Sari la conținut

De ce ar trebui sa folosim un fond de ten?

  Arta machiajului implică multe sacrificii de o parte și de alta. Atât din partea make-up artistului cât și de partea persoanei ce urmează să fie machiată. Deși nu pare, întregul procedeu este unul complex. Produsele folosite în realizarea acestuia pot face diferența dintre un machiaj de calitate, unde este vizibilă amprenta unui profesionist și unul obișnuit pe care orice femeie îl poate realiza singură în propria locuință.

  De asemenea, foarte importante sunt modalitățile de aplicare a fardului, rujului, rimelului sau fondului de ten.

  Țin să precizez aceste lucruri deoarece în funcție de tipul de ten pe care o persoană îl are, pielea acesteia reacționează mai bine sau mai rău cu diferite fonduri de ten.

  de ce folosim fond de tenSpre exemplu, un ten gras nu răspunde la fel de bine precum un ten uscat la aplicarea unui produs lichid și invers. Situațiile sunt extrem de diferite și variază în raport cu ce își dorește o femeie. Totodată, există fonduri de ten cu o aplicabilitate mai mare decât altele, asta însemnând că suprafața de acoperire poate fi mai mare deși cantitatea pe care alegem să o aplicăm este mai mică.

  Mult nu este neapărat bun! Se recomandă ca ceea ce decidem să utilizăm să se plieze perfect pe nevoile noastre și să ne evidențieze totodată armonios trăsăturile. Este însă foarte ușor să cazi într-o capcană și să abuzezi de produs, iar atunci rezultatul va fi unul dezastruos. Vei avea un aspect complet nenatural și supraîncărcat.

  În acest domeniu, de beauty, ca și în mule altele, este nevoie de multă răbdare și atenție atât în alegerea corespunzătoare a produsului (vorbind aici de nuanța cât mai apropiată de pielea noastră) cât și de felul în care îl aplicăm.

  Citeste si:  Cele mai bune fonduri de ten de pe piata

  Un fond de ten bun nu ar trebui să lipsească din trusa de machiaj a nici unei femei deoarece acesta are rolul de a ne defini cât mai plăcut cu putință aspectul feței. Foarte multe femei își ale fondul de ten pe considerente generale cum ar fi culoarea cea mai apropiată de cea a pielii noastre uitând complet de nevoile reale. Ei bine, trebuie reținut faptul că lucrurile merg dincolo de acest criteriu.

  Așa cum există mai multe tipuri de ten, există și o gamă vastă de fonduri de ten precum cel lichid, solid sau pudră, există pensule sau bureți speciali pentru o aplicare corespunzătoare. De aici ne putem da seama că nimic nu este așa simplu precum pare.

  Populația feminină utilizează mult mai des fondul de ten în comparație cu cea masculină(știm cu toții cât de necesar este un fond de ten sau o simplă pudrare atunci când un bărbat apare la TV sau joacă într-un film).

  Folosirea fondului de ten vine ca urmare a unor neplăceri create de coșuri, riduri adânci sau de expresie, cearcăne sau linii fine. Aplicarea acestuia înseamnă îmbunătățirea aspectului feței și acoperirea imperfecțiunilor. Aceste produse conțin substanțe hidratante ce îți lasă tenul să respire fără a-l încărca având astfel mai multe roluri.

  Matifiază, catifelează și oferă strălucire și luminozitate feței. Mai mult decât atât, îi poate reda celei care și-l aplică mai multă încredere în propria persoană deoarece atunci când arăți bine implicit te simți bine și asta este cel mai important lucru din lume. Să te simți confortabil în pielea ta, e o stare de spirit ce se transmite și se vede cu ochiul liber de asemenea.

  Citeste si:  Pareri despre fondul de ten Max Factor Facefinity All Day Primer

  Așadar, răspunsurile la întrebarea „De ce utilizăm fondul de ten?” sunt diverse și ele se schimbă de la o persoană la alta.
  Cert este că fondul de ten reprezintă un artificiu foarte folositor ce poate fi utilizat la orice oră din zi și din noapte și se pliază pe dorințele fiecărei femei.