Sari la conținut

Cum facem apa micelara acasa folosind ingrediente naturale? DIY

  preparare-apa-micelara-acasa

  Cosmeticele naturale continuă să câștige teren, deoarece milioane de femei recunosc importanța îngrijirii pielii lor cu produse naturale și fără aditivi chimici care pot provoca iritații sau daune pe termen lung. În această privință, popularitatea apei micelare ca un produs popular all-in-one popular pentru femei a sporit îngrijorarea unora dintre utilizatori în ceea ce privește fabricarea propriei ape micelice de casă. Citiți mai departe pentru a afla cum să o faceți fără a cheltui mult.

  Dacă ești aici, este probabil pentru că ai folosit deja apa micelară sau ai auzit de proprietățile sale nobile. Dar dacă nu, nu vă faceți griji, vom rezuma acest produs aici pentru a putea să-l cunoașteți mai bine.

  Apa micelară își are originea în Franța în urmă cu zeci de ani și era folosită în principal în sectorul spitalicesc pentru curățarea arsurilor. Cu toate acestea, proprietățile sale au fost recunoscute în lumea produselor cosmetice ca fiind un demachiant și un demachiant foarte complet pentru față, deoarece este capabil să hidrateze și să hrănească pielea.

  Secretul acestui produs este micelele, molecule care sunt parțial solubile în apă și unele în lipide. Tocmai această dualitate este cea care oferă apei micelare capacitatea de a captura și a slăbi murdăria și impuritățile de pe piele, fără a provoca iritații, deoarece nu este deloc abrazivă.

  Din acest motiv, cele mai importante mărci cosmetice din lume au astăzi apă micelară proprie, care este combinată cu alte componente pentru a oferi formule speciale pentru fiecare tip de piele. Există produse pentru pielea normală, uscată sau uleioasă, ceea ce face ca aceste produse cosmetice să fie o parte indispensabilă a fiecărei femei și a unui machiaj profesionist.

  În consecință, produsele cosmetice naturale oferă, de asemenea, posibilitatea de a vă produce propria apă micelară cu doar câteva ingrediente, ceea ce este nu numai natural, dar este, de asemenea, foarte ieftin și ușor de cumpărat în orice magazin specializat. Așadar, dacă îndrăzniți să pregătiți apă micelară de casă, vă rugăm să citiți pas cu pas.

  Apa micelară DIY

  Pe internet puteți găsi magazine specializate de unde puteți cumpăra ingredientele și vă puteți prepara propria apă micelară, care este complet naturală și are aceleași proprietăți ca și produsele de marcă comercială.

  Mai jos vă prezentăm ingredientele și cantitățile de care aveți nevoie pentru a face apa micelară potrivită tenului matur.

  • 10 ml extract de ginseng
  • 20 ml glicerină vegetală.
  • 20 ml extract de castravete.
  • 30 ml extract de aloe vera.
  • 70 ml hidrolat de trandafir
  • 20 picături de conservant natural (Sharomix)
  • O sticlă de 150 ml cu distribuitor.

  După cum puteți vedea, ingredientul care este utilizat în cantități mai mari va fi acum hidrolatul de trandafiri, o soluție naturală care întărește și regenerează pielea. Această componentă este cea mai potrivită pentru pielea matură care are nevoie de hidratare profundă și oferă apei micelare un parfum moale de trandafir.

  Pe de altă parte, aloe vera va oferi proprietățile sale calmante, vindecătoare și regeneratoare pentru a îmbunătăți sănătatea pielii, în timp ce extractul de castraveți stimulează și împrospătează dermul. În plus, ginsengul asigură efecte anti-îmbătrânire, fermecătoare și antioxidante, iar glicerina vegetală este partea uleioasă a preparatului micelar care ajută la încapsulare și îndepărtarea ușoară a murdăriei.

  După cum puteți vedea, această soluție este foarte completă și își îndeplinește funcția de curățare, hidratare și tonifiere a pielii.

  Modul de prepare

  Ca într-un laborator chimic, trebuie să începeți sterilizarea ustensilelor, deoarece acestea sunt esențiale pentru a asigura un proces corect în fabricarea produselor cosmetice.

  Pentru apa micelară aveți nevoie de o eprubetă sau o cană de măsurare, un recipient mare și un blender cosmetic. Acum trebuie să urmați câțiva pași simpli pentru a obține produsul dvs. de curățare într-un timp scurt:

  1. Măsurați componentele individuale, apoi amestecați apa de trandafir cu extractul de aloe vera și extractul de castraveți cu spatula din interiorul recipientului sterilizat.
  2. Apoi adăugați ginsengul și amestecați din nou, adăugați glicerina vegetală și cele 20 picături de conservant. Se agită soluția până se omogenizează complet.
  3. În cele din urmă, soluția este gata de a fi introdusă în flacon și să înceapă să folosești în rutina ta facială.

  O soluție pentru fiecare tip de piele

  Efectul specific al apei micelare de casă este dat de combinația de hidrolați și extracte. Pentru cojile uleioase sau mixte, cel mai potrivit hidrolat este cimbru, care trebuie amestecat cu coada de cal, aloe vera, flori de porumb sau extracte de rodie, deoarece au proprietăți mari de reglare a sebumului.

  Hidrolatul de lavandă este cel mai bun pentru pielea uscată, deoarece este un tonic antibacterian cu proprietăți vindecătoare. Pentru ca această apă micelară să funcționeze și mai bine, ar trebui să conțină extracte de orez, arnică sau fucus care calmează și hidratează pielea.

  Dacă doriți să preparați o apă micelară generică care poate fi folosită de orice femeie, indiferent de tipul de piele, puteți utiliza 100 ml de hidrolat de trandafir cu 75 ml de aloe vera, amestecați cu 20 ml de glicerină vegetală și adăugați 4 ml de polisorbat 80. Acesta din urmă este un emulgator care stabilizează amestecul și, în același timp, reține apa pentru a contribui la proprietățile hidratante ale apei micelare.

  La sfârșitul acestui amestec, se adaugă 20 de picături de conservant, același folosit în formula pentru tenul matur.

  Cu toate acestea, dacă aveți o piele atopică care este ușor iritată și înroșită în anumite zone, cel mai bine este să preparați apă micelară cu hidrolat de mușețel cu bumbac, ovăz sau extract de orez. Această combinație împrospătează pielea și ajută la îmbunătățirea iritației, deoarece nu este abrazivă.

  Cu aceste informații, nu avem nicio îndoială că putem face un produs acasă și cu ingrediente naturale, care ar putea fi cea mai bună apă micelară a momentului, deoarece va fi o formulă personalizată concepută special pentru tipul tău de piele și că Puteți adăuga diverse componente pentru a le îmbunătăți eficacitatea.