Sari la conținut

Cum să aplici corect fardul în 7 pași simpli

  cum-alegem-un-blush

  Când vine vorba de produse cosmetice, există sute de idei care răsună în reviste și articole de pe Internet. Acestea vorbesc, de obicei, despre nuanțe, umbre și metode de aplicare și, deși există un vast compendiu de produse pe care le veți folosi pe față, atenția este adesea redusă spre umbre și buze.

  În toată varietatea de machiaj pe care îl găsești și îl găsești pe piață, fardurile sunt, poate, cel mai substanțial complement. O aplicație pe ambii obraji și ambele vor fi gata să strălucească prin atingerea ta de culoare și iluminare.

  Cu toate acestea, în ciuda avantajului său fantastic, utilizarea fardului nu se limitează la o perie pe fiecare parte. Există tehnici de aplicații pe care le puteți învăța să profitați de acest produs, indiferent de marca, tonul sau peria pe care alegeți să o utilizați.

  Dacă preocupările dvs. se învârt în jurul modului de aplicare, cum se face ultima, cum se poate preveni dispariția sau ce formulă este potrivită pentru dvs., următorii zece sfaturi, simple și eficiente, vor fi soluția pentru aceste și alte preocupări cu privire la beneficiile și utilizarea eficientă a fardului.

  1. Pregătiți fața

  tipuri-de-blush

  Pentru fardul și orice produse cosmetice în general, prepararea pielii constituie baza succesului. La extremele sale cele mai neglijate, adică atunci când tenul tău este prea uscat sau prea uleios, machiajul tinde să dureze o dată.
  Acest lucru poate fi iritant, mai ales dacă este un conflict natural – pentru că este adevărat, de asemenea, că există oameni care au pielea uscată sau grasă doar pentru că o fac.

  Din fericire, nenumărate produse vă vor ajuta să faceți față acestei probleme. Și care este cea mai directă modalitate de a o trata? Cu hidratare, desigur!

  Citeste si:  Tehnici de machiaj pentru a oferi un aspect marit al ochilor

  Prin urmare, pentru a vă pregăti fața, spălați întotdeauna fața bine cu apă caldă, aplicați hidratante, păstrați-o mereu exfoliată și folosiți o bază bună de machiaj. Dacă tenul tău este natural uleios, evită bazele din ulei și apasă întotdeauna pentru o culoare sau ton care să se potrivească cu culoarea ta naturală.

  2. Selectați un ton adecvat

  Există o culoare pentru orice ton de piele. Și deși nu există nimic scris în machiaj, există formule concrete care vă vor ajuta să selectați o paletă potrivită.

  Pe baza diferitelor tonuri ale pielii, este necesar să începem cu cel care provoacă cel mai mult conflict: cel pal. Dacă doriți să imprimați o culoare pe ea, evitați trandafirii scandalosi și optați pentru unul destul de palid. O altă nuanță care se va adapta tenului tău ușor este liliacul și, în general, prăjiturile.

  Pentru piei mai degrabă brune, trandafirii predispuși la piersici sunt alternativa pe care o căutați și, sincer, cea care vi se potrivește cel mai bine – natural, drăguț și feminin.

  Dacă aveți o nuanță destul de măslină, optați pentru o culoare strălucitoare, caldă și plină de farmec. Dacă pielea dvs. este întunecată, evitați nuanțele care seamănă și optați pentru o paletă strălucitoare. Culoarea caisului face întotdeauna o potrivire perfectă cu acest tip de ten.

  3. Descoperiți formula corectă

  cum-aplicam-un-blush

  Acestea fiind spuse, fardul nu este doar o chestiune de nuanțe. Pentru a asigura durabilitatea și fuziunea optimă cu pielea ta, formulele sunt tot ce trebuie să știi. În prezent, piața prezintă trei tipuri de perii: pulbere, cremă și cerneală.
  Dacă tenul tău este lipsit de speranță, este ceea ce cauți. Sunt formule care se îmbină cu înțelepciune cu pielea ta, nu cad, și ajută la ascunderea obrajilor grași. Evitați să aplicați prea mult fard dacă alegeți unul de cerneală sau veți regreta când va trebui să îl estompați.

  Citeste si:  L'Oreal True Match

  Pielea mixtă sau normală poate opta pentru farduri de cremă. Ele sunt cele care garantează cea mai mare permanență și vor respecta perfect obrajii. Este o formulă versatilă și disponibilă pe scară largă.

  În cele din urmă, dacă pielea ta este uscată, roșii de pudră compacte sunt cele care vi se potrivesc. Alunecă incredibil prin porii săi și previne crăpăturile de machiaj pe care cremele sau fardurile de cerneală le-ar putea provoca.

  4. Alegeți o pensula bună

  Uneori trebuie să luați în considerare modul în care investiți fondurile dvs. pentru machiaj. Una dintre cele mai bune investiții pe care le puteți face este realizată printr-o pensula blush care funcționează în moduri diferite, așa cum doriți să o utilizați.

  Nu este prea mult de luat în considerare. Alegeți o pensula liberă, peri densi, naturali sau vegani, dar, mai presus de toate, evitați aglutinarea machiajului. Perii cu peri prea tari sau lipiți tind să ridice mult produs, ceea ce va ajunge în mod inevitabil pe fața ta.

  5. Glisați fardul în conformitate cu forma

  aplicare-blush

  Pentru fiecare față, o formă diferită de aplicare și în funcție de forma lui, vor exista trăsături care mor să se înalțe și altele pe care vrea să le ascundă. În acest sens, cele mai comune structuri osoase sunt luate ca referință.
  Dacă chipul tău are formă de inimă, cu obrajii proeminenți și bărbia îngustă, aplică fardul ca o curbă care ajunge de la temple la pomeți. Evitați exagerarea aplicației și aplicați mai mult pe partea cea mai înaltă a obrajilor, chiar sub ochi.

  Fețele alungite, cu fruntea largă și bărbia, trebuie să uite de temple. Dacă al tău este de acest tip, aplică produsul direct pe obraji și difuzează-l la capetele nasului, dar fără să-l atingi, puțin aproape de temple, dar niciodată până la ele.

  Citeste si:  Cel mai bun burete pentru machiaj

  Dacă chipul tău este pătrat, cu capete plate și maxilar neted, ar trebui să acoperi întreg pomețul până la rădăcina părului, lângă ureche. Faceți-o foarte bine și natural, mai ales dacă veți folosi tonuri întunecate.
  Fețele rotunde și ovale, în care obrajii domină atenția, sunt destul de ușoare. Uită-te în oglindă, zâmbește deschis și aplică pe toată suprafața obrazului. Încercați să nu acoperiți mai mult decât acel spațiu, astfel încât fața dvs. să nu pară prea ornamentată.

  6. Știi cum să acționezi în accidente

  Dacă nu găsiți nuanța dorită cu o singură aplicație, amestecați și estompați cu o perie mare sau un burete moale. Evitați să amestecați direct două nuanțe de fard. Mai degrabă, fă-o în mod nesimțit.

  Accidentele sunt predispuse să apară în timpul machiajului, mai ales dacă îl faci singur. Dacă greșești aplicați prea mult fard într-o zonă, nu îndepărtați machiajul. Luați niște bază lichidă și fuzionați cu pielea până când tonurile sunt echilibrate.

  7. Evitați anumite produse

  Cel mai bun aliat pentru a repara machiajul este de obicei pudra compactă. Dar nu abuza de el dacă pielea este uscată sau tinde să se crape. În schimb, utilizați un fixator atomizor sau o batistă.

  Un alt produs pe care veți dori, de asemenea, să îl evitați, sau cel puțin să-l utilizați puțin, este fardul de cerneală viu tonifiat. Sunt într-adevăr fixate pe pielea ta ca o mănușă și durează toată ziua, însă utilizarea continuă a acestei formule poate contribui la apariția cosurilor și la acumularea de grăsime în pori.

  Dacă, din orice motiv, trebuie să folosiți acest produs în mod regulat, asigurați-vă că vă exfoliați fața cel puțin o dată pe săptămână, îndepărtați bine produsul, spălați-vă bine fața, hidratându-l și evitați bazele uleioase.