Sari la conținut

Cel mai bun nebulizator (aparat de aerosoli) din Romania

  Nebulizatorul sau aparatul cu aerosoli este folosit din ce in ce de mai multa lume, in special de parinti pentru ca ofera un rezultat sigur, eficient si fara reactii adverese. Este un tratament foarte des intalnit la copii, deoarcere dozeaza  cantitati reduse de medicament prin intermediul vaporilor ce sunt inhilati, fapt care nu provoaca efecte adverse, iar tratarea bolii este sigura si nu pune in pericolul santatea copilului, indiferent de varsta acestuia.

  Un mare avantanj al terapiei cu aerosoli este rezultatul rapid care nu intarzie sa apara indiferent de varsta persoanei care urmeaza tratamentul.

  Top 5 cele mai bune aparate de aerosoli

  Pe piata exista diverse tipuri de nebulizatoare, pe care le veti gasi descrise si in paragrafele de mai jos. Probabil v-ati intrebat cum alegem aparatul cu aerosoli potrivit, insa care este si cel mai eficient. Raspunsul la aceasta intreare il vom afla impreuna, pentru ca am detaliat pentru fiecare aparat cu aerosoli in parte care sunt avantajele/dezavantajele si ce presupune fiecare. Va invit sa gasim cel mai bun nebulizator!

  01. Aparat aerosoli cu ultrasunete Laica MD 6026

  Nebulizator Laica MD6026

  Aparatul de aerosoli Laica MD 6026 este ideal în tratamentul dereglărilor pulmonare, al astmului, bronșitei, sinuzitei, traheitei, al alergiilor sau chiar al banalei răceli. Acesta este indicat persoanelor care au dificultăți în a folosi aparate de aerosoli cu doză fixă.

  Silențiozitatea este cea care face diferența între aparatul Laica NE 6026 și restul produselor deoarece în ea stă decizia copilului de a accepta sau nu masca pediatrică. Totodată este caracterizat tocmai de această silențiozitate extraordinară ceea ce îl face foarte ușor de utilizat și la bebeluși în timpul somnului. Pe lângă folosirea în timpul nopții, nebulizatorul cu ultrasunete mai are avantajul că nu îi sperie pe copii.

  Aparatul de aerosoli cu ultrasunete de la Laica este definit printr-o tehnologie performantă și cel mai nou design pentru că funcționează pe baza unor ultrasunete. Acesta produce sunete de înaltă frecvență care acționează asupra lichidului medicamentos transformându-l în particule și este foarte ușor de inhalat. Mărimea medie a particulelor este de 3,4 microni, iar volumul maxim al produsului inhalat de 8ml. Lichidul medicamentos trasformat anterior ajunge direct în gât/nas cu sprijinul unui ventilator electric particulele pătrund în toate căile respiratorii.

  Diferența dintre nebulizatoarele care funcționează cu ajutorul unui compresor și a celor care au ultrasunete este atât greutatea cât și dimensiunile. Cele cu ultrasunete ca și Laica MD 6026 au dimensiuni foarte mici. Dispozitivul despre care vorbim având 350 de grame și 15 x 11 x 10 cm ceea ce îi conferă o abilitate excepțională. De asemenea, este dotat cu numeroase accesorii precum: mască pentru adulți și mască pentru copii,dispozitiv pentru gură, capsule pentru medicamente (40 de bucăți incluse), posibilitatea de racordare la căști, transformator cât și un manual de instrucțiuni în limba română. Alimentarea se face la priză.

  Nebulizatorul Laica are forma unei prisme triunghiulare regulate, iar susținerea lui este realizată de trei piciorușe cauciucate. Acestea din urmă îi oferă stabilitate pe toată durata administrării tratamentului. Furtunul din silicon de care dispune a fost creat să reziste utilizării zilnice, toată construcția aparatului fiind de fapt una cât se poate de solidă. Are totodată doar un singur buton on/off așa că este simplu să înveți modul în care funcționează. Având un design italian este împachetat într-un ambalaj special conceput.

  Acest nebulizator cu ultrasunete se află în concordanță cu directiva 93/42/EEC pentru aparaturi medicale, iar pentru a testa și a te convinge de calitatea acestui dispozitiv producatorul oferă 2 ani garanție. Ținând cont de toate aspectele menționate mai sus, nebulizatorul cu ultrasunete Laica MD 6026 aduce doar beneficii celui care îl achiziționează. Este perfect pentru orice afecțiune respiratorie sau pulmonară, dar și pentru aproape orice tip de medicamentație.

  Firma Laica este un nume sonor în materie de dispozitive medicale cu aerosoliavând un raport calitate-preț cu greu combătut de concurența de pe piață.

  02. Aparat de aerosoli Laica NE 2010 cu compresor

  Nebulizator Laica NE 2010

  Există oameni care în diferite perioade ale anului sunt mai predispuși la afecțiuni ale căilor respiratorii.
  Trecerea de la un anotimp rece la unul cald, iarnă-primăvară, aduce modificări in organism dacă avem un sistem imunitar vulnerabil. Se poate spune că cei fără nici o apărare în fața unor astfel de transformări sunt copii. De ce tocmai ei?

  Întrucât ei își petrec mare parte din timp într-un colectiv închis. În situația în care un copil este răcit la grădiniță, școală sau creșă este foarte posibil să contacteze virusul și restul clasei. Aparatul de aerosoli cu compresor Laica NE 2010 care face parte din noua gamă “Laica Baby Line” vine în sprijinul celor care astfel de afecțiuni. Acest aparat de aerosoli pentru copii este recomandat în tratarea alergiilor, răcelilor, astmului, sinuzitelor și bronșitelor, transformând tratamentul medicamentosdin formă lichidă în vapori. Nebulizatorul se pliază perfect pe nevoile adulților cât și ale celor mici.

  Sistemul său de funcționare cu piston conferă o inhalare foarte rapidă și fină, dimensiunea medie a particulelor de aerosol fiind de 2, 61 μm. El poate fi folosit cu majoritatea medicamentelor recomandate intensificând în acest mod beneficiile tratamentului. Durata administrării medicamentației cu ajutorul aparatului Laica NE 2010 este una foarte scurtă fiind astfel ideal pentru cei mici care nu au răbdarea suficientă sau pentru adulții ocupați cu activitățile zilnice.

  Aspectul aparatului de aerosoli reprezintă un criteriu important. Laica NE 2010 este fabricat în Italia și are un design italian foarte simplu și util. Dimensiunile nebulizatorului sunt de 200 x 160 x 120 mm cu o greutate de 1,3 kg ceea ce îl face ușor de transportat oriunde avem nevoie. Cantitatea de vapori de 0,35 ml/ minut face ca masca să se umple cu particule încă din prima secundă de utilizare, iar fluxul este mare și constant.

  Este tolerat foarte bine de către cei mici deoarece nivelul de zgomot de 58Db nu creează absolut nici un disconfort. Capacitatea tancului de medicament este de maxim 12ml. Acest tip de nebulizator cu compresor nu are efecte adverse pentru că medicamentul acționează doar la nivel local. Timpul de acțiune este rapid și cu un efect intens crecând astfel șansele ca afecțiunea sș dispară mai repede. Fiindcă are efect local, substanțele active din medicament nu urmează clasicul proces de asimilare mai întâi în sânge și de acolo direct spre zona afectată. Prin nebulizare, medicamentul ajunge în doar câteva secunde în gât sau plămâni. Simptomele se vor ameliora, iar starea copilului se va îndrepta în numai câteva minute.

  Așadar, aparatul de aerosoli Laica NE 2010 este ideal pentru uz casnic. Este fiabil și rezistent în fața uzurii fiind fabricat în conformitate cu normele europene cu privire la criteriile de fabricație și de siguranță 93/EEC pentru “dispositive medicale”. Pe lângă aparatul în sine, la achiziționare veți primi două măști pentru adulți și copii, o piesă de gură, o piesă de nas, filtre de nas, furtun de aer, un flacon și manualul de utilizare în limba română.

  03. Aparat Aerosoli portabil Laica NE 1005

  aparat aerosoli laica NE1005

  Aparatul de aerosoli Laica NE 1005 este conceput în stil italian și dispune de o tehnologie de vârf. Acesta se diferențiază de alte nebulizatoare prin simplitate, calitate si portabilitate. Atunci când suntem în cautarea unui astfel de dispozitiv simplu de utilizat, nu trebuie să uităm de calitate care este cea mai importantă de fapt.
  Trebuie adusă in discuție silențiozitatea aparatului Laica NE 1005. Totodată, acest produs îmbină perfect nevoile adulților care au o viață agitată și plină de activități diverse cu cele ale copiilor care înțeleg cu greu uneori ce presupune urmarea unei terapii.

  Citeste si:  Cel Mai Bun Tensiometru

  Zgomotul din timpul tratamentului abia se resimte de către micuții care își pot desfășura în continuare activitatea precum urmărirea desenului preferat și ușureză administrarea acestuia. Este atât de silențios încât poate fi utilizat și în timpul somnului. Pentru adulți design-ul reprezintă un foarte mare plus deoarece se adaptează perfect oriunde și în acest mod îl putem folosi acasă, la birou sau chiar în vacanță.

  Pe piața acestor aparate de aerosoli există o gamă largă de dispozitive ca si cele cu compresor, mecanice, cu vibrații sau ultrasunete. Cele din urmă utilizează un criteriu de funcționare modern. Scopul lot este să transforme medicamentele sub formă lichidă și să ajungă direct în plămâni, iar efectul va fi unul mult mai rapid. Capacitatea de vaporizare a tratamentului medicamentos este de aproximatic 0,25 mil./ min. Poate înlătura de asemenea disconfortul cauzat de răceli sau stimulii care produc tusea, durerea și senzația de compresie din sinusurile paranazale facilitând expectorarea.

  Datorită aparatului de aerosoli cu ultrasunete Laica NE 1005 foarte silențios, tratamentul se poate administra chiar și bebelușilor fara a le deranja somnul. El transformă preparatele pentru a fi inhalate, prin trecerea medicamentului printr-o sita, în microparticule de lichid ce se răspândesc în aer. Aceste particule cu mărimi cuprinse între 1 și 5 microni pătrund în profunzime în căile respiratorii și asigură aplicarea corectă cu un rezultat extrem de eficient.

  Laica NE 1005 poate fi alimentat la priză cu ajutorul unui adaptor achiziționat separat sau cu 2 baterii 1,5 VAA. De asemenea, este fabricat în concordanță cu legislația europeană privind criteriile de fabricație pentru siguranța aparatelor electrie de uz casnic.

  Nebulizatorul portabil Laica NE 1005 este unul dintre cele mai apreciate și eficiente dispozitive medicale datorită acționării directe asupra zonei afectate, dar și dimensiunile sale reduse de 12,8 x 5,3 x 5,9 cm și greutății acestuia de 160 de grame fără baterii incluse. Totodată el vine la pachet cu husă de depozitare, mască de adulți și copii, dispozitiv pentru gură, manualul de utilizare în limba română și alte accesorii.
  Persoanele care suferă de boli respiratorii sunt conștiente de importanța pe care o are un nebulizator așa că investiția nu are cum să fie alta decât benefică.

  04. Aparatul de aerosoli pentru copii Healthy Fish

  Aparat aerosoli Healthy Fish

  Este bine cunoscut faptul că administrarea oricărui tip de tratament la copii nu este tocmai o misiune ușoară. Din contră, acest lucru poate să devină un chin atât pentru adultul care ii oferă tratamentul cât si pentru micuț.
  Întrebuințarea unui nebulizator este într-un real progres în ultima perioadă. Producătorii s-au străduit să le ofere clienților cel mai bun aparat de aerosoli ce se pliază atât pe nevoile lor, dar au și un aspect pe placul copiilor. Un astfel de dispozitiv este aparatul de aerosoli pentru copii Scian Healthy Fish ce îmbină cele mai noi tehnologii din domeniul medical. Acesta are un design foarte prietenos cu cei mici.

  Figurina de pește pe care o infățișează și faptul că este viu colorat reprezintă o mare distracție pentru micii utilizatori. Aparatul de aerosoli nu are doar o formă amuzantă. Este mult mai mult de atât având un compresor puternic, dar foarte silențios in același timp. Nivelul de zgomot ( mai putin de 55 Dba) emis de nebulizator poate crea disconfort, insă nu este cazul dispozitivului de aerosoli Healthy Fish.

  Greutatea de numai 1, 65 kg si dimensiunuile de 265 x 135 x 185 mm fac ca aparatul să fie extrem de ușor de utilizat și portabil, astfel încât puteți beneficia de el ori de câte ori aveți nevoie indiferent de împrejurările in care vă aflați. Pad-urile de cauciuc poziționate la baza nebulizatorului îl fac foarte stabil pe toată durata tratamentului fără alte deplasări necontrolate.

  Compresorul puternic “ heavy duty “ poate produce aerosoli pe o perioadă mai lungă de timp cu presiunea de pulverizare 30-36 Psi/ 280-350 Kpa/ 2.8-3.5 bar și menține totodată același nivel redus de zgomot. Compresorul este de tip rotativ cu piston ce are protecție atunci câand se supraîncălzește, carcasa aparatului fiind fabricată din material plastic antistatic.

  Producatorii au creat kitul de nebulizare astfel încât mărimea particulelor de aerosoli corespunde cu tratarea oricărei afecțiuni respiratorii.

  Ținând cont de criteriile menționate anterior, aparatul de aerosoli pentru copii Healthy Fish este foarte fiabil în fața utilizarilor frecvente cu o durată de viață crescută. Iar pentru a vă convinge de acest aspect producătorul oferă o garanție de 3 ani. Garanția ii asigură pacientului o continuitate in folosire fără alte costuri adiționale ceea ce poate influența in mod decisiv investiția intr-un aparat de aerosoli.

  Accesoriile sunt cele care nu trebuie să lipsească atunci când ne dorim să achiziționăm nebulizatorul Healthy Fish. Așa ca pachetul conține pe lângă aparatul propriu-zis și două măști pentru copii și adulți. Cinci filtre de aer ce se înlocuiesc la o anumită perioadă de timp și nu în ultimul rând un manual de utilizare.
  În acest manual sunt prezente si câteva specificații tehnice legate de temperatura si umiditatea de funcționare sau mediul în care trebuie depozitat.

  În concluzie, achiziționarea acestui aparat de aerosoli fie că vine la recomandarea unui medic sau pur întâmplător este întotdeauna bine-venită. El este folosit de foarte mulți oameni care nu sunt de specialitate. Este de uz casnic și iți poate ajuta copilul in cele mai dificile situații si urgențe.

  05. Aparat aerosoli copii Philips Respironics InnoSpire the Seal

  Philips Respironics InnoSpire the Seal​

  Atunci când vorbim despre sănătatea noastră este firesc să cautăm si să încercăm sa găsim cele mai bune soluții, in cazul de fata cel mai bun nebulizator.

  Din cauza poluării aerului, dar și a mediului înconjurator, un număr tot mai mare de persoane acuză probleme respiratorii, dar și pulmonare, iar numărul acestora tinde să crească pe zi ce trece. Îngrijorator este faptul că un anumit procent al oamenilor cu astfel de afecțiuni îl reprezintă copiii. În sprijinul celor mici vine insă aparatul cu aerosoli Respironics InnoSpire The Seal de la Philips. Țin să menționez că acest nebulizator este dedicat copiiilor întrucât tot ce conține acest aparat de aerosoli este perfect conceput pentru a le capta atenția in timpul tratamentului.

  Primul lucru fascinant pentru cei mici este design-ul jucăuș, aparatul având forma unei foci drăgălașe cu centrul de greutate poziționat la bază pentru a oferi o mai mare stabilitate in timpul utilizarii. O altă formă atractivă o are Tucker the Turtle, broscuța țestoasă ce este o mască fără de care nu s-ar putea realiza tratamentul. Foarte important este că masca a fost realizată special pentru a le ușura copiiilor întregul proces deoarece diminuează semnificativ depunerile de aerosoli in ochi si in jurul lor. O data cu acest produs veți primi nu una ci două măști pediatrice: una de dimensiune mica si una de dimensiune medie.

  Ce este un glucometru?
  Afla acum cum poti folosi un glucometru si pentru ce model ar trebui sa optezi.Cum funționează Philips Respironics?

  Aparatul de aerosoli Sami the Seal este unul cu compresor ce utilizează un piston pentru a distribui aerul in compartimentul in care se află tratamentul medicamentos. Compresorul are o presiune maximă de 29-43,5 psi cu o putere de 120 VA . Acesta se alimenteaza electric având 230V/50 Hz. Știm ca timpul de acționare este foarte prețios atunci când întâmpinăm o urgență, motiv pentru care intervalul de administrare al tratamentului este unul scurt. Mărimea medie a particulelor rezultate in procesul de comprimare este de 2,80μm , iar doza medie livrată 722μg .

  Un aspect al dispozitivului ce trebuie specificat este zgomotul pe care il emite in timpul utilizării. Acesta trece cu ușurință neobservat de către micuți deoarece există și o aplicație cu același nume, Sami the Seal, ce poate fi descărcată de părinți pe orice tip de device (telefon, laptop) și care le distrage atenția de la tratament. Acolo ei au oportunitatea să coloreze, să rezolve puzzle-uri, să iși antreneze creierul in cu totul alte activități.

  Aplicația a fost creată ca și interval de timp fix cât dureaza administrarea terapiei cu aerosoli. Deși pare destinat numai copiilor, jocul are și o alarmă ce poate fi setată cu ora la care trebuie făcut tratamentul.
  Alt avantaj al folosirii acestui aparat de aerosoli pentru copii este sistemul SideStream de care dispune. Sistemul reprezinta o tehnologie de varf cu ajutorul careia micutii vor primi o cantitate mai mare de aerosoli intr-un timp mai scurt.

  Citeste si:  Cum să ne măsurăm glicemia folosind un glucometru?

  Dispozitivul împreună cu toate accesoriile aferente vor veni la pachet cu o geantă frumos colorată menită să transforme întegul procedeu într-o adevărată aventură pentru copii. Este foarte ușor de transportat și mereu la îndemana oricui este nevoie. Așadar, achiziționarea aparatului de aerosoli Respironics InnoSpire este o hotărâre ce are la bază încrederea. Încrederea că utilizezi cel mai bun aparat de aerosoli de pe piață în tratarea mai multor tipuri de afecțiuni.

  De ce avem nevoie de un nebulizator sau aparat cu aerosoli?

  aparat aerosoliÎn zilele noastre se întâmplă să cunoaștem diferite persoane ce acuză afecțiuni ale căilor respiratorii sau ale plămânilor. Acest lucru are la bază atât factori externi cât și interni. Astfel, bolile nu iartă pe nimeni și se pot manifesta la o scară largă, de la bebeluși la adulți sau vârstnici. În fața unor afecțiuni de acest tip trebuie să fim mereu pregatiți. Sigur, cauzele contactării bolilor sunt multe și complexe, iar totul devine și mai complicat când avem urgențe și nevoi și mai ales când persoana afectată este un bebeluș.

  Afecțiunile respiratorii sunt mai frecvente sau chiar contagioase în timpul sezonului rece. Copiii pot fi mai sensibili în contactarea acestor boli, mai ales în perioada de “ intrare în colectivitate”, când aceștia interacționeaza pentru prima dată cu diferiți germeni și încep să iși construiască o imunitate puternică. Un lucru bun este faptul că o dată dobândită, imunitatea față de viruși și bacterii va scădea la fel ca și frecvența răcelilor. În condițiile sezonului rece ( frig, umiditate, alimentație mai săracă în fructe și legume) căile respiratorii își pierd abilitatea de apărare și devin “ porți e intrare” pentru diverse bacterii.

  Lasând la o parte metodele de prevenție bine cunoscute, terapia cu aerosoli poate fi de un real ajutor pentru a trece cu bine iarna fără să sufere din cauza infecțiilor respiratorii. Ceea ce ne poate salva din situații în care simțim că nu există cale de scăpare și că nici un tratament nu raspunde la problema noastră de sănătate, este terapia cu aerosoli. Aceasta este o modalitate din ce în ce mai recomandată de către medici în tratarea infecțiilor căilor respiratorii, mai ales în cazul copiilor și al preșcolarilor.

  Ce sunt aerosolii?

  Aerosolii sunt niște particule fine de substanță lichidă sau solidă combinată cu mediul gazos (aer natural sau aer comprimat) și inhalate prin căile respiratorii în plămâni. Există mai mule tipuri de aerosoli: naturali- ce se găsesc la malul mării, lângă păduri sau în saline, însă cum nu toți locuim în zone cu acces permanent la ceea ceam menționat anterior avem o alternativă la fel de bună și anume: arosolii artificiali, generați de dispozitive speciale denumite nebulizatoare sau aparate de aerosoli. În mare parte, părinții decid să achiziționeze un astfel de aparat cu aerosoli fiind mult mai practic și ușor decât aerosolii naturali.

  Ce presupune un aparat de aerosoli și cum funționează?

  cum folosim aparat aerosoliÎn termeni medicali, nebulizatorul sau aparatul de aerosoli reprezintă un dispozitiv de furnizare a tratamentului medicamentos folosit pentru a le administra medicamentele sub formă de vapori inhalați în plămâni. Aparatul funcționează prin utilizarea de oxigen, aer comprimat sau unde ultrasonice pentru a descompune substanța activă în mici picături denumite aerosoli, care pot fi inhalate direct prin intermediul unei piese bucale atașate.
  Achiziționarea unui nebulizator aduce cu sine doar avantaje.

  Este folosit cel mai frecvent în afecțiunile cronice ale aparatului respirator datorită afectului rapid și fără nici o reacție adversă. El acționează numai local și nu afectează și alte organe. Întregul procedeu nu este unul standard. Medicamentul nu ajunge mai întâi în sânge și de acolo merge la locul afectat, ci pătrunde direct în toate zonele căilor respiratorii și în plămâni.Iar tocmai din acest motiv terapia cu aerosoli este mult mai benefică decât administrarea clasică a medicamentației.

  Trebuie subliniat faptul că același nebulizator este conceput în așa fel încât se adaptează la nevoile tuturor. Astfel că aparatul de aerosoli poate fi utilizat în tratarea afecțiunilor atât ale unui copil cât și ale unui adult. Un aparat cu aerosoli se manevrează cu ușurință, este portabil și rapid de curățat.

  Regulile de igienă sunt cele mai importante deoarece trebuie să ne spălăm mâinile înainte de administrarea tratamentului cu aerosoli și să curățăm corespunzător dispozitivul după terminarea terapiei. Acest lucru ne va asigura obținerea mai rapidă a celui mai bun rezultat. Nebulizatorul este ideal de luat la birou, în vacanță sau drumuri lungi, dar și pentru cei care călătoresc foarte des. Este ușor de întreținut și mereu gata să ne vină în ajutor atunci când avem o urgență.

  Tipuri de nebulizatoare

  Pe piața aparaturilor medicale sunt disponibile mai multe tipuri de nebulizatoare. Aparatul de aerosoli cu compresor folosește un piston pentru a livra aerul în compartimentul în care este pus tratamentul medicamentos, în vreme ce aparatul de aerosoli cu ultrasunete utilizează un element piezoelectronic care generează vibrații la frecvențe înalte. Acestea sunt transmise medicamentului prin intermediul apei care servește ca agent de răcire și mediu de propagare. Vibrațiile puternice sunt cele care înmulțesc particulele de aerosoli.

  Să le luăm însă pe rând:

  Nebulizatorul cu compresor încorporează un sistem tubular ce include un alt sistem de compresie care are rolul de a pompa aer sau oxigen la mare viteză prin rezervorul pentru lichide cu scopul de a le vaporiza. Se utilizează în mod convențional fiind printre cele mai populare datorită randamentului excelent de care dau dovadă. Nivelul de zgomot nu reprezintă un disconfort major deoarece procesul este unul rapid.

  În ultima perioadă nebulizatoarele au cunoscut și sunt de fapt într-un continuu progres fulminant astfel că ele au forme din ce în ce mai amuzante și vin la pachet cu multe accesorii tocmai pentru a fi pe placul micilor utilizatori. De la figurina de pește sau focă și până la aplicații online sau genți de depozitare jucăușe , producătorii s-au străduit să ofere cele mai bune aparate de aerosoli pentru a obține cel mai bun rezultat.

  Spre deosebire de nebulizatoarele cu compresor, cel cu ultrasunete reprezintă o tehnologie de vârf fiind foarte modern. Acesta funcționează cu ajutorul unui cristal piezoelectric ce creează vibrații care vor transforma ulterior medicamentele lichide în vapori.

  Marea diferență dintre cele două tipuri de dispozitive este zgomotul și greutatea. Nebulizatorul cu piston face puțin mai multă gălăgie în timp ce nivelul de zgomot la cel cu ultrasunete este mai redus. Așadar, dacă ne dorim să utilizăm aparatul in timp ce copilul doarme este de preferat să îl alegem un aparat de aerosoli cu ultasunete care să nu depaseasca mai mult de 50Db.

  Dincolo de utilizarea pe timpul nopții, nebulizatorul cu ultrasunete mai are și avantajul că nu îi sperie pe cei mici, întrucât dacă aceștia se sperie de zgomotul produs de aparat vor refuza să îl mai folosească sau să își pună masca pediatrică.

  O altă caracteristică distinctă, pe lângă silențiozitate nebulizatorului cu ultrasunete este si dimensiunea considerabil diminuată față de unul cu compresor. Din cauza pistoanelor, se întâmplă ca cele cu compresor să fie mai grele și voluminoase. Deși există anumite diferențe notabile între cele două tipuri de aparate cu aerosoli, ambele sunt la fel de fiabile, rezistente la uzură și la rutina zilnică. Ceea ce decidem să achiziționăm ține doar de nevoile noastre.

  Dacă îl luăm pentru noi, atunci cu siguranță ne trebuie un nebulizator portabil al cărui tratament durează foarte puțin, de dimensiuni cât mai mici. Iar dacă cel în cauză este un copil atunci formele amuzante și accesoriile sunt cele care contează. Țin să specific că aceste figurine distractive care le plac atât de mult copiilor nu sunt doar simple jucării, ci sunt aparaturi  de aerosoli performante singurul lucru amuzant fiind doar forma.

  Prin urmare, nebulizatoarele, indiferent de tehnologia pe care o folosesc , au principalul avantaj de a nu solicita efort suplimentar din partea pacientului pentru a-și controla respirația cu scopul de a inhala medicamentele.

  Citeste si:  Cel mai bun glucometru

  Așa cum am menționat anterior, igiena este foate importantă ca la orice alt tip de aparat pe care îl folosim. În cazul unui nebulizator este de o importanță majoră deoarece vorbim de un aparat medical. Recipientul în care introducem medicamentul trebuie curățat după fiecare utilizare cu produse speciale de igienizat, nu doar cu apă. De asemenea, trebuie curățate piesele de gură/nas și masca. După clătirea cu apă și săpun trebuie puse la uscat fiindcă altfel bacteriile se vor înmulți.

  Ce trebuie sa stim cand achizitionam un aparat de aerosoli

  beneficii aparat aerosoliSunt câteva aspecte de care este important să ținem cont atunci când decidem să achiziționăm un nebulizator. Acestea constau în: nivelul de zgomot produs deoarece în funcție de asta micuțul acceptă sau nu cu mai multă ușurință terapia. Există copii care se pot speria de nivelul de decibeli emis de dispozitiv și refuză să își pună masca.

  Alt criteriu de luat în calcul ar fi mărimea particulelor și greutatea aparatului (în deosebi dacă dorim să îl utilizăm în călătorii). Rata de nebulizare care reprezintă de fapt viteza cu care se nebulizează substanța într-un minut și nu în ultimul rând volumul rezidul de medicament (cantitatea de substanță ce rămâne în urma nebulizării și care nu mai poate fi nebulizată). Totodată este esențial ca aparatul să dispună și de o piesă bucală pentru copii. În special cele cu aspect atractiv care pot fi într-adevăr de ajutor în terapia cu aerosoli la copii.

  Majoritatea nebulizatoarelor trebuie introduse în priză, însă există și aparate de aerosoli portabile cu baterii incluse. Chiar dacă poate părea un procedeu complex, utilizarea unui astfel de aparat cât și igienizarea lui și păstrarea într-un mediu steril sunt pași simpli, dar foarte importanți pe care trebuie să îi urmăm.

  Când devine totul foarte complicat și pare a fi o misiune imposibilă ce în mod cert nu se va sfârsi cu bine? Atunci când este utilizat în favoarea celor mici. Sunt copii mai receprivi în fața folosirii terapiei cu aerosoli atât de benefică pentru ei cât și copii care se sperie și resping tratamentul deoarece nu înteleg prea bine ce li se întâmplă. Ei bine, cu acei copii trebuie să lucreze părinții care folosesc un nebulizator în încercarea de a-i face să îl accepte.

  Cum convingem copilul să utilizeze un aparat de aerosoli?

  aparat aerosoli copiiÎntr-o lume ideală totul se desfășoară în felul următor: copilul se așează fericit preț de 5-10 minute cu o mască atașată pe nas și guriță. Din nefericire nu toți micuții sunt cooperativi și astfel transformă de cele mai multe ori întregul proces într-o luptă, copilul refuzând administrarea tratamentului și plângând inevitabil.

  Dezavantajul este că majoritatea medicamentelor nebulizate oferite unui copil care plânge ajung în stomac sau în aer și nu acolo unde trebuie și anume în plămâni. Nu îi putem condamna pe cei mici pentru aceste reacții negative la utilizarea aparatului de aerosoli. Ei trebuie înțeleși întrucât această atitudine de respingere vine ca o reacție complet firească în fața unui obiect nemaiantâlnit. Iar dacă îl obligăm să urmeze terapia, nu acționăm deloc înțelept.Trebuie să ne păstrăm calmul în situația respectivă și să încercăm să ne convingem copilul să folosească nebulizatorul.

  Modurile în care putem face acest lucru sunt numeroase.

  În funcție de vârsta copilului ne achiziționăm dispozitive mai puțin înspăimântătoare și mai puțn zgomotoase. Nivelul de decibeli emis de nebulizator ridică o altă problemă, el fiind unul din factorii decisivi in acceptarea sau respingerea terapiei. Zgomotul este cel care creează un disconfort pentru copil astfel că este recomandat să porniti aparatul de aerosoli înainte de a pune masca pediatrica pe gurița și nasul celui mic. Procedând așa copilul aude motorul și vede vaporii de aerosoli obișnuindu-se treptat cu nebulizatorul, iar utilizarea acestuia ulterioară nu va mai repreznta o surpirză.

  O altă metodă ar fi sa îi permiteți copilului să se joace cu masca atunci când aparatul nu este pornit. Acest lucru va ajuta la eliminarea unei părtți din anxietate care încojoară masca si aparatul. Permiteți-le să țină ei masca. De cele mai multe ori copii se simt mai liniștiți dacă reușesc să țină ei masca nebulizatorului, deoarece acest lucru le oferă un anumit control asupra întregului proces.

  Tratementul cu aparatul de aerosoli nu este unul dintre cele mai interesante lucruri din lume, dar il putem face să devină o adevărată aventură îmbinând în acest mod utilul cu plăcutul . În timp ce urmează terapia le putem citi o carte sau le punem desenele animate preferate ceea ce face ca timpul să treacă mult mai repede.

  Dați voie copilului să folosească o mască suplimentară pentru a mai oferi jucăriei sale preferate un “tratament”.

  Răsplata este un alt mod de acceptare deoarece reprezintă meritul copilului pentru că s-a comportat adecvat la administrarea terapiei. Astfel că un autocolant sau o jucărie mică ar putea face minuni. În cazul în care nu vorim de bebeluși, pe cei care sunt preșcolari îi putem responsabiliza împlicându-i în acest proces. În funcție de vârsta, copilul poate să vă ajute să conectați tubulara, masca sau chiar să puneți medicamentul. Așa încât poate fi dispus să accepte nebulizatorul.

  Cu toate aceste tertipuri, copilul ar trebui să utilizeze în mod confortabil un aparat de aerosoli în cel mai scurt timp.

  Tot ce trebuie să facem de fapt este să ne adaptăm în funcție de copil. Să încercăm să inventăm o lume captivantă ca să își poată antrena creierul în alte activități și să uite că urmează un tratament medicamentos. Formele prietenoase ale nebulizatorului ne oferă sprijin în acest sens. Deși figurinele precum peștisorul sau foca sunt atât de atractive și amuzante pentru copii, ele reprezintă aparaturi performante ce îmbunătățesc considerabil calitatea vieții unui copil.

  Nebulizatoarele explicate și transpuse în viața de zi cu zi sunt aparate ce emană o anumită cantitate de ceață menită să ne amelioreze și să oprească afecțiunea pe care o avem.

  Cu toate că sunt denumite generic ca fiind dispozitive medicale, ceea ce ne duce cu gândul la cunoștințe de specialitate ele funcționează de fapt pe baza unor principii simple și se folosesc în uz casnic. Astfel că pot fi utilizate de majoritatea oamenilor care nu au neapărat un bagaj vast de informații în domeniul medical.
  Nebulizatoarele reprezintă unele dintre cele mai complexe aparaturii medicale de pe piata deoarece sunt foarte performante, dar cu design simplu și cel mai important aspect este că acestea oferă un adevărat suport la cel mai mic simptom de răceală sau afecțiune al copilului.

  Știm cu toții cât de vulnerabili pot să fie copii în fața unei simple răceli atunci când sistemul imunitar este scăzut. Iar linia dintre o mică viroză și o boală în adevăratul sens al cuvântului ce poate avea urmări grave este foarte fină, mai ales atunci când nu este depistată și tratată la timp. Aici intervine rolul aparatului de aerosoli. El combate încă din stadiul incipient o afecțiune pulmonară, astmul sau bronșita. De ce această afirmație? Deoarece argumentele sunt cât se poate de pertinente și sustenabile de opiniile și rezultatele părinților care au folosit așa ceva.

  Atunci când boala se află la nivel de instalare, nebulizatorul o poate distruge acționând doar asupra zonei respective și nu intră în sânge. Vaporii de aerosoli emiși de aparat ajung direct în căile respiratorii și plămâni asigurand o șansă mult mai mare de tratare și recuperare.

  Un aspect prioritar în achiziționarea unui aparat de aerosoli o reprezintă portabilitatea datorată dimensiunilor mici. Se obișnuia ca părinții să îi ducă pe cei mici la mare pentru tratamentul cu aerosoli naturali, însă acum acest lucru nu este la îndemâna oricui și drumurile pot fi lungi și istovitoare, astfel procurarea unui nebulizator este o alternativă extraordinară. Astfel că terapia se va produce direct de la domiciliu scutind călătoriile obositoare în căutarea de aerosoli naturali și cu un efect precis.

  Prin urmare, fie că achizitonarea aparatului de aerosoli vine la recomandarea unui medic sau ocazională, utilizarea acestuia este întotdeauna o idee bună.