Sari la conținut

Helicobacter Pylori tratament naturist

    Infectia cu Helicobacter Pylori este o infectie comuna, aproximativ doua treimi din populatia lumii avand in prezent aceasta bacterie in organism. Bacteria Helicobacter Pylori produce in principal boli gastrice si alte boli ale stomacului care pot persista o viata intreaga.

    Eradicarea acestei bacterii este destul de dificila deoarece ea dezolvta rezistenta la antibiotic, multi oameni indreptandu-si cautarile catre un tratament naturist pentru Helicobacter Pylori. Cautarea unui remediu naturist responsabil pentru tratarea acestei bacterii este absolut necesara in majoritate cazurilor.

    • Tratament Naturist Helicobacter Pylori
    • Ce este Helicobacter Pylori?
    • Simptome Helicobacter Pylori
    • Cum detectam infectia cu Helicobacter?
    • Ce tratamente avem la dispozitie?

    Unul dintre cele mai bune tratamente pentru Helicobacter Pylori este mierea de Manuka. Ea este considerata ca fiind cel mai bun remediu natural pentru tratarea acestei infectii datorita proprietatilor sale antibacteriene iesite din comun. Este un aliat puternic impotriva unui spectru larg de organisme bacteriene si fungice cum ar fi Helicobacter Pylori, Staphylococcus Auresus, Streptococcus faecalis sau Escherichia Coli.

    Miere de Manuka: Tratament naturist pentru Helicobacter Pylori

    miere de manuka

    Ce este Helicobacter Pylori?

    Helicobacter Pylori este o bacterie care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului. Denumirea ei provine de la forma de helix, forma care se pare ca este responsabila de adaptabilitatea si capacitatea de infectare in mediul puternic acid de la nivelul stomacului.

    Desi mucoasa gastrica este bine protejata impotriva infectiilor bacteriene, Helicobacter Pylori este bine adaptat la aceasta nisa ecologica, avand caractere unice care ii permit intrarea in mucus, atasarea la celulele epiteliale, evitarea raspunsului imun si in consecinta, colonizarea persistent si transmiterea.

    Dupa ce este ingerata, bacteria trebuie sa eludeze activitatea bactericida a continutului gastric si sa patrunda in stratul mucos. Productia de ureaza si motilitatea sunt esentiale pentru acest prim pas al infectiei.

    Ureaza hidrolizeaza urea in dioxid de carbon si amoniac, astfel permitand bacteriei sa supravietuiasca in mediul acid. Motilitatea este esentiala pentru colonizare. Helicobacter Pylori determina o inflamatie continua a mucoasei gastrice la toate persoanele infectate. Acest raspuns inflamator consta initial in recrutarea neutrofilelor urmate de limfocite T, B, plasmocite si macrofage, cu alterarea stratului epitelial.

    Zeci de ani, medicii au crezut ca ulcerul si gastrita sunt cauzate de stres, fumat, alimente condimentate sau obiceiuri nesanatoase. Cand oamenii de stiinta au descoperit Helicobacter Pylori in anul 1982, au aflat ca aceasta bacterie este responsabila pentru majoritatea ulcerelor gastrice. Helicobacter Pylori se transmite interuman, pe cale orala prin respiratie, sarut, folosirea acelorasi obiecte de vesela, prin haine si de asemenea, poate fi prezent si in lapte. Modalitatea de transmitere a acestei bacterii nu este complet elucidata. Se cunoaste faptul ca ea se poate transmite oral-oral prin saliva, tuse, stranut si fecal-oral in tarile slab dezvoltate datorita lipsei de igiena si a apei contaminate. Consumarea de fructe si legume care nu au fost spalate in prealabil sporeste sansele de contaminare cu bacteria Helicobacter Pylori.

    Odata fixata in organism, bacteria Helicobacter Pylori continua sa se raspandeasca, traind in corpul uman ani de zile inainte ca simptomele sa se manifeste. Exista numeroase cazuri in care infectia cu Helicobacter Pylori nu creaaza niciun fel de problema, dar exista si cazuri in care aceasta bacterie provoaca o inflamatie a stomacului, asa cunoscuta gastrita, care netratata se transforma in ulcer. Studiile arata ca bacteria Helicobacter Pylori provoaca 7 din 10 cazuri de ulcer gastric si 9 din 10 cazuri de ulcer duodenal, fiind responsabila de 60-90% din cazurile de cancer gastric. Cazurile de cancer gastric sau limfom sunt destul de rare. Doar 1% dintre persoanele infectate cu H. Pylori dezvolta astfel de probleme.

    Citeste si:  Miere de Manuka

    Simptome Helicobacter Pylori

    Simptomele infectiei cu H. Pylori pot include greata, varsaturi, dureri sau arsuri ale abdomenului, durere abdominala care se intensifica atunci cand stomacul este gol, senzatie de balonare, pieredea poftei de mancare, pierdere in greutate nejustificata. Pot aparea si simptome mai ingrijoratoare cum ar fi dureri severe si persistente ale abdomenului, dificultati de inghitire, scaun cu urme de sange rosu inchis sau negru si voma cu sange. Diagnosticarea infectiei nu se face doar pe baza unori simptome, ea necesitand anumite investigatii si analize de laborator precum endoscopie, testul respirator cu uree, analiza sangelui si efectuarea testelor imunologice.

    Cum detectam infectia cu Helicobacter Pylori?

    Metoda cea mai eficienta in detectarea infectiei cu Helicobacter Pylori, este endoscopia. In cazul unei endoscopii, medicul va introduce un instrument lung si subtire numit endoscop in gura si in jos in stomac si duoden. O camera atasata va trimite imaginile de pe un monitor pentru a le vizualiza medical. Orice zona anormala va fi inspectata iar daca este necesar, uneltele speciale folosite cu endoscopul vor permite medicului sa preleveze probe din aceste zone.

    Testul respirator cu uree presupune inghitirea unui preparat care contine uree. Daca este prezenta bacteria Helicobacter Pylori, aceasta va elibera o enzima care descompune aceasta combinatie si va elibera dioxidul de carbon care este detectat apoi de catre un dispozitiv special.

    Este posibil sa fie necesara o proba de scaun pentru a identifica Helicobacter Pylori in fecale. Medicul va va oferi un recipient pentru a stoca o proba de scaun. Proba va fi supusa unor analize medicale care in final vor confirma sau infirma infectia cu Helicobacter Pylori.

    Probele de sange sunt de asemenea necesare pentru detectarea anticorpilor impotriva Helicobacter Pylori insa testul este util doar in cazul in care pacientul nu a fost tratat niciodata pentru infectia cu aceasta bacterie.

    Tratament Helicobacter Pylori

    tratament helicobacter pilory

    Tratarea si eradicarea infectiei cu Helicobacter Pylori este dificila, aceasta bacterie avand o rezistenta crescuta la antibiotic iar recidivele pot sa apara deseori. Tratamentul conventional include o multitudine de antibiotice si medicamente care administrate incorect duc la cresterea rezistentei la antibiotice, ceea ce face si mai dificil de tratat aceasta infectie. Acest motiv determina oamenii sa caute remedii naturale pentru Helicobacter Pylori, iar unul dintre cele mai eficiente si cele mai cunoscute tratamente impotriva bacteriei Helicobacter Pylori este mierea de Manuka.

    Mierea de Manuka este o miere unica in lume, este produsa doar in Noua Zeelanda si Australia de catre albinele care polenizeaza florile arbustului de Manuka, denumit stiintific Leptospermum Scoparium din familia Myrtaceae. Manuka este o varietate de arbore de ceai, este un arbust cu frunze perene. Cercetari recente au demonstrate ca mierea de Manuka contine peroxid de oxigen, un antiseptic eficace foarte cunoscut, in proportii exceptionale in comparatie cu alte tipuri de miere. Mierea de Manuka are proprietati curative deosebite, iar cercetarile din ultimii ani au demonstrate faptul ca aceasta are efecte antibacteriene si antivirale cu totul neobisnuite, ceea ce o califica pentru a fi folosita in scop medicinal.

    Ce este factorul MGO?

    Mierea de Manuka are in mod natural un continut bogat de Metilglioxal (MGO), un compus ce ii ofera o putere antibacteriana cu totul neobisnuita. In plus, enzimele produc peroxid de hidrogen care este responsabil pentru calitatile de antibiotic ale mierii, clasand-o drept unul dintre cele mai puernice antibiotice naturale.

    Nu toata mierea are un continut bogdat in metilglioxal, nu toata fiind la fel de eficienta, puterea ei antibacteriana fiind indicata de componenta terapeutica MGO, factorul unic al mierii de Manuka. Proprietatile antibacteriene sunt cu atat mai mari cu cat nivelul MGO este mai mare.

    Citeste si:  Miere de Manuka

    Astfel avem: mierea MGO 100+ care este indicata pentru sustinerea sistemului imunitar in afectiuni usoare si de scurta durata cum ar fi raceli, dureri de gat, mierea MGO 250+ care este eficienta in tratarea infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice. Se recomanda un tratament cu 3-4 lingurile de miere pe zi urmat de un tratament de mentinere cu o lingurita pe zi. Mierea MGO 400+ se recomanda mai ales in cazul afectiunilor acute sau cronice care nu au fost tratate anterior si care au o rezistenta sporita la antibiotic. Mierea MGO 550+ se recomanda in cazurile unor infectii foarte rezistente.

    Mierea de Manuka poate inhiba cresterea unei game largi de bacterii si microbi, si prin urmare, este foarte eficienta pentru tulpinile de microbi rezistente la antibiotic. Acest lucru a fost dovedit intr-un studiu realizat pe 477 de probe de miere derivate dintr-o mare varietate de plante. In aceste probe s-a observat ca 274 de soiuri de miere au activitati terapeutice utile, in timp ce doar 80 de probe au activitate non-peroxid. Aceste 80 de probe au fost in cea mai mare parte derivate din specia de arbore numita Leptospermum.

    Mai tarziu, intr-un alt studiu s-a constatat ca activitatea non-peroxidica a mierii de Manuka se datoreaza prezentei metilglioxalului, nectarul arborelui Manuka avand o cantitate mare de metilglioxal. Ce inseamna acest lucru? Asta inseamna ca mierea de Manuka este un agent puternic antimicrobian si aceasta proprietate ajuta la prevenirea si tratarea infectiei cu bacteria Helicobacter Pylori. De asemenea, acest tip de miere are proprietati bacteriostatice impotriva bacteriei. Un compus bacteriostatic are potentialul de a opri cresterea bacteriilor prin interzicerea reproducerii lor si prin urmare, impiedica infectia cu acestea.

    Intr-un studiu s-a demonstrat ca mierea de Manuka contine substante fitochimice si factori anti-bacterieni care rezista la cresterea bacteriilor Helicobacter Pylori si a altor tipuri de bacterii. S-au luat 5 izolate din biopsiile ulcerelor gastrice care contin Helicobacter Pylori si aceste izolate au fost testate daca sunt sensibile la concentratii de 5%, 20% si 40% solutii de miere de Manuka.

    Toate izolatele prezinta sensibilitate la Solutia de 20% de miere de Manuka, dar nu a fost observata o sensibilitate in cazul solutiei de 40% de miere de Manuka. La o solutie de 5% nu s-a observant o crestere pentru izolatele care au avut o perioada de incubare de 72 de ore. Deoarece inhibarea cresterii bacteriene a fost observata la o concentratie mai scazuta a mierii de Manuka, s-a constatat ca inhibarea este mai buna decat la o concentratie mai mare. Acest lucru dovedeste prezenta unori antibacteriene, fitochimicale in mierea de Manuka.

    Spre deosebire de alte tipuri de miere care arata inhibarea cresterii bacteriene la o concentratie ridicata datorita presiunii osmotice ridicate la concentratii mari, mierea de Manuka are cateva fitochimicale cu actiune bacteriostaticsa asupra coloniilor bacteriene chiar si la concentratii scazute.

    Mierea de Manuka este bogata in defensin-1 care ucide bacteriile. Intr-un studiu privind caracterizarea tuturor factorilor bactericizi intr-o miere de calitate medicala, s-a constatat ca mierea isi pastreaza proprietatea bactericida chiar si dupa neutralizarea proprietatilor metilglioxalului ale mierii si isi pastreaza activitatea bactericida. Defensin-1 alaturi de peroxid si metilglioxal formeaza un complex eficient in uciderea bacteriilor.

    Mierea de Manuka impiedica bacteriile sa se ataseze la epiteliul stomacului si sa invadeze celulele, prin urmare prevenind gastrita si ulcerul gastric. Vascozitatea mierii formeaza un strat in jurul bacteriilor. Acest strat impiedica aderarea bacteriei la peretele stomacului si reduce semnificativ sansele de a-l deteriora din cauza infectiilor bacteriene. Acest lucru arata modul de actiune al mierii de Manuka, si anume impiedicarea bacteriilor sa adere la celulele gazda.

    Citeste si:  Miere de Manuka

    Mierea de Manuka are proprietati antioxidante si antiinflamatoare. Mierea stimuleaza sistemul imunitar si imbunatateste secretia diferitelor substante active imunologic cum ar fi citokina, macrofagele, TNF-alfa si monocitele care au rolul de a ucide bacteria prin activarea mecanismului natural de aparare a organismului. Aceste substante ajuta la vindecarea tesutului epitelial si previne deteriorarea ulterioara a acestuia. De asemenea, proprietatile antioxidante si antiinflamatorii ale mierii de Manuka ajuta la eliminarea substantelor toxice produse de bacterii, imbunatatind totodata digestia.

    Mierea de Manuka vindeca ulcerul. S-a demonstrat printr-un studiu pe animale ca mierea are efect gastroprotector impotriva ulcerelor gastrice induse de etanol. In acest studiu s-a efectuat analiza unori leziuni provocate de ulcer si stress oxidativ inainte de tratamentul cu miere de Manuka. Dupa un tratament care a durat cateva saptamani, s-a constatat o scadere semnificativa a indicelui ulcerului. Mucoasa gastrica a fost complet protejata de leziuni si si-a pastrat glicoproteinele gastrice. De asemenea, mierea inhiba peroxidarea lipidelor, avand astfel actiune anti-ulcer. Mierea de Manuka previne infectia nu doar prin uciderea bacteriilor, ci si prin protejarea mucoasei gastrice indusa de reducerea efectului activitatii bacteriene.

    Mierea de Manuka este comercializata drept factorul unic Manuka (UMF). Evaluarea factorului unic determina activitatea antibacteriana non-peroxidica a mierii de Manuka. UMF este o marca inregistrata pentru asigurarea calitatii mierii si testarea standardului sau pentru a evita folosirea necorespunzatoare a acestuia. UMF 15-20 se utilizeaza in cea mai mare parte pentru activitatea antibacteriana si chiar si in scopuri de cercetare. UMF 18+ este cel mai bine utilizat pentru activitatea bacteriana si pentru ingrijirea ranilor.

    Mierea de Manuka poate fi consumata fie prin dizolvarea ei in apa rece sau calduta sau prin comsun direct. Este de evitat sa consumati mierea cu apa fierbinte sau ceai deoarece temperature ridicata degradeaza enzimele esentiale prezente in ea si prin urmare, afecteaza calitatea mierii.

    Mierea de Manuka este foarte eficienta in tratarea ulcerului gastric datorita proprietatii sale bactericide puternice impotriva bacteriei Helicobacter Pylori. Aceasta proprietate a fost pusa in evidenta inca din cele mai vechi timpuri si s-a dovedit a fi eficienta in prevenirea cresterii bacteriilor care afecteaza tractul digestiv. Mierea ofera si unele limitari in utilizarea sa. Continutul de metilglioxal al acestui antibiotic natural este foarte mare, asadar reprezinta un risc la persoanele care sufera de diabet.

    De asemenea, metilglioxalul are capacitatea de a modifica structura si functia moleculelor tinta implicate in vindecare, vindecarea ulcerelor fiind intarziata la persoanele care sufera de diabet si consuma miere de Manuka. Este indicat ca aceste persoane sa consume miere in cantitati foarte mici sau la prescrierea medicului. Pentru copii este nevoie a fi consultat un medic inainte de administrarea mierii de Manuka. O doza foarte mare trebuie evitata in orice caz. Mierea se pastreaza la temperature camerei in intuneric in recipient din sticla sau din plastic.

    Din diferite studii efectuate pe animale si oameni care sufera de ulcer gastric, s-a dovedit faptul ca mierea de Manuka este un tratament naturist pentru Helicobacter Pylori. Nu numai ca reduce activitatea bacteriilor si o ucide, ci si stimuleaza componentele imune sa actioneze asupra bacteriilor si sa imbunatateasca eficienta vindecarii celulelor. Activitatea sa antibacteriana este benefica in lupta impotriva bacteriei H. Pylori. De asemenea, consumul zilnic de miere este sigur pentru persoanele nediabetice cat si pentru cele care sufera de diabet zahart, atat timp cat utilizarea ei este controlata prin verificarea regulate a nivelului de glucoza din sange si poate preveni infectia si combate gastrita si ulcerele produse de infectia cu H. Pylori.