Sari la conținut

Tipuri de fond de ten pe piață – Alege-l pe cel potrivit ție

  Fondul de ten este probabil cel mai important produs de machiaj folosit atât de doamne cât și de domnișoare. El uniformizează tenul, oferă acel aspect curat, fară imperfecțiuni, pe care fiecare și-ar dori să îl aibă. Cu toate acestea, pe piață se găsesc foarte multe tipuri diferite de fond de ten ceea ce înseamnă că fiecare este potrivit unei alte tipologii de persoană. Dacă știi deja ce fel de aspect ți-ai dori să aibă tenul tău însă nu știi ce tip de fond de ten te-ar ajuta cel mai bine să obții asta, ghidul acesta este pentru tine.

  cel mai bun fond de ten

  Fond de ten lichid

  Acest fond de ten este cel mai popular, fiecare firmă având mai multe colecții care se axează fie pe tehnologia Long Stay fie pe un efect matifiant sau hidratant. E bun pentru tenul mixt și pentru cel uscat, are de cele mai multe ori o acoperire foarte mare, se aplică foarte ușor fiind lichid fie cu o pensulă fie cu un burete și rezistă foarte bine de-a lungul zilei.

  Fond de ten pudră

  Fondul de ten pudră este al doilea cel mai popular. Avantajul său este că este foarte ușor de folosit, nu necesită la fel de multă precizie că cel lichid și este potrivit pentru persoanele care au un ten uleios. Dat fiind faptul că e pudră, nu blochează porii și lasă pielea să respire mai bine decât cel lichid. În ceea ce privește retușarea machiajului, cu pudra vă veți putea descurca mult mai ușor și mai rapid atunci când sunteți plecată, având nevoie doar de o mică oglindă compactă și o pensulă.

  Citeste si:  Cum să aplici corect fardul în 7 pași simpli

  Fond de ten stick

  Fondul de ten stick, asemenea numelui său, vine într-un tub, produsul fiind distribuit pe față concentrat în zonele în care aveți nevoie. Avantajul său este că e mic, compact, poate fi luat oriunde. Oferă o acoperire foarte mare. Dacă nu vă gășiți nuanța voastră puteți alege una cu unu sau două tonuri mai deschisă/închisă pentru a vă putea face conturul feței. Dat fiind faptul că are o consistență mult mai mare, dacă știți că aveți un ten predispus acneei nu vă este recomandat acest tip de fond de ten.

  BB Cream

  BB cream-ul este alegerea perfectă pentru doamnele sau domnișoarele care își doresc un fond de ten care să uniformizeze tenul și să îl mențină hidratat. Acest produs nu este încărcat, întră ușor în piele și este perfect dacă vă doriți un machiaj mai natural. În general, este bun pentru toate tipurile de ten în funcție de proprietățile sale. Veți găsi BB cream-uri matifiante, hidratante, long stay și multe alte opțiuni în funcție de companie.

  CC Cream

  Crema CC este considerată a fi varianta de mijloc între crema BB și fondul de ten normal. Oferă mai multă acoperire față de crema BB însă nu la fel de multă ca un fond de ten normal. Majoritatea fondurilor de ten de acest tip au și proprietăți anti-îmbătrânire iar ele sunt de asemenea foarte hidratante. Sunt perfecte vara când vremea caldă face tenul să transpire foarte mult.