Sari la conținut

Top rochii de vară lungi

  Anotimpul cald este unul care ne face mereu să găsim noi moduri de a ne adapta stilul vestimentar pentru a face față căldurii. În calitate de doamne și domnișoare, suntem siguri că dumneavoastră veți dori mereu să vă simțiți atât frumoase și încrezătoare cât și confortabile cu temperaturile de afară. Drept urmare, astăzi vom discuta despre rochii de vară lungi, care ne vor ajuta sa rămanem încrezătoare și frumoase pe parcusul sezonului cald.

  În unele momente, nici cei mai vaporoși pantaloni sau cele mai deschise bluze ale noastre nu ne pot ajuta să facem față căldurii aprige, care pare doar să se intensifice și mai tare în zonele urbane. Așa că atunci când căldura pare să își spună cuvântul, alegem să purtăm acele rochii de vară din șifonier care ne-au făcut mereu cu ochiul.


  rochii de vara lungi

  Totuși, dacă vreți să fiți mereu în pas cu tendințele și să aveți un look fresh, ce vă recomandam noi e să fiți atente la noile tendințe din vara 2019 și să vă adaptați garderoba pentru a le incorpora cu ușurință. Se pare că rochiile de vară maxi încep să își refacă simțită prezența atât în marile magazine cât și în colecțiile designerilor.

  Astăzi vă vom vorbi de ce sunt atât de versatile și de utile rochiile maxi în anotimpul cald, cum să le alegeti din punct de vedere al croielii, al lungimii fustei și al mânecilor, al materialului potrivit, culorile care vă pot avantaja tipul de piele, precum și modurile în care puteți include aceste rochii lungi de vară în garderoba dumneavoastră și le puteți accesoriza pentru a le purta atât la un eveniment de seară cât și la unul din timpul zilei.

  De ce sunt rochiile de vară lungi avantajoase?


  rochii maxi

  De cele mai multe ori, când ne gândim la rochiile de vară lungi ne gândim la acele rochii simple în croieli drepte, din materiale cu culori aprinse, purtate de doamne și domnișoare vara pe plajă peste costumul de baie. În ciuda acestui fapt, rochiile maxi sunt mult mai versatile.

  Un prim avantaj al acestui tip de rochie este faptul că modelul poate fi adaptat cu ușurință în funcție de preferința doamnei sau domnișoarei. Asta înseamnă că ele sunt un articol vestimentar perfect de purtat vara, indiferent de vârsta dumneavoastră. Vă puteți întreba cum puteți alege rochia maxi de vară perfectă în funcție de vârstă iar pentru a vă ajuta vă vom exemplifica câteva lucruri pe care le puteți modifica pentru a face rochia maxi să fie perfecta pentru vârsta dumneavoastră.

  Dacă vorbim de domnișoare, aici ele au cea mai mare libertate în ceea ce privește lungimea mânecii, modelul și lungimea rochiei. Cu trecerea timpului, mânecile și lungimea încep să fie restrictionate în funcție de părțile corpului dumneavoastră pe care doriți să le mascați ușor prin vestimentație.

  Tipul de țesătură perfect

  Dacă sunteți hotărâtă să vă imbunătățiți colecția de rochii de vară lungi, trebuie să fiți atentă și la materialul folosit pentru a crea rochia, dat fiind faptul că unele materiale sunt mai bune pentru a lăsa aerul să treacă, fiind ușoare, vaporoase și plăcute la atingere.

  Acestea fiind spuse, vom vorbi despre câteva din țesăturile pe care le veți întâlni cel mai des pe piață la rochiile de vară și cât de potrivite sunt acestea:

  • Bumbac – Acesta este cel mai indicat material, căutați rochii care au un procent foarte mare de bumbac în țesătură. Este o țesătură naturală, care permite pielii să respire.
  • Elastan – Acest tip de țesătură este necesar pentru a face rochia să fie mai elastică însă nu alegeți o rochie maxi a carei țesătură are foarte mult elastan în componență pentru că după câteva purtări sau spălări este posibil să își piardă elasticitatea și, implicit, forma sa
  • In – O alta țesătură naturală, care permite pielii să respire, o bună alegere alături de bumbac
  • Matase naturală – Asemenea inului și bumbacului, mătasea naturală lasă pielea să respire și este totodată și foarte ușoară. Desi este mult mai scumpă decât bumbacul, aspectul ei și modul în care se simte pe piele compensează pentru asta
  • Poliester – Deși este un material foarte comun, nu vă recomandăm să vă cumpărați o rochie maxi din poliester. Materialul este sintetic, nu lasă pielea să respire și, daca ieșiți imbracate așa într-o zi caniculară, vă veți simți aproape sufocate de cât de cald vă simțiți imbracate cu o rochie din acest tip de material


  rochii de vara

  Culoarea țesăturii

  Materialul reprezintă o alegere importantă însă și culoarea țesăturii este un lucru la care trebuie să fiti atentă. Din punct de vedere al rezistenței la căldură, țesăturile deschise la culoare vor respinge mai ușor căldură vara față de țesăturile în culori închise, care țin să capteze căldura mult mai ușor.

  Trebuie să fim atente să alegem culorile și în funcție de tipul nostru de ten, pentru a avea o rochie care ne complimentează tonurile pielii și ne pune cele mai bune trăsături în evidenta. Acestea fiind spuse, pielea poate avea tonuri reci sau tonuri calde.

  Pentru a vă da seama ce tip de tonuri are pielea dumneavoastră, vă puteți uita în zona încheieturii (acolo pielea este foarte subțire) să vedeți culoarea venelor dumneavoastră. Dacă acestea tind spre albastru, asta înseamnă că aveți o piele cu tonuri reci. Dacă tind spre o nuanță de verde, asta înseamnă că aveți o piele cu tonuri calde.

  Doamnele și domnișoarele care au o piele cu tonuri reci pot opta pentru rochii lungi de vară ușor mai închise, mai puternice, cum ar fi nuanța de burgundy, de albastru regal, de verde de smarald, culori care vă pot scoate în evidență nuanța pielii. Cele care au o piele cu tonuri calde se pot bucura de nuanțe deschise, culori aprinse, pline de viață, cum ar fi auriul, albastrul marin, roșul aprins și multe altele. Indiferent de tonurile pielii dumneavoastră, aveți nenumărate opțiuni de culori pe care le puteți purta cu drag.

  Țesătura print

  Dacă vreți o rochie maxi ușor ieșită din tipare, care să atragă privirile celor din jur, puteți alege o rochie lungă de vară făcută dintr-un material cu o țesătură print. Aici, putem să vă sugerăm să vă alegeți modelul de imprimeu în funcție de corpul dumneavoastră, imprimeurile mai încărcate fiind potrivite pentru doamnele și domnișoarele mai slabe iar imprimeurile mai simple fiind perfecte pentru cele ușor mai plinuțe.

  Câte modele de rochii lungi de vară sunt?

  Rochia lungă de vară este incredibil de versatilă putând fi adaptată în funcție de nevoile dumneavoastră. Vă vom oferi câteva exemple de croieli și lungimi ale mânecii și ale rochiei pentru a vă ajuta să vă faceți o idee mai bună:

  • Croiala în A – rochia cu croiala în A este potrivită pentru orice tip de corp, reușind să îmbrace și sa scoate în evidenta formele dumneavoastră cu ușurință și eleganță. Rochia de vară în A e versatilă, putând fi purtată atât la un eveniment de zi, cât și la unul de seară, în funcție de modul în care e accesorizata.
  • Croiala rochie wrap-up – rochia de tip wrap-up este lungă, simplă, eleganta, modernă, ușor de purtat și de accesorizat în funcție de nevoile dumneavoastră
  • Rochia dreaptă – rochia dreaptă este un model clasic, simplu, care poate fi adus la viață prin utilizarea unor țesături print cu modele tinerești, pline de viață
  • Rochia asimetrică – rochia asimetrică este un model nou în lumea modei; deși poate părea ciudată, partea mai scurtă din față și partea mai lungă din spate pot crea un look simplu și estetic, care să facă să ieșiți din tipare
  • Lungimea rochiei – Desi rochiile maxi sunt tipic modele lungi până în pământ, lungimea lor poate varia de la rochii lungi până deasupra genunchiului până la rochii care ating podeaua. Acest lucru vă dă libertatea de a alege o lungime potrivită, care să vă poată permite să vă mișcați în voie cu lejeritate, care să vă complimenteze trăsăturile și sa vă scoată în evidenta. În general, pe piață veți găsi rochii lungi până deasupra genunchiului, până la nivelul genunchiului, rochii midi sau rochii lungi până în pământ.
  • Lungimea mânecii – aici veți avea mai multe opțiuni în funtie de nevoile dumneavoastră. Pe piață se găsesc rochii maxi de vară fară mâneci, cu mâneci până la umăr, până la cot sau mâneci trei sferturi. Alegeți-vă tipul de mânecă potrivit pentru locul și timpul din zi sau din noapte unde știți că veți purta această rochie pentru a nu va fi prea frig sau prea cald.

  Pentru un eveniment de zi sau unul de seară?

  Rochiile de vară lungi pot fi purtate atât ziua cât și seară. Dacă vreți să vă alegeți o rochie pe care să o purtați în ambele momente ale zilei, alegeți un model simplu, modern, pe care îl puteți accesoriza cât mai simplu și mai lejer pentru a îl face potrivit evenimentului la care mergeți.

  Dacă însă doriți să vă alegeți rochii maxi specifice pentru zi și pentru seară, alegeți modele simple în croieli lejere pentru cele de zi, cu mâneci scurte, iar pentru cele de seară puteți opta pentru rochii lungi până în pământ cu mâneci mai lungi, care să vă poate ține puțin de cald atunci când scade temperatura.

  Cel mai important este să găsiți țesătura perfectă și modelul care vă place cel mai mult, putând să vă orientati în jurul informațiilor pe care vi le-am dat în cadrul acestui articol.