunge destul de mult. Rezultatele sunt vizibile imediat! Dupa aplicare, o las sa actioneze cateva minute, dupa care incep sa o indepartez folosind apa calduta si miscari circulare, asa cum recomanda si masca. Rezultatul? Un ten care se simte foarte catifelat la atingere si arata mult mai luminos si plin de viata!

    Ser pe baza de vitamina C pentru ten

    Beneficiile vitaminei C sunt bine cunoscute, deci nu as putea sa nu includ un astfel de ingredient in rutina mea de curatare a tenului. Prefer sa aplic un ser pe baza de vitamina C inainte de a aplica o crema antirid . Pe scurt, vitamina C ajuta la uniformizarea nuantei tenului (foarte eficienta impotriva petelor pigmentare), ofera un aspect al tenului ferm, iar proprietatile sale antioxidante ajuta lupta cu stresul si alti factori care ne agreseaza pielea fetei zilnic.

    Crema hidratanta

    Bineinteles, nu poate lipsi crema hidratanta. Tin sa mentionez, ca exista o conceptie gresita cum ca daca am tenul gras, acesta nu are nevoie de hidratare. Nimic mai fals! Indiferent de tipul de ten, el are nevoie sa fie hidratat. Intr-adevar, crema hidratanta trebuie aleasa in functie de tipul de ten.

    Citeste si:  Bio Oil - Pareri, pret si recomandari

    Indiferent de anotimp, eu aleg o crema de fata care include si protectie solara. Da, inclusiv iarna, chiar daca soarele nu este la fel de puternic ca vara, radiatiile sale agreseaza tenul. Iti recomand sa alegi o crema hidratanta de zi cu factor de protectie solara minim SPF15. Ma declar multumita de crema de zi de la EucerinAici puteti gasi crema eucerin de zi pentru ten uscat.

    Crema pentru ochi

    Desi nu aplic o crema de ochi zilnic, recunosc ca apelez si la ele. Nu le-as cataloga ca indispensabile din rutina de ingrijire a tenului, dar ele pot cu siguranta sa ne ajute cu cearcanele. Atentie insa, zona din jurul ochilor este mai sensibila, si trebuie sa alegeti crema de ochi in functie de nevoile pielii tale.

    Ce altceva mai includ in rutina mea?

    Uleiul de argan

    Uleiul de argan hidrateaza tenul, oferindu-i antioxidantii de care are nevoie. El contine si vitamina E, protejand tenul de factorii nocivi externi. Desi suna ciudat, acest ulei este recomandat si persoanelor cu tenul gras, intrucat el regleaza productia de sebum.

    Uleiul de ricin

    Uleiul de ricin este un aliat minunat impotriva ridurilor, oferindu-i hidratarea si elasticitatea de care are nevoie. Uleiul de ricin este bun si pentru ameliorarea arsurilor solare, sau a pielii uscate. Eu aplic masti cu ulei de ricin in timpul iernii, atunci cand pielea devine uscata din cauza vantului.

    Uleiul de cocos

    Uleiul de cocos are mai multe intrebuintari, insa eu prefer sa il folosesc pe tip de crema pentru maini. Acesta hidrateaza si catifeleaza pielea, in urma aplicarii lasandu-mi mainile foarte, foarte fine. Il recomand in special persoanelor care au mainile uscate sau chiar crapaturi.

    Citeste si:  Vitamina A Pentru Ten: Secretul Frumusetii

    Vitamina A

    Vitamina A ramane un puternic remediu impotriva ridurilor. Chiar zilele trecute am dat peste un studiu facut de revista Archives of Dermatology, care concluziona ca efectele acestei vitamine se fac vizibile chiar si la persoanele octogenare. Pe scurt, studiul a fost despre 36 de persoane cu varste de aproximativ 80 de ani. Dupa un tratament de 6 luni, cercetatorii au observat o reducere a ridurilor fine. Daca cititi pe ambalajul cremelor anti-aging, veti observa ca o mare parte contin retinol (vitamina A).