Sari la conținut

Cum previi arderea parului cand folosesti placa?

  Îngrășarea părului este o activitate destul de populară, însă indreptatul parului in mod gresit și ignorarea modului de a folosi în mod corespunzător o placa de par poate provoca pagube grave părului. Din acest motiv, este necesar să luați măsuri de precauție atunci când utilizați acest dispozitiv.

  arderea parului la indreptat

  Puține femei nu și-au indreptat părul cel puțin o dată în viață. Mulți bărbați își modelează și părul lung cu acest dispozitiv. Cu toate acestea, în ciuda faimei acestei activități și a răspândirii sale, nu trebuie să ia ușor lipsa de informații și să știi să folosești corect un fir de păr înainte de a încerca să îndrepte sau să modelezi buclele. În caz contrar, este posibil să obțineți rezultate foarte proaste.

  Există extreme și unii spun că neuronii pot fi arși prin utilizarea constantă a fierului, dar nu numai că acest lucru este imposibil, ci nu are altă bază decât să provoace panică. Există, de asemenea, oameni care susțin că utilizarea fierului nu provoacă niciun rău, dar acest lucru nu este în întregime adevărat.

  Există daune?

  Da, desigur. Folosirea frecventă a fierului la temperaturi prea ridicate poate provoca pagube. Problema apare atunci când cortexul este expus împreună cu straturile interioare ale fiecărui fir de păr. Ca urmare, trebuie ruptă suprafața de protecție pe care părul o are în mod natural.

  Acest risc a fost dovedit de institute specializate, contrar anumitor preocupări pe care oamenii le au.

  Ce spun experții?

  Prin sondaje de tot felul în diferite ocazii, oamenii au arătat că preocuparea lor principală este sănătatea părului lor la indreptat parul, în timp ce alții sunt preocupați de lucruri mai banale, precum vă faceți griji pentru lungimea coafurii.

  Citeste si:  Tu stii sa folosesti corect placa de par?

  Atunci de ce să nu afli mai multe despre asta? Ei bine, de multe ori oamenii sunt încrezători că achiziționarea unui îndrepător profesional sau de marcă nu va face niciun rău. Cu toate acestea, indiferent dacă cumpărați cel mai bun îndrepător de păr disponibil în prezent, veți fi întotdeauna în pericol, dacă nu știți cum să îl preveniți.

  Acest lucru este confirmat de IDM Madrid, care a explicat în modul în care funcționează un fier de păr că părul este mai ușor de manipulat, deoarece căldura dispozitivului rupe structura internă a părului. Apoi fierul își face cu adevărat treaba și, prin aplicarea presiunii și mișcării, pot fi obținute anumite forme, precum bucle sau părul drept.

  Dar, dincolo de aspectul părului, părul pierde nutrienți, vitamine și proteine ​​prin ruperea structurii șuvițelor care își pierd sigiliul protector. Acest lucru poate fi observat după călcare.

  Observi că după ce folosești fierul arunci mai ales mult păr și, chiar dacă ai o coafură incredibilă, călcarea face ca părul să pară mai moale? Ei bine, aceste lucruri, împreună cu textura uscată și șuvițele slabe, sunt indicatori de deteriorare.

  José Carlos Moreno, membru al AEDV, avertizează chiar că pierderea cronică a părului, cunoscută sub numele de alopecie, poate fi cauzată de utilizarea excesivă a acestor artefacte. Și dacă sunteți deja predispus la chelie și căderea părului, acest lucru poate aduce aspectul înainte.

  Poate fi evitată deteriorarea?

  Ei bine, este destul de posibil să reduci daunele cauzate de indreptatului parului și, de asemenea, să inversi efectele negative, atât timp cât călcarea părului nu este o activitate zilnică care are loc la temperaturi extrem de ridicate.

  Citeste si:  Cea mai buna placa de creponat parul

  Amintiți-vă că, indiferent de ceea ce faceți pentru a vă salva părul, dacă treceți parul prin acest proces în fiecare zi, va veni un moment în care nu va putea să-l suporte; iar costurile tratamentelor dermatologice și ale părului pot fi destul de costisitoare. Deci este mai bine să o preveniți, dar ce puteți face?

  Înainte de indreptatul parului

  Folosiți un șampon hidratant și spălați-vă bine părul. Acest lucru vă revigorează părul și îl menține puternic și gata de indreptat.

  Când vă spălați părul, asigurați-vă că eliminați orice reziduuri de produs și îndepărtați sebumul de la nivelul scalpului. Dacă părul dvs. este foarte curat, va fi mai ușor pentru fier să-și facă treaba, deci sunt necesare mai puține treceri și temperaturi mai scăzute.

  În plus, uscați bine părul, fie cu un prosop, fie în aer. Este posibil să folosiți un uscător de păr, dar nu este recomandat să expuneți părul la căldură dacă doriți să-l călcați mai târziu. Nu folosiți fierul pe părul umed, deoarece poate arde și rupe mai repede.

  Cand ne indreptam parul

  Utilizați de preferință turmalină sau placă de titan. Aceste plăci sunt considerate profesionale și vă oferă netezimea dorită cu mai puține treceri. Primul este recomandat în special pentru părul fin și sensibil, astfel încât părul să fie mai bine îngrijit.

  Reglați temperatura cât mai scăzută, deoarece aveți nevoie cu adevărat de ea pentru a face treaba. Dacă nu trebuie să ajungeți la o temperatură foarte ridicată, nu o faceți, părul dvs. vă va mulțumi. În plus, ar trebui să reglați singur căldura și să încercați să nu utilizați o placa de par unde nu puteți controla temperatura.

  Citeste si:  Recenzie placa de par Remington Pearl S9500

  Atingeți secțiuni mici de păr, astfel încât să nu trebuie să vă plimbați iar și iar. Încercați să vă asigurați că cantitatea de păr pe care o țineți este îndreptată cu foarte puține treceri. Refacerea va fi întotdeauna necesară, dar pentru a face acest lucru, va trebui să așteptați ca firele să se răcească, astfel încât să aibă timp să se odihnească.

  După indreptatul parului

  Când ești gata, tot ce trebuie să faci este să ai grijă de părul tău. Cum ai de gând să faci asta? Este foarte simplu.

  Dacă indreptatul parului se pierde după ore sau zile, spălați-vă din nou părul cu un șampon hidratant și aplicați produse de reparație, precum seruri, fiole și măști. Căutați produse de revitalizare, întărire și hidratare.

  De asemenea, așteptați o perioadă rezonabilă de timp înainte de a vă călca din nou părul. Cu cât părul este mai natural, cu atât va fi mai sănătos. Cu toate acestea, nu trebuie să puneți din nou piciorul într-un salon – pur și simplu nu mergeți la extreme și știți că indreptatul ar trebui să fie o activitate ocazională, nu de zi cu zi.