Sari la conținut

Cum să ne măsurăm glicemia folosind un glucometru?

  Diabetul este o problemă cu care se confruntă foarte mulți oameni din toată lumea. Numărul persoanelor la care apare această boală crește exponențial de la un an la altul din cazua stilului de viațăcomplet nesănătos, al alimentației și al stresului.

  Am ales o astfel de introducere întrucât subiectul pe care doresc să îl detaliem în continuare se află în strânsă legătură cu boala secolului care este diabetul urmat la scurtă distanță de obezitate. În ultima perioadă s-au semnalat cazuri de supraponderali în special în rândul copiiilor, fără să mai luăm în calcul faptul că există deja țări întregi cu un procentaj de obezitate de peste jumătate din populație.

  glucometru

  Glicemia este cea care influențează în mod principal omul ce suferă de diabet. Ținerea sub permanentă observație a glicemiei și contorizarea ei frecventă, reduce considerabil riscul apariției unor complicații ale bolii și te scutește de simptomele mai mult decât neplăcute ale hipoglicemiei. Acest lucru il putem face folosindu-ne de un glucometru.

  Să știm să ne măsurăm corect glicemia este esențial în cadrul tratamentului cu insulină pe care un diabetic îl urmează. Măsurătorile corespunzătoare și precise oferă stabilirea dozelor de insulină raportate la influența pe care o are un aliment asupra organismului nostru sau chiar efortul fizic de orice tip. De asemenea, odată aflați parametrii, ei ajută la stabilirea dozei de insulină, așa cum este cazul diabeticilor,însă nu doar persoanele ce au această boală își pot contoriza nivelul de zahăr din sânge.

  La fel de bine o pot face și femeile însărcinate, oamenii care nu au nici o altă afecțiune sau cei care suferă de diabet zaaratdeoarece anterior am amintit doar de cel ce necesită insulină. Cel zaharat este o formă mai ușoară și mai prietenoasă a afecțiunii ce îți permite să ai o viață cât se poate de obișnuită în ciuda regimului alimentar mai deosebit.
  Testarea frecventă a glicemiei este de fapt calea către gestionarea corectă a bolilor sau doar a efectelor nocive ale unor alimente asupra organismului nostru.

  Citeste si:  Cel mai bun nebulizator (aparat de aerosoli) din Romania

  Pentru a ști să ne măsurăm corect glicemia avem nevoie de un dispozitiv performant numit glucometru. Acest aparat electronic citește nivelul de zahăr dintr-o monstră de sânge. Ca și accesorii, un glucometru dispune de benzi de testare. Acestea sunt făcute special pentru a absorbi picătura de sânge, banda fiind ulterior introdusă în aparat.
  Primirea rezultatului durează mai puțin de 1 minut ceea ce înseamnă că vei pute vedea citirea parametrilor aproape imediat.

  diabet

  Un alt accesoriu este dispozitivul de înțepare reprezentat de un ac ce înțeapă pielea pentru a preleva monstra de sânge necesară. Cantitatea de sânge este una foarte mică aparatul având o acuratețe extraordinară pentru un rezultat cât se poate de exact.

  Înainte de a urma toți acești pași trebuie să ne curățăm foarte bine mâinile. Testarea glicemiei se poate face în diferite momente ale zilei, dar și înainte sau după masă. Totodată, gestionarea zahărului din alimentele consumate prin utilizarea glucometrului îți ajută organismul să se mențină în parametrii normali fără a acumula kilograme în plus și fără a mai consuma produse pe care le digerăm greu sau în urma cărora resimțim o strare acută de disconfort.

  Un astfel de dispozitiv se află la îndemâna oricui, având un design simplu și ușor de utilizat. Este vorba de fapt de un aparat de uz casnic ce pote fi achiziționat din foarte multe locuri.

  In concluzie, măsurarea corespunzătoare a glicemiei te responsabilizează, ți creează un program de care trebuie să te ții o perioadă îndelungată( am vorbit despre testarea glicemiei înainte sau după masă). În teorie, îți organizează viața și te sprijină spre o viață mai sănătoasă și lipsită de boli.

  Citeste si:  Cel mai bun glucometru

  Cred că fiecare dintre noi ar trebui să știe să utilizeze un astfel de aparat.