Sari la conținut

Care sunt avantajele și dezavantajele țigărilor electronice?

  Țigările electronice sunt un subiect controversat. Deși puteți găsi multe informații în mediul online despre avantajele și dezavantajele lor, de cele mai multe ori acestea nu se axează pe date clare din spațiul nostru, ci preiau foarte multe informații din alte țări, cum ar fi Statele Unite.

  În Romania, țigările electronice nu au un nivel de popularite prea mare în momentul de față însă numărul de oameni care le folosesc crește treptat de la an la an. Deși se vehiculează că acestea ar fi o variant mai sigură și mult mai sănătoasă de a fuma față de țigările tradiționale, vaporii folosiți pot fi la fel de nocivi că cei din țigările normale. Pe lângă asta, discuția atinge și alte puncte importante. Un lucru e cert, nu ne costă la fel de scump să ne cumpărăm lichid pentru țigări electronice.

  Sunt țigările electronice sigure?

  Avantajele țigărilor electronice

  Țigările elctronice pot fi un bun aliat pentru cei care care încearcă să se lase de fumat. Studiile arată că un sfert din adulți declară că sunt fumătorii iar 4 din 10 încearcă să se lase de fumat, având însă dificultăți.

  Astfel, pentru a combate aceste numere alarmante, țigările electronice pot ajuta fumătorii dependenți de nicotină să înlocuiască celelalte substanțe nocive din țigările tradiționale cu vaporii încălziți și inhalați din țigara electronică. Vaporii nu conțin aceste substanțe nocive însă pot conține nicotină, substanța care provoacă dependență, oferind fumătorului aceeași experiență dar cu mai puține aspecte negative.

  Citeste si:  Cel mai bun lichid pentru tigara electronica

  Studiile arata și că la nivel mondial jumătate de millioane de oameni mor din cauza afecțiunilor sau bolilor pulmonare cauzate de fumat. Lichidul din țigările electronice poate avea mult mai multe arome decât ceea ce producătorii de țigări normale pot oferi, fapt care poate atrage fumătorii. Nu numai asta însă, date fiind noile restricții asupra fumatului în spații publice închise, fumătorii de țigări electronice nu pot fi sancționați deoarece aceste țigări nu produc fum și nu au vapori nocivi.

  tigari electronice

  Dezavantajele țigărilor electronice

  Dacă avantajele vehiculate se învârt în jurul ideii de a ajuta fumătorii să se lase, țigările electronice au de asemenea un număr mare de dezavantaje în ceea ce privește folosirea lor. În primul rând, lichidele pe care le gășiți pe piață, lichide folosite de țigările electronice, pot conține substanțe nocive, aliaje de metale fine care se pot sedimenta în plămâni. Faptul că nu există în momentul de față un regulament care să restrictioneze producătorii în ceea ce privește ingredientele din lichide reprezintă o problemă.

  Pe lângă acest fapt, nu există momentan foarte multe studii care să arate că țigările electronice sunt mai bune decât alte metode de a ajuta fumătorii să se lase de fumat. Rezultatele nu sunt încă foarte clare ceea ce înseamnă că este nevoie de mai multă cercetare în acest domeniu. Nu în ultimul rând, nu există în momentul actual un sistem de regulamente care să restrictioneze vânzarea acestor produse, în special minorilor.

  În Statele Unite unele studii realizate de către FDA au arătat că minorii nefumatori care încep prin a fuma atrași fiind de aromele interesante și variate ale țigărilor electronice ajung mai tărziu să treacă la țigările tradiționale care sunt mult mai nocive. Este posibil să vedem rezultate asemănătoare și în spațiul nostru în viitorul apropiat.

  Citeste si:  Cele mai bune tigari electronice

  Concluzia

  Tigările electronice pot ajuta atunci cand ne propunem să renunțăm la fumat, însă este bine de stiut că sunt metode mai puțin nocive care merită încercate întai. Avand în vedere faptul ca trendul de a vapa este încă ceva nou, efectele pe termen îndelungat nu sunt incă cunoscute. Un lucru e cert, acest trend continuă să crească întrucat tot mai multe magazine online cum e și Smokemania își fac aparitia.