Sari la conținut

Cele mai bune creme antirid

    Astazi va voi prezenta cateva dintre cele mai bune creme de fata, produse pe care le-am descoperit personal cautand cea mai buna crema antirid. Un citat celebru spune “Investeste in tenul tau, te va reprezenta pentru mult timp”! Ingrijirea tenului este esentiala atata timp cat ne dorim sa avem un ten luminous, curat, insa asta prespune alocarea a catorva minute pentru curatare, tonifiere, hidratare. Toate aceste lucruri se fac in functie de tipul de ten, pentru a acorda ingrijirea adecvata. Este foarte important sa indetificam correct tipul de ten pe care il avem, iar pentru asta o sa va ofer cateva sfaturi in ceea ce priveste tipul de ten si ingrijirea lui corespunzatoare, dar asta in partea a doua a articolului.

    Top 5 cele mai bune creme antirid

    Ca si rezultat al gamei foarte variata de produse, aceasta intrebare este destul de des intalnita in randul femeilor. Bineinteles, fiecare crema antirid este buna pentru un anumit tip de ten. Cremele antirid de mai jos acopera toate tipurile de ten, asa ca te invit sa arunci o privire! Pentru mine personal, crema antirid numarul 1 este cea de la Eucerin, produs pe care il folosesc in momentul de fata.

    01. Eucerin Hyaluron-Filler – Crema de zi pentru orice tip de ten

    Ne place pentru ca: reduce si previne formarea ridurilor, ofera protectie impotriva razelor solare, tonifica pielea si este recomandata oricarui tip de ten.

    02. Eucerin Hyaluron-Filler crema de noapte

    Ne place pentru ca: reduce si previne aparitia ridurilor, regenereaza si intinereste pielea, este buna pentru orice tip de piele.

    03. Vichy Liftactiv Supreme – crema de noapte pentru toate tipurile de ten

    Vichy Liftactiv Supreme

    Ne place pentru ca: ofera hidratare intensa, este buna pentru orice tip de ten, inclusiv cel sensibil si reface fermitatea pielii. O votam cea mai buna crema de noapte cu efect de lifting.

    04. Vichy Neovadiol Compensating Complex – crema antirid pentru ten mixt sau normal

    Vichy Neovadiol Compensating Complex

    Ne place pentru ca: este o crema de zi care reda fermitatea, recomandata pentru ten mixt sau normal., dar si pentru tenul imbatranit.

    05. Estée Lauder Advanced Night Repair – tratament antirid

    Estée Lauder Advanced Night Repair

    Ne place pentru ca: este un ser de noapte care hidrateaza, uniformizeaza si lumineaza pielea. Este recomandat pentru toate tipurile de piele.

    De ce sa alegi una din cremele de fata antirid de mai sus?

    Informatiile prezentate in acest articol sunt cat se poate de exacte, lucru pentru care echipa noastra  depus un efort destul de consistent. Am verificat cele mai bune creme de fata de pe piata, intervievat sute de oameni si am gasit cele mai bune creme antirid! Insa este bine de mentionat faptul ca cea mai buna crema antirid pentru mine, poate avea rezultate mai putin favorabile pentru alte persoane.

    Tipuri de ten

    tipuri de ten

    Ten normal

    Tipul de ten normal este cel mai usor ten de ingrijit, nu ridica multe probleme, acesta reflectand o stare de echilibru in organism. Se caracterizeaza prin piele neteda, pori invizibili si culoarea usor roz. Acest tip de ten nu este predispus la aparitia acneei sau a punctelor negre. Nu prezinta zone cu exces de sebum pe parcursul zilei dar nici zone uscate cu descuamari sau senzatii de strangere. O ingrijire de baza pentru acest tip de ten este suficienta, recomandate fiind cremele pe baza de vitamine A, C, E si mastile emoliente fara prea multe substante active.

    Ten uscat

    Tenul uscat este un ten extrem de sensibil si fragil. Se caraterizeaza prin aspect mat, riduri superficiale ,culoare stearsa si foarte rar exces de sebum. Acest ten necesita hidratare permanenta pentru a preveni aparitia zonelor uscate cu descuamari si senzatia de piele care strange, folosind produse cat mai naturale. Curatarea tenului uscat se face mereu fara sapun care indeparteaza secretia naturala de sebum, iar crema hidratanta se aplica pe tot parcursul zilei. Este indicata si utilizarea unei creme de noapte . Produsele potrivite pentru acest tip de ten sunt cele pe baza de alfa-hidroxi acizi si vitamina C, care ajuta la reducerea liniilor fine. Lotinuile pe baza de alcool sunt contraindicate deoarece usuca pielea excesiv!

    Ten gras

    Tenul gras se recunoaste pin excesul de sebum, chiar si la 2-3 ore dupa curatare. Tenul devine rapid lucios, pielea este uleioasa, deseori apar acneea si punctele negre iar culoarea este galbuie. Excesul de sebum apare datorita unei hipersecretii a glandelor sebacee provocata de diferiti factori interni sau externi, cum ar fi dezechilibre hormonale, alimentatie necorespunzatoare, sau folosirea unor produse cosmetic neadecvate. Curatarea se face de 2 ori pe zi cu un demachiant bland pentru a preveni astuparea porilor.

    Excesul de sebum se indeparteaza cu lotiune tonica. Este recomandata utilizarea mastilor absorbante, a cremelor reductoare si o vizita odata pe luna la cosmetic pentru o curatare profesionala. De asemenea, alimentatia joaca si ea un rol foarte important in ingrijirea tenului gras: este indicata consumarea a cat mai multor legume si fructe si evitarea alimentelor prajite sau a dulciurilor.

    Ten sensibil

    Tenul sensibil prezinta deseori roseata, iritatii si reactioneaza aproape imediat la orice tip de produs, acesta fiind predispus la spargerea capilarelor. Pielea poate fi uscata, grasa sau normala, insa prezinta iritatii frecvente. Necesita o ingrijire speciala cu produse cat mai naturale care nu sunt aggressive pentru ten. Persoanele cu acest tip de ten trebuie sa renunte definitiv la folosirea sapunului si a substantelor care contin alcool, sa se fereasca de soare si de vant puternic. Variatiile de temperatura si unele produse cosmetice, in special cele pe baza de alcool, dat fiind faptul ca acestea determina inrosirea si patarea tenului. Tenul sensibil este mai dispus la cuperoza fata de alte tipuri de ten.

    Cuperoza este o consecinta a spargerii capilarelor datorita pierderii elasticitatii vaselor. In urma pierderii elasticitatii, in ele ajung brusc o mare cantitate de sange care provoaca spargerea capilarelor. Cauzele cuperozei sunt multiple, de la ereditate pana la variatiile bruste de temperature, regim alimentar neadecvat, actiuni de masaj prea intense sau utilizarea unori prosoape prea aspre.

    Ten mixt

    Tenul mixt este cel mai des intalnit tip de ten, gras in anumite regiuni si uscat sau normal in altele. Axul facial are aspect de ten gras, restul fetei apropiindu-se de caracteristicile tenului normal sau uscat. Tenul mixt necesita ingrijire mai speciala deoarece zonele uscate au nevoie de hidratare, in timp ce zonele cu exces de sebum necesita curatare pentru evitarea aparitiei acneei. Acest tip de ten trebuie curatat de 2 ori pe zi iar zonele uscate hidratate pentru prevenirea ridurilor. Pentru zonele grase este indicate utilizarea unei creme de fata fara ulei. Sensibilitatea tenului poate fi controlata prin evitarea excesului de sapun, a razelor soarelui si a variatiilor de temperatura. Sunt contraindicate consumul de cafea, alcool.

    Trucuri pentru ingrijirea tenului

    crema de ziExista trucuri pe care orice femeie ar trebui sa le stie cand vine vorba despre ingrijirea tenului, de aceea am pregatit cateva dintre cele mai esentiale sfaturi legate de frumusete.

    Pentru inceput, o sa introduc cateva notiuni de anatomie pentru a intelege mai bine ce este de fapt tenul si cum trebuie ingrijit. Pielea este alcatuita din mai multe straturi: epidermul, dermul si hipodermul.
    Epidermul este un testul epithelial stratificat pavimentos, avascular, bogat inervat si strabatut de fire de par, terminatii nervoase libere si canale excretoare ale glandelor sudoripare.

    Dermul este un tesut conjunctiv la nivelul caruia se gasesc vase de sange, receptori pentru diferitele senzatii, glande sebacee, sudoripare si foliculi pilosi ai firelor de par.

    Hipodermul este ultimul strat al pielii, este alcatuit din tesut conjunctiv si uneste pielea de oases au muschi. La nivelul hipodermului se afla tesut adipos abundent care are rol de protectie.

    Pielea are numeroase functii: are functie de aparare prin impiedicarea patrunderii agentilor patogeni in organism, ajuta la termoreglare mentinand o temperature constanta a corpului, apara de razele ultraviolete si percepe senzatii din mediul extern prin intermediul receptorilor pentru cald, rece, durere, presiune, vibratie, tact.

    O piele sanatoasa are un PH cu valori cuprinse intre 5-6, ceea ce inseamna ca pielea are un PH acid. Pielea cu un PH alcalin nu mai are aceeasi eficienta in apararea organismului impotriva daunatorilor externi, ceea ce inseamna ca ea trebuie ingrijita pentru a functiona optim. Si cum ingrijim pielea ca sa fie sanatoasa si sa ne apare in continuare de daunatori? Urmand sfaturile urmatoare, cu siguranta nu veti da gres si veti avea un ten de invidiat!

    Niciodata nu trebuie sa exageram cand vine vorba de produsele de ingrijire. Aplicarea in cantitati prea mari a cremelor de fata impiedica epiderma sa respire iar astfel porii vor fi infundati iar riscul de apartie al acneei si al punctelor negre creste considerabil. Rutina de ingrijire trebuie sa fie una cat mai simpla iar produsele sa fie bogate in ingredient active si anume antioxidanti, vitamina A, E, C si retinol.

    crema antiridPielea trebuie exfoliata periodic, doar simpla demachiere nefiind total eficienta. Exfolierea te ajuta sa scapi de celulele moarte si de impuritati. Persoanele cu varste pana in 25 de ani au nevoie de o singura exfoliere pe saptamana deoarece pielea se reinnoieste si se reface mult mai usor. Dupa varsta de 25 de ani, lucrurile se schimba, tenul necesitand in jur de 2-3 exfolieri pe saptamana. Exfolierea faciliteaza patrunderea in piele a cremelor si serurilor, potejand astfel beneficiile lor. Puteti allege o exfoliere bazata pe ingrediente naturale cat si pe produse achizitionate din comert.

    Citeste si:  Adevarul despre cremele antirid

    Exfolierea este extrem de importanta pentru persoanele cu pielea excesiv de uscata. Exfolierea este un process destul de agresiv pentru piele asa ca nu trebuie sa exageram. Sapunurile obisnuite sunt aggressive cu pielea, in general acestea avand un PH similar cu cel al detergentilor. Acest lucru explica uscarea excesiva a pielii si aparitia senzatiei de piele care strange. Cel mai important este sa evitati cumpararea produselor care contin pe lista de ingrediente sodiul si sa alegeti sapunuri continand uleiuri esentiale sau ingrediente hidratante.

    Crema pentru ochi este un “must-have” deoarece zona din jurul ochilor este mai sensibila, ea neavand sustinerea data de oase, muschi sau tesut adipos. Crema de ochi previne uscarea pielii precum si formarea de riduri fine. Crema hidratanta de zi cu zi nu se foloseste in jurul ochilor, deoarece aceasta are o consistenta mult prea mare iar ochii vor fi umflati.

    Pentru ingrijirea corecta a tenului, este recomandata si utilizarea saptamanala a mastilor de fata. Mastile se aleg in functie de necesitatile fiecarui tip de ten, puteti alege masti naturale facute in casa sau masti achizitionate din comert. Recomandate sunt cele preparate in casa deoarece ingredientele naturale sunt mai prietenoase cu tenul.

    Pentru orice tip de ten, puteti folosi o masca pe baza de avocado si miere. Avocado hidrateaza tenul in profunzime, ii ofera stralucire si imbunatateste vizibil calitatea pielii. Mierea de albine este folosita in tratamentele cosmetice de zeci de ani deoarece are numeroase calitati, aceasta hidratand si vindecand tenul. Este bogata in vitamniele B2, B5, B1, B3, A, C, D si K, acizi organici, saruri minerale, potasiu, magneziu, calciu si sodium, ceea ce o face sa fie un bun calmant, cicatrizant, tonifiant si antioxidant.

    Pentru pistrui si pete, este recomandata o masca pe baza de lamaie si rosie deoarece acizii din lamaie au un effect de peeling delicat si indeparteaza celulele moarte de pe suprafata pielii iar vitaminele A si C ofera stralucire pielii, adduce PH-ul la valori normale si combate excesul de sebum.

    cea mai buna crema antiridMastile cu argila au devenit populare deoarce ele sunt ideale pentru orice tip de ten. Pentru tenul gras, se amesteca argila cu zeama de lamaie sau apa. Impotriva ridurilor, argila amestecata cu avocado are efecte benefice deoarece aceste 2 ingrediente combinate stimuleaza productia de colagen si reduc efectele imbatranirii la nivelul epidermei.

    Indiferent de varsta, ne vom infrunta la un momentdat cu ridurile deoarece ele nu ocolesc pe nimeni. Ce sunt ridurile de fapt? Ridurile sunt o cuta, o indoire sau un sant format in piele. Ele pot fi fine, de suprafata si profunde. Odata cu trecerea timpului, celulele epidermei se subtiaza si adera mult mai putin intre ele, lucru ce duce la formarea de fisuri in bariera protectoare de sebum, in final rezultand deshidratare. Imbatranirea pielii este o consecinta a scaderii sintezei de colagen si elastin.

    Colagenul este o proteina care se gaseste in mod normal in pielea noastra, mai ales in tesuturile conjunctive. Celulele de collagen nu sunt inlocuite, ele mor si se descompun, astfel rezultand ridurile. Elastina este diferita de collagen, ea ofera elastticitate, si anume proprietatea tesuturilor de a reveni la forma initiala dupa ce au fost intinse sau contractate.

    De ce apar ridurile? Sunt mai multi factori care duc la aparitia lor, de la factori ereditari pana la factori externi. Stilul de viata si regimul alimentar influenteaza puternic aparitia lor. Pentru a mentine pielea cat mai ferma, este indicat un consum mare de fructe si legume, un consum moderat de carne, oua, carbohidrati complecsi si un consum redus de dulciuri. De asemenea, dietele drastice duc la formarea de riduri, pielea deshidratandu-se. Incruntarea fetei cat si frecatul ochilor sunt obiceiuri periculoase care duc la aparitia unui aspect creponat al pielii.

    Demachierea agresiva este iarasi un factor favorizant pentru aparitia ridurilor. Ideala este aplicarea demachiantului si lasarea lui sa actioneze pret de 2-3 minute pentru a inmuia fardurile. Stresul si problemele afecteaza in mod grav fermitatea pielii, asadar este indicat sa fim cat mai relaxati si sa ne bucuram de viata asa cum este ea.

    Daca mai sus va spuneam despre colagen si elastina, acum a venit momentul sa va spun cum putem stimula productia acestor 2 proteine pentru a combate aparitia ridurilor.
    Alimentele bogate in vitamina A, C si E cresc productia de collagen. Vitamina C este un puternic antioxidant , combate enzima care distruge colagenul si are rol de protectie impotriva radicalilor liberi care scad productia colagenului. Alimente bogate in vitamina C sunt portocalele, avocado, alone, nuci, fasole, soia, cartofi dulci, varza, spanac.

    Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, este o vitamnia importanta pentru sanatatea pielii. Ea are rolul de a stimula dezvoltarea si cresterea celulelor, ceea ce faciliteaza si producerea de colagen si elastina. Vitamnia A se gaseste in morcovi, legume rosii, fructe de padure. Aceste alimente contin antioxidanti puternici care previn efectele negative distrugand radicalii liberi din organism si cresc productia de collagen.
    Coenzima Q10 este o substanta lipo-solubila care stimuleaza de asemenea productia de colagen. Are un rol asemanator vitaminelor, produce energia necesara tuturor proceselor biochimice de la nivel cellular si ajuta la stocarea energiei in cellule. Coenzima Q10 se afla in carnea de vita, peste, sardine sau ton, ulei de soia, spanac, alune sau broccoli.

    O alta comoara pentru ten este celebra Aloe-Vera, planta care aduce nenumarate beneficii pentru piele. Are numeroase roluri cosmetice si medicinale, fiind utilizata si pentru tratarea arsurilor. Exista numeroase studii care confirma eficacitatea acestei plante in tratarea a numeroase probleme ale pielii cum ar fi eczema, acnee sau piele uscata.

    Aloe vera hidrateaza pielea fara a lasa un strat gros, deoarece se absoarbe repede in piele. Este recomandata pentru orice tip de ten, inclusiv pentru tenul gras. Sucul de aloe este indicat a fi utilizat inainte de aplicarea machiajului sau pentru demachiere, prevenind uscarea tenului si asigurandu-i necesarul de vitamnie si minerale de care are nevoie.

    Alt beneficiu este cel de anti-aging, deoarece contine numerosi antioxidanti printre care betacaroten, vitamina C, E care refac fermitatea pielii si o mentin hidratata. Prin utilizarea regulata, tenul redevine neted, luminos, iar ridurile sunt estompate. Sucul de aloe calmeaza iritatiile si inflamarea pielii, reduce mancarimea si inrosirea acesteia. Ajuta la vindecarea leziunilor si a acneei prin stimularea formarii de noi celule ale pielii.

    Procedura benefica pentru un ten ferm si luminos, care a inceput sa castige teren este biorevitalizarea. Biorevitalizarea cutanata reprezinta o metoda prin care procesele de regenerare ale pielii sunt stimulate. Aceasta procedura consta in injectarea intradermica a unor solutii ce contin acid hialuronic, aminoacizi, vitamine si minerale. Rolul lor este acela de a accelera cresterea vitalitatii celulare, hidratarea intensa a tesuturilor si a sintezei endogene de collagen si elastina.

    Pe masura inaintarii in varsta, pielea devine mai fragila, mai subtire, isi pierde tonusul, elasticitatea si luminozitatea. Pentru cresterea tonusului si a densitatii pielii, se utilizeaza biorevitalizarea care presupune initial efectuarea a 4 sedinte saptmanale, urmate de o sedinta de intretinere la fiecare 3 luni. Injectarea solutiilor se face cu ace fine care provoaca o minima senzatie de discomfort, insa pentru evitarea acestor senzatii se poate recurge la aplicarea unui gel anestezic. Biorevitalizarea este indicata in mod special pentru zonele frecvent expuse la soare, cat si pentru tratamentul vergeturilor.

    Biorevitalizarea este insotita de multe avantaje, cateva dintre ele fiind: discomfort minor, este o procedura minim invaziva ce nu necesita o perioada de recuperare, riscul de reactii adverse fiind foarte scazut iar acestea constand in mici echimoze sau inrosirea tranzitorie a pielii. Un mare avantaj al biorevitalizarii este combaterea stresului oxidativ prin stimularea de acidul hialuronic. Biorevitalizarea este adresata tutror persoanelor, previne si trateaza efficient si zona gatului, decolteului si mainilor expuse frecvent la raze ultraviolete, spalat excesiv si alti factori nocivi.

    Rezultatele incep sa apara dupa prima sedinta, dar sunt maxime la 2-3 luni de la inceperea tratamentului. Pentru un rezultat de lunga durata, procedura trebuie din nou efectuata dupa cateva luni, deoarece procesul natural de imbatranire nu ia pauza niciodata. Pentru a avea un ten luminos si ferm, este nevoie de multa rabdare, multa atentie si mai ales multa grija. Utilizarea produselor adecvate pentru tipul de ten si ingrijirea corespunzatoare vor duce in timp la rezultate uimitoare care te vor impresiona atat pe tine cat si pe cei din jur.