Sari la conținut

Cel Mai Bun Tensiometru

    Desi ar putea parea putin ciudat sa ai un tensiometru in casa, acesta este un dizpozitiv medical care iti poate fi de mare ajutor de fiecare data cand ai nevoie sa iti masori bataile inimii. Pentru cei care sufera de tensiune mare sau alte probleme cu inima, un aparat de masurat tensiunea este perfect pentru a isi verifica nivelul presiunii arteriale fara a fi nevoie sa mearga rapid la un doctor pentru a afla.

    Avand in vedere faptul ca piata ofera foarte multe modele de aparate, procesul de a alege cel mai bun tensiometru nu este tocmai usor. Am ales 5 tensiometre bune, potrivite pentru orice buget.

    Top 5 cele mai bune tensiometre

    01. Tensiometru digital de brat Beurer BM40

    Tensiometru electronic de brat Beurer BM40

    Tensiometrul digital de brat Beurer BM40 cu adaptor este unul din produsele ideale pe care le puteti alege atunci cand doriti un tensiometru, avand o banda cu circumferinta de 22-35 cm, potrivita pentru majoritatea utilizatorilor.

    Acest aparat de tensiune se ocupa cu masurarea automata a tensiunii arteriale si a pulsului de la nivelul bratului, avand un ecran mare de 83 x 54 mm cu cifre de 21 mm, usor de citit pentru oricine. Acest tensiometru de brat poate stoca informatii pentru 2 utilizatori, 60/utilizator, oferind o valoare medie a tuturor masuratorilor memorate cat si a valorilor obtinute in urma masuratorilor de dimineata si seara in cadrul a 7 zile.

    Tensiometrul de brat Beurer BM40 cu adaptor afiseaza ora si data pe ecran, detecteaza aritmia, are o functie de oprire automata usor de utilizat, va anunta daca ati utlizat produsul intr-un mod gresit pentru a nu obtine valori eronate, are un indicator al bateriei consumate si vine cu a garantie de 3 ani in cazul defectarii din fabrica.

    Produsul vine la pachet cu o geanta de stocare si un adaptor pentru priza avand o greutate de 257g. Veti primi la pachet si 4 baterii 1,5V tip AAA iar manseta XL (30-42cm) este disponibila separat.

    02. Pulsoximetru Beurer PO30

    Pulsoximetru Beurer PO30

    Pulsoximetrul Beurer P030 este unul dintre cele mai avansate produse medicale de luat tensiunea pe care le puteti achizitiona in momentul de fata pe piata romaneasca. Acesta nu masoara doar frecventa cardiaca cat si saturatia de oxigen.

    Este un dizpotiv perfect pentru cei care sufera de insuficienta cardiaca sau de boli pulmonare obstructive cronice si astm bronsic. Este bun si pentru cei care practica sporturi extreme la altitudini mari.

    In ceea ce priveste descrierea capacitatilor produsului, el ne atrage in primul rand prin ecranul cu 4 perspective de vizualizare si prin faptul ca ecranul are o luminozitate reglabila. Beurer P030 este mic si usor de transportat, vine cu o functie de oprire automata a dizpozitivului si are si un indicator pentru schimbarea bateriei. Va afiseaza clar pe ecran valorile masurate permitand o citire usoara a datelor.

    In ceea ce priveste modul de stocare, acest dizpozitiv vine la pachet cu o cutie de depozitare din metal, snur si husa pentru fixare la curea si doua baterii de 1,5V tip AAA. Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste garantia, dispuneti de 3 ani de garantie in cazul in care produsul se defecteaza sau prezinta semne de uzura la nivelul componentelor mecanice din alcatuirea sa.

    Citeste si:  Cel mai bun nebulizator (aparat de aerosoli) din Romania

    03. Tensiometru digital de brat Omron M2N

    Tensiometru electronic de brat Omron M2N

    Tensiometrul digital de brat Omron M2N HEM-7121-E este un tensiometru de brat care foloseste drept metoda de masurare a presiunii arteriale sistolice si diastolice masurarea oscilometrica. El poate masura pulsul (bataile pe minut) intre valorile de 40 si 180.

    Acest aparat de tensiune poate stoca cu usurinta mai multe valori masurate, pana la maxim 30 de masuratori pot fi salvate consecutiv. In ceea ce priveste plaja de masurare a acestui tensiometru, ea este intre 0 si 299 mm Hg.

    Acest produs vine la pachet si cu o manseta care se va strange in jurul bratului, manseta care este de 22 – 32 cm, insemnand ca majoritatea utilizatorilor pot folosi acest tensiometru. In ceea ce priveste garantia, tensiometrul electronic de brat Omron M2N HEM-7121-E are o garantie de conformitate de 24 luni si o garantie tehnica de 35 luni.

    Producatorul ofera acestui produs medical o garantie destul de prelungita care poate fi folosita in cazul unor defectari care au aparut la nivelul echipamentelor tehnice si care nu au fost create de catre utilizator.

    Pe scurt, tensiometrul profesional de la Omron este un produs simplu care se axeaza pe redarea valorilor tensiunii sistolice si diastolice. Ecranul este unul simplu si cald, permitand utilizarea tensiomtrului de catre toate varstele.

    04. Tensiometru Esperanza Vigor ECB001

    Tensiometru Esperanza Vigor ECB001

    Tensiometrul Esperanza Vigor ECB001, desi poate parea mai putin atragator pentru unii din cauza pretului foarte rezonabil, este un produs medical care ofera atat cantitate cat si calitate prin modul de inregistrare al valorilor masurate.

    Astfel, putem vorbi despre un aparat de tensiune care inregistreaza pana la 90 valori masurate. Esperanza Vigor este un tensiometru de incheietura, facand utilizarea sa usoara pentru fiecare persoana care il achizitioneaza. Metoda de masurare a acestui tensiometru este cea oscilometrica.

    Un plus al acestui tensiometru profesional este faptul ca manseta este reglabila intre 15.5 si 25.5 cm, largind aria sa de utilizare pentru persoane din fiecare grup de varsta, indiferent de greutatea lor. Ce este important de mentionat la acest produs este faptul ca el vine la pachet cu 3 tipuri de garantie, in functie de nevoile dumneavoastra.

    In cazul unei garantii tehnice pentru o persoana fizica, durata garantiei este de 24 luni. Garantia de conformitate este pe o perioada de 24 luni de la achizitie si, nu in ultimul rand, garantia pe persoana juridica este valabila 12 luni de la data in care produsul a fost achizitionat.

    In concluzie, Esperanza Vigor combina utilul si necesarul cu un pret mai mult decat rezonabil, perfect pentru price consumator.

    05. Tensiometru electronic de brat Beurer BM35

    Tensiometrul electronic de brat Beurer BM35 este un dizpozitiv medical care va ofera oportunitatea de a masura tensiunea arteriala si pulsul la nivelul bratului. Unul din principalele lucruri care ii atesta abilitatile de a masura in mod clar si concis tensiunea dumneavoastra este faptul ca acesta este prevazut cu clasificare WHO.

    Intotdeauna cand vedem un tensiometru care are aceasta clasificare putem fi siguri ca este un dizpozitiv medical care va lua masuratorile fara a inregistra greseli sau date posibil eronate. Totodata, tensiometrul Beurer BM35 este capabil sa indice si aritmia cardiaca. Circumferinta mansetei acestui dizpozitiv este clasica, de aproximativ 22 – 30 cm.

    Citeste si:  Cum să ne măsurăm glicemia folosind un glucometru?

    Un alt atu al acestuia este faptul ca permite stocarea a 60 valori ale tensiunii inregistrate de catre utilizator. Are un display mare cu caractere care sunt usor de citit si vine la pachet cu o geanta de stocare. Este usor de folosit, un alt atu care indica faptul ca orice utilizator se poate obisnui rapid cu acest tensiometru.

    Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste garantiile de care puteti dispune, aici aveti doua optiuni. Produsul medical poate veni cu o garantie tehnica de 24 luni si o garantie de conformitate de 24 luni utila daca produsul se va defecta din punct de vedere tehnic

    Rezultatele pe care le da un tensiometru profesional sunt de cele mai multe ori foarte apropiate de realitate, ajutand pacientul sa isi verifice tensiunea si sa ia masurile necesare in cazul in care rezultatele vazute nu sunt dorite. Astfel, azi vom vorbi despre importanta unui tensiometru, modul in care ne putem lua singuri tensiunea din confortul propriei case, pasii pe care trebuie sa ii luam si ce trebuie sa stim pentru a citit valorile exprimate de catre aparat.

    Vom discuta si tipurile de tensiometre care se gasesc la momentul actual pe piata, diferentele dintre ele, indicatiile diferite in functie de produs si multe alte detalii care va pot ajuta sa aflati tot ce este necesar despre tensiometre si posibil sa va ghideze in a va alege tipul de tensiometru pe care doriti sa il achizitionati.

    Ce este un tensiometru

    Tensiometrul este un dizpozitiv medical folosit de catre doctori pentru a lua presiunea arteriala a pacientului. Cu siguranta l-ati vazut si l-ati folosit fara sa va fi dat seama sau sa retineti exact ce e atunci cand ati mers pentru un control de rutina la medicul de familie. Presiunea arteriala poate determina cu usurinta care este nivelul de batai pe minut al inimii. Un numar de batai prea mare poate fi indicat atat de lucruri comune cum ar fi efortul fizic sau stresul si anxietatea cat si de lucruri mai serioase, cum ar fi posibile boli la nivelul inimii.

    Tensiometrul, indiferent daca este clasic sau modern, actioneaza prin compresie (banderola care este infasurata in jurul bratului este pompata cu aer pentru a crea presiune la nivelul membrului superior) iar in urma compresiei presiunea la nivelul arterelor poate fi mai bine inregistrata. Intr-adevar, este un proces usor inconfortabil insa ofera cele mai bune date pe care doctorul le poate interpreta pentru a ajunge la un diagnostic in cazul in care exista fluctuatii sau probleme in ceea ce priveste datele inregistrate.

    Pe scurt, nu putem vorbi de tensiune si artere fara sa aducem in discutie tensiometrul, cele 2 subiecte sunt foarte strans legate intre ele.

    Tipuri de tensiometre

    In momentul de fata, pe piata putem gasi doua tipuri de tensiometre si anume tensiometrul mecanic si tensiometrul digital. Daca sunteti interesati sa achizitionati un tensiometru mecanic va trebui sa stiti ca acestea se gasesc mai greu pe piata. Nici nu sunt recomandate pentru uz casnic deoarece un tensiometru mecanic implica mult mai mult effort din partea persoanei care ia tensiunea pentru a obtine niste valori corecte si clare. Dat fiind faptul ca manevrarea lor este putin mai dificila, aceste tensiometre se gasesc exclusiv in cabinetele medicale.

    Citeste si:  Cel mai bun glucometru

    In ceea ce priveste tensiometrele elctronice, aici putem vorbi de doua tipuri de dizpozitive: tensiometru de brat si tensiometrul de incheietura. Tensiometrul de brat este cel clasic, care se infasoara in jurul bratului si prin care putem sa aflam exact presiunea persoanei respective. E indicat sa aveti grija cand va puneti manseta inainte sa folositi tensiometrul pentru a nu intampina probleme unde ea este fie sucita, fie nearanjata corespunzator.

    In ceea ce priveste tensiometrul de incheietura, acesta este un dizpozitiv care se utilizeaza mai mult pentru persoanele obeze. El functioneaza pe principiul celui de brat, si anume printr o manseta care se umfla cu aer si creeaza presiune la nivelul incheiturii plus un ecran electronic care preia si citestele datele primite. Problema cu acest dizpozitiv este ca e mult mai dificil sa aflii tensiunea unei persoane bazandu-te doar pe venele de la incheietura (aceste vene sunt mai mici decat cele de la nivelul bratului iar puterea data de pomparea sangelui este si ea mai scazuta la randul ei).

    Cum ne masuram tensiunea?

    Daca aveti deja un tensiometru acasa sau doriti sa va cumparati unul, trebuie sa stiti si ceea ce trebuie sa faceti inainte de a va lua tensiunea. In primul rand, pentru a obtine rezultate corecte si consistente,este recomandat sa va luati tensiunea la aceeasi ora zilnic. In principal, cele mai bune informatii le puteti obtine daca va luati tensiunea fie dimineata imediat dupa ce v-ati trezit fie seara inainte de culcare.

    Nu aveti voie sa consumati alcool, tutun sau cafea cu 30 minute inainte de a va lua tensiunea. De asemenea, nu aveti voie sa va luati tensiunea daca sunteti stresat sau tensionat. Rezultatele pe care le veti avea v-ar putea duce in eroare cu usurinta. Dat fiind faptul ca tensiometrele electrice merg pe baza de baterii care se pot descarca sau strica usor, medicii recomanda sa va luati tensiunea de 3 ori pentru a stabili o valoare de baza.

    Prima citire a tensiunii de catre aparat ar putea fi eronata din varii motive, fie neaplicarea corecta a mansetei fie bateria care s-a stricat. Daca repetati procesul veti vedea daca valorile se pastreaza sau isi revin la normal.

    Cum citim valorile aratate de aparat?

    Nu in cele din urma, dupa ce am reusit sa ne punem dizpotivul pe brat (sau pe incheietura) si sa il folosim cu brio, e important sa stim si sa citim datele redate de catre aparat. In general, fiecare aparat trebuie sa vina echipat cu un ghid care va explica ce inseamna fiecare semn insa daca nu ati primit asa ceva, va putem explica ce inseamna.

    Pe ecran, prima valoare (cea de sus) este presiunea sistolica iar cea de-a doua valoare (cea de jos) este cea diastolica. Un adult sanatos are tensiunea sistolica intre 100 si 120 mmHg si tensiunea diastolica intre 65 si 89 mmHg. Daca valorile pe care le vedeti sunt mai mici inseamna ca puteti suferi de hipotensiune iar daca sunt mai mari e posibil sa suferiti de hipertensiune. Pentru a afla daca aveti o problema de sanatate este indicat sa mergeti pentru un consult la doctorul dumneavoastra.

    Comentariile sunt închise.