Sari la conținut

Cele mai bune proteine pentru masa musculara

    Acest ghid te va ajuta sa gasesti cele mai bune proteine pentru masa musculara rapida de pe piata din Romania. Pe langa munca depusa in sala de forta, este foarte important sa ai o dieta sanatoasa si ce proteine pentru sala consumi.

    În zilele noastre, multe persoane întâmpină dificultăți în a crește în masă musculară rapid și recurg chiar și la cele mai nesănătoase metode pentru a face acest lucru, însă fără niciun rezultat. Mulți bărbați care au parte de acest “mic ghinion” recurg la adoptarea unui stil de viață nesănătos, mâncând alimente de tip fast-food, alinându-se cu ideea că vor acumula masă musculară; sau unii dintre ei tind să se suprasolicite și sunt predispuși în permanență la diverse accidentări chiar în sala de forță. Insa, inlocuind suplimentele pentru masa musculara cu mancaruri nesanatoase nu reprezinta alegerea corecta.

    Top 5 cele mai bune proteine masa musculara

    Ceea ce multă lume nu știe este că pentru a pune masă musculară, trebuie să muncești mult la sala de forță, să oferi organismului tău toți nutrienții de care are nevoie (niciodată să nu fii în deficit caloric) și…cel mai important, să consumi proteine pentru cresterea masei musculare (găsite atât în alimente – pește, pui, curcan, lactate – cât și în suplimente proteice din zer), deoarece ele reprezintă temelia pe care se sprijină procesul de construire a masei musculare.

    01. Probolan 50 – proteine pentru masa musculara

    probolan 50

    Probolan 50 foloseste doar ingrediente naturale in producerea sa, al carui scop este de a creste masa masculara cat mai repede. Consumand acest produs, veti observa si o crestere in forta, dar si rezistenta. Dupa doar cateva zile, nivelul de energie va creste iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

    Citeste mai mult…

    02. Somatodrol – proteine masa musculara

    somatodrol

    Somatodrol faciliteaza cresterea tesutului mesei musculare, prin stimularea productiei de testosteron din organism. Multi pasionati de bodybuilding stiu ca o productie mai mare de testosteron, inseamna muschi mai mari. Pe langa acest lucru, Somatodrol stimuleaza si productia hormonului de creste.

    Citeste mai mult…

    03. GH Balance – cresteri in masa musculara

    gh balance logo

    GH balance se regaseste sub forma de capsule care ajuta la cresterea masei musculare. Acestea stimuleaza productia hormonului de crestere, folosindu-se de stimulente naturale. GH Balance este recomandat pentru cei incepatori care cauta proteine de masa musculara.

    Citeste mai mult…

    04. Metadrol – castiga masa musculara

    Metadrol

    La fel ca si restul produselor prezentate mai sus, Metadrol contine substante naturale care stimuleaza cresterea de masa musculara. In schimb, acest produs este mai mult pentru o recuperare mai rapida. Ideal, Metadrol poate fi alternat cu alte proteine pentru masa musculara.

    Citeste mai mult…

    05. Iridium Labs – pachet complet pentru masa musculara

    iridium labs logo

    Iridium Labs ofera o gama mai variata de produse, incercand sa acopere orice nevoie al unui pasionat de bodybuilding. Spre exemple, produsul Cerberus este indicat pentru cei care doresc o crestere in masa musculara, pe cand Kimera te ajuta sa te definesti, accelerand arderea grasimilor.

    Citeste mai mult…

    Avantajele consumului de proteine pentru masa musculara

    crestere masa musculara

    Care sunt totuși avantajele consumului de proteine pentru masa musculara? De ce sunt ele atât de recomandate în alimentația fiecărui bodybuilder și bărbat ce-și dorește să aibă un trup musculos, arătos și râvnit de către femei?

    • Proteinele pentru sala ajută la echilibrarea indicelui glicemic, dar și a tendințelor de îngrășare (mai ales prin conferirea senzației de sațietate și reducând în mod drastic senzația de foame)
    • Proteinele reprezintă o foarte bună sursă de energie în lipsa carbohidraților
    • Proteinele reglează într-un mod corespunzător nivelul hormonului de creștere, crucial pentru prevenirea deficitului de creștere și a scăderii densității osoase (un risc foarte scăzut de apariție a osteoporozei)
    • Suplimentele proteice stimulează metabolismul: cu cât consumăm mai multe proteine, cu atât ardem mai multe grăsimi (ceea ce este indicat, fiindcă masa musculară presupune arderea grăsimilor și transformarea acestora în mușchi)
    • Suplimentele pentru sala îți pot proteja corpul de anumite accidentări și îți pot grăbi recuperarea fizică

    Totuși, din anumite motive, corpul nu asimilează îndeajuns proteinele din alimentele pe care le consumi, așa că acesta are nevoie și de anumite proteine pentru masa musculara care să-i asigure necesarul zilnic de acești nutrienți extrem de necesari, dar care oferă atât de multe beneficii.
    Iar mai sus aveți prezentate câteva produse, suplimente de proteine care îți pot fi la îndemână în drumul tău către un aspect fizic tonifiat și musculos. Care sunt avantajele acestor proteine pentru masa musculara rapida totuși?

    • Favorizează creșterea de masă musculară – proteinele de zer fiind cele mai cunoscute în acest demers și fiind administrate de către powerliftiri și culturiști; acestea ajută la creșterea în masă musculară calitativă și lentă, promovând sinteza proteică
    • Reduce grăsimea corporală și o transformă în mușchi și energie (organismul are nevoie de mai multă energie pentru a digera proteine decât pentru a digera alte alimente, creându-se, în această manieră, un efect termic și permițând arderea unei rate mai mari de calorii;
    • Conferă sentimentul de sațietate – anumite proteine reduc timpul de absorbție a glucozei în sânge și astfel, amână senzația de foame
    • Sunt utile într-o recuperare fizică mai rapidă după antrenamentele lungi și costisitoare de la sala de forță sau chiar și pentru recuperarea fizică după o operație chirurgicală
    • În formă lichidă, proteinele se absorb mai repede în organism și sunt digerate mai ușor
    • Sunt cea mai ușoară metodă de a ține evidența cantității de proteină consumată în fiecare zi (nemafiind nevoit să calculezi conținutul zilnic de proteină din anumite alimente – care poate prezenta și marje de eroare)
    • Hrănește mușchii
    • Importanță sporită pentru sistemul imunitar – îl fortifică
    • Conțin ingrediente naturale în mare parte, dar pot prezenta și anumite riscuri dacă sunt consumate în exces sau dacă nu ești atent la cantitatea de proteină consumată zilnic
    • Reduc riscul apariției bolilor de inimă și altor afecțiuni medicale
    • Reduce stresul – prin încetinirea procesului de producere a cortizolului – numit și hormonul stresului
    • Minimizează efectele depresiei – și în acest fel, se eliberează hormonul fericirii numit serotonină.
    Citeste si:  GH Balance pret si pareri

    Probolan 50
    Daca iti place acest articol, incearca si Probolan 50.

    Ce sunt proteinele pentru crestere musculara?

    Proteinele sunt molecule mari formate din aminoacizi pe care se bazează corpul și celulele noastre pentru a funcționa la parametrii normali. Structurile, funcțiile organismului, reglarea celulelor, țesuturilor și organelor organismului nu pot exista fără un aport de proteine.

    Mușchii, pielea, oasele și multe alte părți ale corpului uman conțin cantități semnificative de proteine. De fapt, proteinele reprezintă 20% din greutatea corporală totală.

    proteine masa musculara
    proteine masa musculara

    Consumul unei cantități corespunzătoare de proteine are multe beneficii, printre care:

    • Accelerarea recuperării de după antrenamentele fizice (refacerea țesuturilor)
    • Păstrarea masei musculare în momentul scăderii în greutate
    • Construirea de masă musculară (creștere)
    • Menținerea unei greutăți sănătoase
    • Împiedicarea foamei și conferirea senzației de sațietate

    Unde găsim proteine în alimentație? Proteinele se găsesc în alimente de origine animală (în carne, păsări, pești, înlocuitori de carne, brânză, lapte), nuci, leguminoase și în cantități mai mici în alimentele și legumele cu conținut ridicat de amidon. Spre deosebire de carbohidrați și grăsimi, corpul nostru nu stochează proteinele, așa că nu are niciun rezervor din care să se extragă atunci când rămâi fără energie.

    Când consumăm alimente bogate în proteine, corpul nostru descompune proteinele conținute în alimente în aminoacizi (blocurile de bază ale proteinelor). Unii aminoacizi sunt esențiali, ceea ce înseamnă că trebuie să îi procurăm din regimul nostru alimentar, dar și neesențiali care pot fi produși de către organism (nu este esențial să-i introducem în dieta cât timp consumăm toți aminoacizii esențiali).

    Organismul nostru are nevoie de 20 de aminoacizi – care se află la codul genetic standard. Aminoacizii ce intră în structura organismelor vii sunt doar 20, care pot crea proteina. Cei 20 de aminoacizi de bază existenți în organismul nostru sunt responsabili pentru crearea a peste 50000 de proteine și peste 15000 de enzime. Totuși, există nouă aminoacizi – numiți aminoacizi esențiali – pe care organismul nu îi poate procura și prin care trebuie să-i capete prin consumul de alimente: triptofan, treonină, izoleucină, leucină, lizină, metionină, fenilalanină, valină și histidină.

    Proteina care provine din surse animale conține toți aminoacizii esențiali de care avem nevoie. Sursele vegetale de proteine, pe de altă parte, nu conțin toți aminoacizii esențiali.

    Slabeste rapid
    Afla cum poti sa slabesti rapid folosind unul dintre produsele acestea.

    Ce sunt proteinele pentru masa musculara?

    Nu este niciun secret faptul că atleții profesioniști și culturiștii folosesc în mod regulat proteinele pentru masa musculara ca supliment alimentar în antrenamentele lor de zi cu zi. Suplimentele proteice sunt concepute pentru a promova creșterea masei musculare atunci când sunt combinate cu exerciții fizice regulate, dar și cu o alimentație bogată în proteine. Suplimentele pt masa musculara sunt luate de obicei sub formă de pastile, capsule sau sub formă de pulbere care poate fi amestecată cu lapte, apă sau sucuri de fructe pentru a ieși un shake gustos. Dar cum accelerează totuși suplimentele procesul de construcție a masei musculare?

    suplimente masa musculara
    suplimente masa musculara

    În timpul procesului de digestie, proteina este descompusă de enziemele dietetice cunoscute sub numele de proteaze. Ele se pot transforma destul de repede în aminoacizii care pot repara țesutul muscular și care pot promova o creștere mai rapidă, dar și naturală, a masei musculare. Se știe, în egală măsură, că aceste suplimente nutritive pot îmbunătăți considerabil sănătatea generală a unui sportiv, ajutându-l să rămână mai sănătos, mai puternic pentru mai mult timp în cadrul antrenamentelor pe care le face.

    Citeste si:  Probolan 50 pret si pareri

    Mulți cercetători de știință au sugerat faptul că a consuma suplimente pentru masa musculara înainte de antrenamente este o modalitate foarte bună de a optimiza dezvoltarea acesteia. Aceste proteine sunt digerate rapid în aminoacizi, fiind pregătite să fie folosite de către mușchii care necesită a fi reparați după un lung antrenament de rezistență.

    Un supliment proteic nu trebuie interpretat în niciun caz ca un substituent pentru arderea grăsimilor. Cel din urmă funcționează într-un mod diferit, mai ales prin faptul că acesta crește rata metabolică a unei persoane și minimizează cu multe poftele alimentare, conferind senzația de sațietate. Cele mai bune proteine te ajută, în egală măsură, să rămâi plin de energie și motivație și să crești abilitatea mușchiului de a se recupera și de a construi rapid noi fibre pentru a mări masa corporală.

    Tipuri de proteine masa musculara

    Proteina vine în forme variate, de la nutrienții naturali din carne, ouă și unele legume, la pudrele și suplimentele proteice pe care le găsim în anumite magazine specializate in așa ceva. Atât proteinele găsite în alimentație, cât și cele din suplimentele pe bază de proteină te ajută să-ți îndepliniști scopul și să atingi consumul optim zilnic de proteine, astfel încât să se facă posibilă furnizarea organismului de toți aminoacizii necesari.

    Dacă îți dorești să crești în masă musculară, atunci este bine să știi că proteina prezintă un rol absolut crucial, mai ales pentru susținerea tuturor funcțiilor organismului. Totuși, vom pune accent pe tipul de suplimente proteice care pot aduce beneficii considerabile organismului tău.

    Suplimentele proteice NU înlocuiesc alimentația propriu-zisă. Ele sunt diverse surse nutriționare menite să compleze dieta sănătoase a persoanelor active din punct de vedere sportiv. Proteinele pentru sala oferă celor care întreprind activități fizice un aport considerabil de nutrienți. Principala sursă de proteine pentru suplimentele nutritive este laptele. Proteine din lapte sunt disponibile și pe piața românească sub formă de proteine din lapte integral, din zer și cazeină.

    Proteina din lapte – reprezintă o sursă ideală pentru suplimente, susținându-ne încă din primele zile ale vieții noastre și este formată din proteine de zer și cazeină. Este o sursă foarte bună de proteine, dar este foarte rapid digerată, mărind sinteza proteinelor pentru o perioadă considerabil mai mare decât zerul simplu. Consumul proteinei din lapte cu puțin timp înainte de culcare poate fi o alegere inspirată, tocmai datorită timpului îndelungat de absorbție

    Proteina din zer (Whey) – ajută la construirea masei musculare prin sporirea producției de proteină musculară a organismului, contribuie la conferirea senzației de sațietate, accelerându-se procesul de ardere a grăsimilor (deoarece conține leucină), ajută sistemul imunitar prin combaterea bacteriilor și virusurilor, este digert mult mai repede

    Proteina din soia – supliment proteic ce ajută la stimularea metabolismului și arderea grăsimilor; este o alternativă naturală la proteinele de origine animală, completă, ușor de digerat, cu o cantitate scăzută de grăsime; suplimentele pe bază de soia ajută la controlul apetitului, menține masa musculară și reduce absorbția colesterolului în intestin

    Proteina din cazeină (Caseine) – bogat în aminoacizii esențiali, responsabili pentru sinteza proteică musculară, încetinește absorbția aminoacizilor în sânge; este recomandată pentru menținerea masei musculare (mai ales în timpul unui regim alimentar), deoarece se digeră lent și împiedică descompunerea proteinelor în mușchi

    Creatina – considerată ca fiind regele tuturor suplimentelor nutritive și sportive; creatina este un fel de rezervor de energie pentru organismul tău în cazul unui efort fizic intens, de scurtă durată; creatina mărește nivelele de energie ale mușchilor, ajută la producția mai mare de ATP (forma de energie folosită de orice celulă din corp); suplimentarea cu creatină îți poate spori calitatea antrenamentelor pe care le efectuezi la sală și vei avea oase mai puternice, mai multă energie pentru creier și mai puțin risc de a suferi de depresie. În plus, este o substanță bună pentru o recuperarea mai bună după diferite contuzii

    L-glutamina – glutamina are acțiuni anabolice și anticatabolice în organism și crește valoarea celorlalte proteine în procesul de construire a masei musculare. Doza recomandată este de 20 g de glutamină pe zi, care pot fi luate cu apă sau suc, dar după antrenament.

    BCAA – aminoacizii cu catene ramificate, pot fi folosite ca sursă de energie în momentele în care zahărul din sânge și glicogenul muscular sunt diminuate cu mult

    L-arginina – aminoacid ce ajută la eliminarea deșeurilor (amoniacului) din organism și stimulează eliberarea de insulină. Se găsește în ouă, carne și lapte și are beneficii în cazul răcelilor, hipertensiunii arteriale, migrenelor, întărirea sistemului imunitar, îmbunătățirea performanțelor atletice și scurtarea timpului de recuperare după anumite intervenții chirurgicale.

    Cum se iau proteinele pentru masa musculara?

    Mulți tineri se întreabă când ar fi cel mai indicat să consume aceste suplimente pentru masa musculara.

    Acest lucru depinde de sănătatea ta și de obiectivele tale în ceea ce privește nivelul tău de antrenament.

    Pentru construirea de masă musculară și forță și rezistență fizică, este indicat să se ia în modul următor:

    Dimineața – 10 – 20 g de zer + 10 – 20 g de soia

    Înainte de antrenament – 10 g zer + 10 g soia

    20 – 40 g carbohidrați cu digestie lentă

    Citeste si:  Metadrol pret si pareri

    După antrenament – 20 – 30 g zer + 10 g soia

    10 – 15 g de cazeină

    40 – 100 g carbohidrați cu digestie rapidă

    Între mese (pentru creșterea masei musculare) – 40 g cazeină + o mică porție de carbohidrați cu digestie lentă

    Între mese (pentru slăbire) – 10 g zer + 10 g soia

    Înainte de culcare – 20 – 40 g de cazeină + o mică porție de grăsimi sănătoase, dar fără carbohidrați

    Cu toate acestea, acest lucru poate varia. Dacă achiziționezi anumite proteine pentru sala, cum sunt cele de mai sus, este bine să urmați sfaturile înscrise pe ambalaj, fiindcă sunt cele mai benefice.

    Necesarul zilnic de proteine depinde de mai mulți factori: obiective, antrenament, dietă, raport masă musculară – țesut adipos. În general este recomandat un aport zilnic de 1,2 – 1,7 grame de proteină per kilogram. Există și cazuri în care se pot consuma mai multe sau mai puține proteine. De exemplu, dacă dacă ai nevoie de 175 de grame de proteină zilnic pentru a atinge rezultatele dorite, poți consuma alimente ce furnizează 125 de grame de proteină + încă 2 suplimente sau shake-uri proteice ce conțin 25 de grame de proteină fiecare. Este de evitat să eviți grăsimile înainte și după antrenament.

    Care sunt riscurile și dezavantajele consumului de suplimente pentru masa musculara?

    Suplimentele proteice de o calitate bună sunt, de regulă, scumpe. Adesea, alți nutrienți absolut necesari pot lipsi din suplimente, dar să fie totuși regăsiți în alimentele bogate în proteină. Iaurtul, laptele reprezintă o sursă bună de calciu, iar carnea conferă organismului necesarul de vitamina B.

    Proteinele pentru masa musculara nu stimulează în mod considerabil metabolismul în raport cu alimentele bogate în proteină. Chiar dacă timpul de digerare este unul mai costisitor și mai lung, sunt folosite mai multe calorii în timpul acestui proces.

    Un alt dezavantaj pe care suplimentele pentru sala îl dețin este că pot conține coloranți, aspartan, fructoză, zaharină și prin intermediul acestora, pot dăuna organismului pe termen lung.

    Mai multe proteine nu înseamnă mai bine!

    Proteinele sunt absolut neecesare pentru creșterea și repararea celulelor, vitale în construirea masei musculare. O persoană ar trebui să obțină în medie în jur de 0.36 grame de proteină per kilogram de greutate corporală în fiecare zi. În timp ce atleții și culturiștii au nevoie de un pic mai multă proteină în fiecare zi, ar trebui să poți obține proteina de care ai nevoie și din alimentație; drept urmare, nu este absolut obligatoriu să consumi atât de multe suplimente proteice; le poți procura și din alimente

    Acumulare de grăsime și alte probleme de sănătate

    O creștere a consumului de proteine, în egală măsură cu o creștere semnificativă a numărului de calorii fără o creștere măcar în nivelul de activitate fizică poate conduce cel mai probabil într-o acumulare de grăsime, dar și de masă musculară în egală măsură, ceea ce nu cred ca ar fi scopul tău dacă dorești să ai parte doar de mușchi și să elimini grăsimea. În plus, acumularea de grăsime poate duce și la un colesterol ridicat, un risc de afecțiune cardiacă sau complicații ale rinichilor.

    Nutriție dezechilibrată

    Consumul excesiv de suplimente proteine poate cauza și deshidratare, deoarece corpul nostru elimină produsele pe bază de proteine prin intermediul urinării. Acest fapt este deosebit de periculos pentru cei care fac foarte mult efort fizic și care pierd foarte multă apă prin transpirație. Aportul ridicat de proteine este legat și de pierderea calciului prin urină, ceea ce ar putea duce la slăbirea oaselor.

    Totuși, făcând abstracție de suplimentele pentru sala, dacă consumăm prea multe proteine, suntem predispuși la o serie de afecțiuni. Primul organ afectat este rinichiul – crește cantitatea de proteine din urină și se pot forma mult prea cunoscutele pietre la rinichi. Un consum excesiv de proteine din alimentele solide pot conduce la pierderea calciului din oase, organismul fiind predispus la numeroase afecțiuni de natură osoasă (osteoporoză de exemplu). Consumul ridicat de carne este asociat cu probleme cardiace, datorită excesului de grăsimi saturate nesănătoase.

    Concluzie

    Deși proteinele pentru masa musculara pot constitui o sursă destul de bună și completă de proteine care îți oferă beneficii precum: arderea grăsimilor și transformarea acestora în mușchi, creșterea nivelului de testosteron, a apetitului sexual, reducerea stresului și o recuperare fizică mai rapidă a țesuturilor musculare de după un antrenament intens, acestea pot avea și o influență negativă asupra organismului uman, ducând la carențe de vitamine, predispunându-l la diverse afecțiuni medicale sau diverse intoleranțe la substanțele din proteine. Însă, cel mai este să folosești o combinație a unei alimentații sănătoase, stil de viață activ prin exerciții fizice cu intensitate variabilă, dar și suplimente proteice, deoarece acestea din urmă pot conține și carbohidrați.

    Drumul spre un aspect fizic atletic, musculos, tonifiat și fără grăsime este presărat de suișuri și coborâșuri. Dar dacă ai suficientă motivație, putere de muncă (mai ales prin antrenamente fizice intense care să targeteze zonele pe care ți le dorești a fi dezvoltate), o alimentație adecvată plină de proteine și carbohidrați, în combinație cu cele mai bune proteine pentru cresterea masei musculare, atunci vei avea parte de rezultate spectaculoase într-un timp cât mai scurt.