Sari la conținut

Pedometru: Ghid, Top, Recenzii

  Ce functii ar trebui sa aiba un pedometru bun? Ce este un pedometru si cum se foloseste? La ce ne ajuta acest dispozitiv? Vom incerca sa raspundem la toate aceste intrebari pe parcursul acestui articol! Te invitam sa ni te alaturi si sa afli cum iti poti imbunatati stilul de viata prin intermediul unui pedometru.

  Sănătatea este cu adevărat cel mai de preț lucru pe care îl avem. Puțini însă știu să își păstreze sănătatea cât mai mult timp. De pildă, există oameni cu o greutate peste standardele necesare înălțimii lor. Aceștia se pot considera perfect sănătoși și „funcționali”.

  Ei bine, lucrurile sunt mai complicate de atât deoarece corpul fiecăruia dintre noi este precum un înveliș al sufletului și tocmai din acest motiv aspectul lui este important. Modul în care o persoană alege să se îngrijească de propriul trup, de viață cu toate aspectele ei, spune foarte multe despre un om.

  Top 4 cele mai bune pedometre

  01. Brățara fitness Techfit

  Bratara fitness Techfit MWB181

  Cunoaștem cu toții importanța unui pedometru în viața oamenilor supraponderali sau diabetici. Un astfel de dispozitiv ar trebui să fie indispensabil oricărei persoane, nu doar celor care suferă de vreo afecțiune.

  În sprijinul oamenilor de toate vârstele vine brățara fitness Techfit ce dispune de o tehnologie avansată oferindu-i ocazia, celui care o poartă, să aibă parte de mișcare și să fie totodată la curent cu fiecare exercițiu pe care îl face.

  Ecranul brățării este OLED monocrom 1 cu rezoluția de 96×32 de pixeli. Dimensiunea este de 220mm*21mm* 15 mm ceea ce înseamnă că ecranul pedometrului este sufficient de mare pentru a putea vedea cu exactitate ora, conexiunea Bluetooth dar și bateria rămasă.

  De asemenea, brățara fitness Techfit dispune și de o serie de funcții inteligente precum monitorizarea corectă a somnului, a exercițiilor (aici se încadrează atât numărul de pași, distanța cât și cantitatea de calorii arsă în timpul efortului fizic depus). Un alt lucru ce ține de sfera tehnologiei atât de performantă și necesară în zilele noastre este setarea antrenamentelor (o gestionare corespunzătoare a exercițiilor și a calculului ce poate fi efectuat zilnic, lunar sau anual).

  Sistemul de operare al dispozitivului este compatibil cu orice sistem de operare mai nou de Android 4.3 sau iOS 6.0 (telefon sau tabletă, ambele echipate cu Bluetooth 4.0).

  Designul pedometrului este unul cât se poate de simplu și ușor de utilizat, culoare-negru și rezistent la apă având protecție standard (în condiții de ploaie și spalat pe mâini). Baterie litiu polimer 80mAh și standby 150 h.

  Așadar, brățara fitness Techifit este exact accesoriul de care avem nevoie pentru a ne contoriza corect activitatea zilnică, intensitatea ei și numărul de exerciții și calorii arse. Acest pedometru oferă multe servicii raportate la dimensiunile sale extrem de reduse.

  Din momentul în care vom începe să îl utilizăm nu îl vom mai putea da jos de pe mână. Este de ajutor în orice moment în care ai senzația că ai făcut destulă mișcare și că nu se poate mai mult. Te sprijină să te autodepășești și te motivează în permanenșă să îți dorești mai mult.

  Brățara fitness Techfit
  Bratara fitness de la techfit este una dintre cele mai ieftine alegeri cand e vorba de un pedometru.

  02. Pedometru Polar Bluetooth Smart

  Pedometru Polar Bluetooth Smart

  Pedometrul Polar Bluetooth Smart este un accesoriu perfect pentru persoanele care își doresc să facă performanță sau să își îmbunătățească tehnica de alergare.

  Se pot vedea cu ușurință detalii despre distanță sau viteză pe ecranul dispozitivului chiar în timp ce faci antrenamentul obișnuit. De asemenea, acest pedometru funcționează cu foarte multe aplicații de ultimă generație din sfera fitness inclusive Polar Beat. Este compatibil și cu iPhone 4S și versiunile ce îl urmează.

  Susține un stil de viață activ prin motivarea permanenta și tocmai de aceea ajută la îmbunătățirea modului de alergare prin vizualizarea ritmului de alergare și a lungimii pasului.

  Dimensiunile pedometrului sunt foarte reduse, chiar compacte astfel că se potrivește perfect cu încălțările sport. Totodată este impermeabil și rezistent la diferse antrenamente foarte solicitante.

  Așadar, acest pedometru Polar Bluetooth Smart face parte din cele mai bune și mai moderne modele de gadgeturi fitness ce există la ora actuală pe piața din domeniul sportiv. Este un ajutor de nădejde când vrei să îți contorizezi modul în care depui efort fizic. Se întâmplă frecvent ca simțurile să te înșele și să nu faci la fel de multă mișcare fizică pe cât crezi că faci.

  Ei bine, dispozitivul de față este mereu acolo să îți spună unde mai este ce lucru și cum. Spre exemplu, frecvența pașilor nu e bună sau lungimea lor. Poate nu arzi suficiente calorii pe cât ți-ai propus la un set de exerciții și trebuie să îl schimbi cu un altul mai eficient care va da un randament mai bun.

  Toate acestea sunt informații esențiale atunci când vine vorba de mișcare. Există oameni care îsi acordă o importanță sporită din diverse motive și pentru ei au fst create astfel de dispozitive ce facilitează viața și te ajută să devii mai activ.

  Pedometru Polar Bluetooth Smart
  Desi pretul nu este punctul forte, Polar Bluetooth Smart este o alegere premium care nu dezamageste.

  03. Brățara fitness Cronos Hebe Pro

  Brățara fitness Cronos Hebe Pro

  Gadgeturi pentru domeniul sportiv cum este și brățara Fitness Cronos Hebe Pro prind din ce în ce mai mult contur și fac parte totodată din acestă eră a vitezei și a inovațiilor de orice tip.

  Ca și în orice altă specialitate, părerile în legătură cu importanța unei astfel de brățări sunt împărțite. Pentru o categorie de oameni ele reprezintă doar un moft în vreme ce pentru alții brățările fitness ajung să devină indispensabile.

  Indiferent de opinia publică, aceste gadgeturi încurajează și mențin un ritm de viață cât mai sănătos.

  În cele ce urmează vom vorbi despre brățara fitness Cronos Hebe Pro ce este fabricată la cele mai înalte standard din punct de vedere calitativ.

  Dispozitivul dispune lateral de două butoane. După apăsarea primului buton vom beneficia de afișajul timpului (indicarea orei și a datei curente). Acestea vor putea fi setate cu ajutorul conexiunii Bluetooth a telefonului mobil și de nivelul de încărcare al bateriei.

  Dacă apăsăm al doilea buton ni se vor oferi mai multe detalii despre activitatea fizică pe care o desfășurăm cum ar fi numărul de pași efectuați, distanța pe care o parcurgem, caloriile consumate, notificări (are funcție de vibrații atunci când primești un mesaj sau un apel ), monitorizarea calității somnului.

  Factorii disturbanți din timpul somnului ne afectează fără să ne dăm seama și tocmai din acest motiv funcția brățării de gestionarea activității nocturne este cât se poate de necesară.

  Aplicația la care brățara se poate conecta de pe telefonul mobil se poate descărca foarte ușor din Google play sau Appstore.
  Imediat ce am instalat aplicația, conexiunea cu brățara se va face doar printr-o apăsarea de buton. Tot cu ajutorul aplicației poți să faci mișcare într-un mod foarte organizat stabilind un plan pentru numărul de pași pe care dorești să îi efectuezi zilnic.

  Această brățară are culoarea roșie cu un aspect discret și modern. Este foarte utilă celor ce au deja o viață activă, dar și celor ce suferă de afecțiuni precum diabet sau obezitate și au nevoie de mișcare pentru un plus de mobilitate.

  Brățara fitness Cronos Hebe Pro
  Bratara fitness de la Cronos Hebe Pro ofera diferite functii care te vor ajuta pe durata antrenamentului.

  04. Pedometru Medisana ViFit 79410

  Pedometru Medisana ViFit 79410

  Fără doar și poate pedometrul reprezintă un sistem revoluționar de contorizare a activității fizice. Pentru ca un pedometru să înregistreze pașii efectuați într-o zi este nevoie să îi setezi anterior lungimea pasului în mers. De pildă, dacă parcurgi 5 metri în 5 pași înseamnă că pasul tău are lungimea de 1 metru și acestă valoare trebuie introdusă în pedometru.

  Totodată există pedometre mai perfoemante care îți afișează pe lângă numărul de pași și numărul de calorii consummate în raport cu distanța parcursă. Un astfel de dispozitiv este pedometrul Medisana ViFit79410 ce ține o evidență precisă și analizează fiecare detaliu și schimbare ce intervine atunci când faci mișcare.

  Astfel, acest dispozitiv dovedește că este nu este suficient doar să alergi și să te plimbi. Trebuie să știi cum să faci asta și să îți dorești mai mult deoarece există un moment în care deși faci mișcare ajungi să stagnezi. Nici un fel de antrenament sau set de exerciții nu mai dă randament. În situații de acest fel Medisana ViFit 79410 este ceea ce avem nevoie.

  Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație și a altimetrului 3D pedometrul înregistrează fiecare activitate atât din timpul zilei cât și din timpul nopții.

  Acest device are o formă modernă, alungită, de culoare neagră ce poate fi purtat cu ușurință fiind și foarte discret.

  Un alt aspect ce trebuie discutat întrucât este esențial îl reprezintă capacitatea de memorare a dispozitivului. În acest mod îți poți monitoriza evoluția într-un anumit interval de timp și vei ști cum să acționezi pentru a îți îmbunătății abilitățile fizice.

  Acest aparat dispune de spațiu de stocare pe o perioadă de 15 zile. Bateria pedometrului Medisana este lithium-ion reîncărcabilă cu durată de viață până la 7 zile. De asemenea, se poate vedea și nivelul bateriei pe ecranul dispozitivului.

  În concluzie, un gadget precum Pedometrul Medisana nu este doar un moft ci un aparat cât se poate de serios pentru cei ce țin la sănătatea lor și mai ales pentru cei ce întâmpină probleme de sănătate din cele mai diverse.

  Pedometru Medisana ViFit 79410
  Pedometru de la Medisana este indragit de multi iubitori de sport datorita functiilor si designului elegant.

  Ce este un pedometru?

  Revenind la subiectul nostru principal, mișcarea fizică i se potrivește oricui. E benefică la orice vârstă astfel că niciodată nu e prea târziu să începi să faci plimbări dese (fie ele lungi sau scurte), să alegi, să mergi pe jos pentru a-ți scoate copilul de la grădiniță sau pentru a face cumpărărturi. Chiar dacă nu conștientizăm pe moment, în timp, această recreere ce poate deveni un obicei, are efecte incredibile atât asupra organismului nostru cât și asupra înfățisării fizice.

  pedometru

  Doar urcând scările zilnic în loc să luăm liftul ne va oferi un tonus mai bun, aspectul pielii noastre se va schimba. Vom dormi mai bine, ne vom trezi mai odihniți. Toate aceste lucruri formează un mecanism ce funcționează perfect atât timp cât îi oferim tot ceea ce el are nevoie.

  Țin să subliniez această structură întrucât un organism care este sănătos sau nu trebuie să se hrănească corespunzător.
  Sportul și mișcarea fizică regulată au într-adevăr efecte neașteptate însă pentru ca acest efort să fie suținut ai nevoie de vitamine și minerale, de nutrienți.

  Problema pe care am adus-o acum în discuție ridică de obicei foarte multe semne de întrebare.

  Mulți oameni iși doresc să slăbească sau să țină sub control afecțiuni precum diabetul, insa înțeleg complet greșit sportul. De exemplu, nu e suficient să ții o dietă “minune” ce vine la pachet cu extenuarea fizică din cauza antrenamentelor doar o perioadă de timp întrucât efectele s-ar putea să fi exact contrar așteptărilor tale. În loc să îți rezolvi o parte din problemele de sănătate sau să pierzi un anumit număr de kilograme vor apărea altele noi.

  Trecerea trebuie făcută gradual, cu pași și reușite mici pentru a nu resimți o schimbare drastică și pentru a nu se crea un dezechilibru în organism.

  Un dispozitiv ce are la bază o tehologie de vârf și ne poate ajuta să facem o tranziție lentă de la un stil de viață la altul, este pedometrul.

  Rolul principal al acestuia este de a măsura numărul de pași pe care îi efectuăm zilnic. Pe lângă acesta, el mai are și multe alte funcții de care poate benficia cel care îl utilizează. De asemenea, se conectează la Bluetooth cu ajutorul unui telefon. Dispune de un ecran mare (pe care se poate vedea ora, numărul de calorii, viteza, distanța și durata) și un design simplu făcându-l ușor de utilizat de persoanele de toate vârstele.

  Am făcut această paralelă pentru a evienția modul în care accesoriile fitness de mici dimensiuni pot ajuta un om să își schimbe stilul de viața, modul în care acesta privește mișcarea fizică și să îl motiveze totodată să își depășească limitele pe care fiecare dintre noi ni le impunem voit sau nu.

  Cum ne ajuta un pedometru?

  Motivul principal pentru care pedometrul este recomandat de către cadre de specialitate îl reprezintă impactul acestuia în viața unui om care este sedentar, supraponderal sau care suferă de vreo afecțiune. De-a lungul timpului aceste aparate au trecut printr-un proces de transformări pentru a ajunge la forma finală, cea în care îl putem achiziționa azi. Inițial, poziția pedometrelor trebuia să fie verticală pentru a putea reda cu exactitate numărul de pași.

  Tocmai din acest motiv ele erau purtate în jurul mijlocului, la centură. Cu trecerea timpului lucrurile s-au mai schimbat și îl putem poziționa oricum dorim fără ca funcționalitatea să aibă de suferit. . Astfel că există mai multe modele de pedometre ce pot fi purtate fie în buzunar, la curea sau ca o brățară în jurul mâini având aspectul unui ceas.

  Se poate spune că nu sunt doar foarte utile ci se integrează bine în peisaj. Adică, dacă se întâmplă să avem o ținută ce nu ne permite să purtăm pedometrul la curea sau în buzunar, în acest caz, o brățară fitness (așa cum este denumit pedometrul ceas) este fix ceea ce avem nevoie.

  Un astfel de dispozitiv se alege în funcție de necesitățile persoanei. Cei ce vor doar să piardă kilograme le este suficient un pedometru pentru evidențierea pașilor efectuați în fiecare zi.

  Oamenii care se confruntă cu afecțiuni mai grave au nevoie și de alte funcții.

  În ceea ce privește rolul unui astfel de aparat, părerile sunt împărțite. Unii îl consideră un moft (un accesoriu inutil de care ne putem lipsi cu ușurință) în vreme ce alții cred că are o influență decisivă în viața noastră.

  Pentru persoanele diabetice totul este important. De la alimentele cu care se hrănesc în fiecare zi până la stilul de viață pe care îl au. În cazul în care ritmul după care noi funcționăm este unul alert și stresant atunci este foarte posibil să ne lovim de diferite probleme cum ar fi tensiune sau reacții pe piele sau chiar apariția diabetului.

  Cea din urmă poate surveni ca o consecință a unei existențe dezorganizate și a unei alimentații deficitare. La nivel planetar, tot mai mulți oameni suferă de diabet din cauza hranei complet nesănătoase pe care o consumăm, dar care nu ne hrănește cu adevărat.

  Obezitatea cauzează diabet, iar în lupta cu cele două afectiuni, un ajutor de nădejde este pedometrul. El îți monitorizează numărul de pași având o acuratețe formidabilă și îți arată imaginea corectă asupra tuturor acțiunilor tale. In cazul in care suferi de diabet, este importantă și alegerea unui glucometru bun.

  Dacă ai impresia că mergi pe jos în fiecare zi suficient de mult incât să arzi o cantitate mare de calorii, ei bine s-ar putea să te înșeli. Purtând un pedometru ai fi uimit să afli că de fapt ceea ce părea a fi efort fizic destul de mare nu dă așa mult randament. Având astfel ocazia de a te autodepăși.

  Mișcarea nu înseamnă neapărat antrenamente epuizante și alergări lungi, ci mai degrabă plimbări plăcute și relaxante. Aici este cazul celor cu diabet. Se pot bucura de o ieșire în aer liber prin parcuri sau pur și simplu pe stradă.

  Corpul, ca și mintea, trebuie antrenate zilnic în diferite activități pentru a nu se atrofia. Cele două funcționează asemenea unui mușchi ce își pierde din elasticitate cu trecerea timpului.

  Înainte de a te hotărî ce pedometru ți se potrivește, trebuie să te focusezi pe problema prin care treci, să știi că ai reală nevoie de el. Nu în ultimul rând, cel mai important lucru este să analizezi puțin piața de profil. Să cercetezi tipurile de pedometre disponibile, ce design, ce culoare și ce funcții ți-ar plăcea să îndeplinescă în raport cu nevoile tale.

  Așadar, un aparat precum pedometrul este mereu o idee bună. Un auxiliar absolut necesar în procesul de slăbire sau de monitorizare permanentă a unei boli.

  Comentariile sunt închise.