Sari la conținut

Ghete de iarna impermeabile pentru barbati

  Anotimpul rece ne pune de cele mai multe ori foarte multe probleme, in special cand trebuie să ne alegem o pereche de ghete de iarnă impermeabile. Dat fiind faptul că vremea nu este una plăcută, este dificil să alegem îmbrăcămintea și încălțămintea potrivită pentru a ne asigura că nu tremurăm toată ziua atunci când avem ceva important de făcut sau când vrem să ne asigurăm că nu suntem îmbracați prea gros fiindu-ne foarte dificil să ne mișcăm lejer.

  Pentru a putea crea ușor un echilibru între confort și util, cel mai bine este să alegem îmbrăcămintea și încălțămintea călduroasă, care nu este foarte groasă, dar care este bine izolată. Dacă la îmbrăcăminte este mai ușor să facem o alegere informată, la când vine vorba de ghete de iarnă este dificil să găsim raportul perfect intre preț și calitate.

  01. Ghete de iarnă Timberland

  ghete de iarna pentru barbati Timberland

  Când ne gândim la ghetele de la Timberland, primul model care ne vine în minte este acesta. După cum bine știți, acest model este iconic brandului.

  Acestea au fost produse pentru prima dată în urmă cu mai bine de 40 de ani, iar având în vedere că încă le mai găsim pe piață ar trebui să ne spună câte ceva despre calitatea produsului.

  Materialele folosite la producerea acestor bocanci sunt de o calitate superioară, asigurându–va că indiferent de câte ore veți stă încălțat cu ele, nu vor apărea durerile de picioare.

  CE NE-A PLACUT:

  • Calitate excelentă
  • Aderența superioară
  • Confort

  CE NU NE-A PLACUT:

  • Pretul
  • Gama de culori limitata

  02. Ghete de iarnă bărbați Fairbanks

  ghete de iarna Fairbanks

  Ghetele de bărbați Fairbanks Columbia sunt preferatele iubitorilor de aventură. Aceste ghete de iarnă oferă o protecție ridicată împotriva umezelii și a frigului, transformându-le în aliatul perfect pentru drumețiile lungi.

  Producătorul a folosit materiale de o calitate înalta pentru a oferi confortul și protecția necesare. Aderența acestor bocanci este ceva uimitor! Trebuie încercate pentru a putea fi apreciate.

  CE NE-A PLACUT:

  • Pretul accesibil
  • Aderenta
  • Suport sporit al gleznei

  CE NU NE-A PLACUT:

  • Designul
  • Lipsa marimilor mici

  03. Bocanci de iarnă bărbați Camper

  ghete de iarna impermeabile barbati

  Boncancii de iarnă pentru bărbați de la Camper sunt perfecte pentru ocaziile când trebuie să adoptați un stil puțin mai elegant. Aveți o întâlnire importantă? Cu siguranță nu puteți apela la boncancii Fairbanks.

  Ceea ce trebuie remarcat la acest produs, este faptul că deși au un aspect mult mai plăcut, oferă același nivel de protecție și confort. Este drept faptul că pentru cei dintre voi cu talpă piciorului puțin mai lată, acest tip de ghete ar putea pune probleme când petreceți un timp mai îndelungat încălțați.

  CE NE-A PLACUT:

  • Aspectul
  • Confort
  • Suport sporit al gleznei

  CE NU NE-A PLACUT:

  • Pretul
  • Posibile probleme pentru cei cu talpa lata

  Cum alegi ghete de iarna impermeabile?

  Dacă sunteți interesat să faceți o alegere informată în ceea ce privește bocancii de iarnă pentru bărbăți, în cadrul acestui articol veți afla toate punctele importante la care trebuie să fiți atenți în procesul de căutare și de achiziție al ghetelor.

  Câțiva din factorii importanți despre care vom vorbi astăzi sunt modul în care iți alegi tipul de ghete în funcție de unde și cât de mult vrei să le folosești, tipurile de ghete pe care le găsești pe piață și punctele lor forte, prețul orientativ în funcție de calitate și durabilitate, și nu în ultimul rând, aspectul estetic, care joacă probabil cel mai important rol atunci când ne uităm după modele.

  Vrem mereu să ne luăm ceva care să se potrivească cu stilul nostru vestimentar însă nu trebuie să facem o achiziție doar după modelul bocancilor, căci mai tărziu vom putea regreta, mai ales dacă modelul nu se potrivește cu locul unde vrem să îi purtăm.

  Înainte de a începe să vorbim despre tipurile de ghete, trebuie să discutăm mai întăi câțiva factori simpli ai bocancilor de iarnă după care vă puteți orienta inițial. Aceștia sunt:

  Talpa

  Bocancii făcuți pentru a merge bine pe o suprafață înghețată sau plină de zăpadă au o talpă cu striații creată împotriva derapării. Putem găsi și ghete care au talpa cu crampoane, mai ales când ne uităm la bocanci pentru ski sau specifici pentru drumețiile pe munte în anotimpul rece. Atunci când ne uităm după ghete de oraș, acestea pot avea o talpa simplă. Veți găsi și bocanci cu talpă groasă de câțiva cm, ghete estetice dar care iți restrictioneaza flexibilitatea și ușurința de a călca.

  Confort termic

  Cu toții dorim o pereche de ghete de iarna care să ne țină și de cald. Aici vorbim de mulți factori care influențează acest fapt, cum ar fi gradul de izolare, circulația dumneavoastră periferică, cât de mult stați în frig, și nu în ultimul rând, materialul din interiorul bocancului. Dacă vreți un grad mare de căldură, optați pentru bocanci care sunt dublați pe interior fie cu blăniță, fie cu un material cu protecție termică

  Înălțimea bocancului

  Aici vorbim de bocancii înalți, care vin mai sus pe picior, până la jumătatea gambei, și bocancii scurți, care ajung până deasupra gleznei. Ghetele înalte sunt bune deoarece sunt mult mai călduroase decât cele scurte, fiind perfecte pentru cei care trebuie să stea mult pe afară și au nevoie să fie mai bine protejați împotriva naturii, mai ales dacă trebuie să meargă printr-un strat înalt de zăpadă. Bocancii scurți sunt perfecți dacă stați puțin în frigul de afară. Dacă cei scurți par defavorizați, producătorii lor le pot da un plus de rezistență dacă îi fac impermeabili sau bine izolați termic.

  Talpa interioară

  Aaceasta joacă un rol important în suportul pentru bolta plantară (scobitura tălpii). Unii producători de bocanci și ghete de iarnă pot introduce o talpă interioară care să vă susțină talpa. Dacă însă nu găsiți așa ceva și știți că aveți nevoie de acel plus de confort pe care vi-l dă talpa, puteți găsi pe piață tălpi interioare care se introduc în bocanc, unele model venind și cu un adeziv care va face ca talpa să nu alunece în timpul mersului.

  Câte tipuri de ghete de iarnă sunt pe piață?

  Pe piață găsiți o sumedenie de modele, însă dacă vreți să găsiți ceva bun pentru dumneavoastră, trebuie să știți că există mai multe categorii de bocanci și ghete de munte, categorii despre care vom vorbi acum. Acestea sunt:

  Ghete waterproof

  Aceste ghete vin cu o tehnologie modernă, având de cele mai multe ori o membrană impermeabilă care vă protejează împotriva apei de afară, fie de la zăpada care se topește fie de la bălțile prin care inevitabil trebuie să treci la un moment sau altul. Această membrană impermeabilă e foarte rezistentă la uzură și totodată permite și piciorului să respire, factor important atunci când piciorul e acoperit de șosetă și de bocanc, fiindu-I mai greu să “respire”. Fiind rezistentă la uzură, asta înseamnă că bocancii waterproof de calitate te vor ține câteva ierni bune la rând, fiind o investiție foarte bună de care te vei bucura mult timp.

  Ghete water-resistant

  Acești bocanci protejează împotriva intrării apei în bocanc însă nu iți asigură acea certitudine clară că talpa ta va fi perfect uscată toată ziua. Producătorii acestor ghete le pot face aproape la fel de bune asemenea celor waterproof dacă au grijă la modul în care e cusută limba (pentru a nu intra apa pe la șireturi) sau la cum e cusut bocancul de talpă pentru a nu lăsa apa să intre atât de ușor. Bocancii aceștia sunt buni pentru oraș însă mai puțin indicați dacă vreți să îi purtați la țară sau la munte, fiindcă vă puteți treziți cu apa în bocanc dată fiind zăpada foarte mare din aceste zone.

  Ghete izolate termic

  Acești bocanci vin cu o tehnologie specială axata pe confortul maxim termic. Unii producători vor oferi detalii despre bocancii lor în legătură cu temparatura minimă de confort. Este indicat să vă uitați și la acest lucru înainte de a face o achiziție și să vă gândiți la temperaturile minime specifice zonei din care vă aflați. Dacă temperatura minimă este una mai mare decât cea la care vă veți expune dumneavoastră, vă sugerăm să suplimentați această căldură fie cu pachețele care încălzesc talpa, fie cu șosete create specific pentru a izola termic, de cele mai multe ori acestea fiind făcute din lână sau dintr-un material sintetic creat special pentru a păstra căldura piciorului și a nu permite că ea să fie pierdută.

  Ghete everyday casual

  Acești bocanci sunt cei pe care îi veți vedea în magazinele mari, bocanci făcuți să aibă un design plăcut, estetic, perfect pentru cei cu un stil vestimentar versatil din care nu lipsește ceasul de mâna, care vor să nu fie opriți de vremea urâtă din a își exprima personalitatea. Dacă vreți să vă cumpărați o pereche de ghete de oraș plăcute, puteți opta pentru bocancii everyday casual. Trebuie însă să fiți atenți la faptul că ei nu sunt făcuți cu un confort termic foarte mare sau cu o tehnologie antiderapare, așa că încercați să suplimentați acești factori fie prin atenția mare la sol (daca e înghețat sau cu un strat mare de zăpadă) sau prin izolarea termică în plus cu șosete groase și călduroase.

  Ce preț au ghetele impermeabile?

  Prețul este un alt factor important la care suntem mereu atenți. Am ales să lăsăm acest aspect la urmă pentru a vă sugera că nu prețul este primul lucru la care trebuie să vă gândiți, ci locul unde veți purta aceste ghete și calitatea lor de a vă izola picioarele de factorii externi ai vremii.

  Acestea fiind spuse, puteți găsi ghete de iarna care au prețuri de la o sută de lei la câteva sute. Aceste prețuri sunt influențate foarte mult de către producător și de distribuitor. Dacă vreți să vă cumpărați o pereche de calitate, care vă va ține câțiva ani buni până va trebui să le înlocuiți, trebuie să știți că va trebui să dați câteva sute de lei pentru a găsi un produs perfect pentru nevoile dumneavoastră.

  Sfatul nostru este să mergeți să vă achiziționați bocancii sau ghetele de iarnă de la producător și nu de la distribuitor. Nu doar că veți găsi un preț mai bun dacă luați perechea de încălțăminte direct de la firma care o produce, dar veți putea găsi detalii despre confortul termic, tehnologia de impermeabilitate și multe alte detalii utile.

  Cum vor arăta ghetele de iarna pentru barbati?

  Ați putea crede că dacă vreți un bocanc waterproof, water-resistant, cu tehnologie impermeabilă sau care are o talpă antiaderenta, va trebui să sacrificați modul în care arată acești bocanci în favoarea utilității lor.

  Acest lucru nu este neapărat valabil. Majoritatea producătorilor de bocanci și ghete de iarnă sunt conștienți că clienții lor vor să aibă bocanci atât estetici cât și rezistenți și din această cauză ei au început să vină pe piață cu modele care nu doar că arată bine, că sunt universali, că pot fi asortați la multe outfituri, dar care iți și protejează piciorul împotriva anotimpului rece.

  Dacă credeți că vă va fi dificil să găsiți ceea ce vă doriți, ultimul nostru sfat este să nu disperați, să vă faceți timp și sa căutați pe mai multe site-uri sau în mai multe magazine. Dacă aveți cum, încercați să probați acele modele care vă interesează pentru a vă asigura că se pliază perfect pe talpa dumneavoastră.

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Concluzii

  Alegerea unor ghete de iarnă impermeabile nu este ușoară. Deși țin să subliniez faptul că pentru noi femeile, timpul necesar alegerii unor bocanci este considerabil mai lung. Este important de reținut câteva aspecte vitale. Comfortul, calitatea și prețul! Atât timp când veți respectă aceste reguli, nu veți greși cu niciun produs cumpărat.

  Surse