Sari la conținut

Cum alegem o saltea de dormit buna?

    Salteaua de dormit este unul din cele mai importante lucruri de care ne folosim zilnic. Chiar daca ne dam seama sau nu, un somn bun aduce enorm de multe beneficii, asa ca trebuie sa fim mereu atenti la salteaua de dormit. Daca te trezesti amortit, daca ai inceput sa simti arcurile din saltea, daca nu te mai poti odihni cum o faceai inainte, daca salteaua a inceput sa se deformeze treptat, acesta este un semn ca e timpul sa o schimbi.

    ghid saltea de dormit

    Dat fiind faptul ca achizitia unei noi saltele tine de multi factori si este o investitie pe viitor, va oferim mai multi factori si mai multe sfaturi in privinta facerii unei alegeri informate.

    Cate persoane vor dormi pe aceasta saltea?

    saltea dublaPrimul lucru la care ne gandim atunci cand trebuie sa luam o saltea noua este marimea ei si cate persoane vor dormi pe acea saltea de pat. Saltele de o persoana au marimi intre 70 x 180m si 120 x 190m in functie de cat de mare este salteaua si de cat spatiu este necesar, un lucru perfect pentru client deoarece acesta are mai multe optiuni.

    In ceea ce priveste saltele de doua persoane, marimile lor incep de la 140 x 190m si ajung pana la 200 x 200m asta daca doriti o saltea foarte mare, incapatoare, care sa va ofere destul spatiu cat sa dormiti confortabil, fara a il deranja pe celalalt.

    Citeste si:  Cele mai bune saltele de dormit

    De ce buget dispuneti?

    buget saltea de dormitSalteaua de dormit este o investitie foarte mare, care trebuie sa te tina in jur de 7-10 ani. Astfel, bugetul tau trebuie sa reflecte calitatea pe care o cauti de la producatorul de saltele. Cel mai important lucru pentru a face o alegere informata este sa te decizi mai intai la tipul de saltea care iti place si de care ai nevoie si apoi sa te uiti la oferta de pe piata.

    In general, saltele foarte mari au preturi care incep de la 2000 lei insa daca ai nevoie de saltea de o persoana, de dimensiuni mici, acestea pot ajunge si la 700 sau 800 lei. Pretul unei saltele nu este mereu un indicator al calitatii asa ca cel mai bine e sa te uiti la materialul saltelei de dormit si la garantia ei.

    O saltea mai groasa sau mai subtire?

    Grosimea saltelei este importanta deoarece poate influenta foarte tare nivelul tau de confort in timpul somnului. Orice saltea trebuie sa aiba minim 14cm grosime. Daca esti interesat sa iti achizitionezi o saltea de dormit cu arcuri, nivelul de grosime trebuie sa fie de minim 22cm pentru a iti putea sustine perfect corpul in timpul somnului.

    Ce accesorii avem nevoie?

    O noua saltea de dormit nu vine niciodata singura la pachet. S-ar putea sa fie nevoie sa faci si alte mici achizitii, sa iei accesorii de care vei avea nevoie in timpul anului. Printre acestea, cele mai populare sunt fetele de vara si de iarna si husa detasabila.

    Husa detasabila este un accesoriu cu care unele tipuri de saltele vin, oferind o protectie in plus a saltelei si un strat aditional intre tine si salteaua propriu zisa. Fetele de vara permit o mai buna circulare a aerului, necesara in anotimpul cald iar fetele de iarna mentin mult mai bine caldura.

    Citeste si:  Cele mai bune saltele de dormit

    Fermitatea saltelei de dormit

    Aici gusturile sunt impartite. Daca simti ca dormi mai bine pe o saltea mai tare decat pe una mai moale atunci opteaza pentru ceva potrivit gusturilor tale. Daca ai probleme cu spatele si ai nevoie de mai mult suport in timpul somnului alege o saltea cu duritate medie sau mare.

    Daca esti in cautarea unei saltele mai moi iti putem recomanda salteaua cu arcuri pocket iar pentru cei care dorm cel mai bine pe o saltea cu duritate mare sau medie saltele cu arcuri normale sau cele din latex sau spuma poliuretanica pot fi cateva optiuni perfecte.

    Ce tip de saltea ne place?

    Producatorii de saltele au conceput tehnologii variate in ceea ce priveste modul de creare a saltelelor de dormit, astfel ca in momentul de fata putem gasi nenumarate modele.

    Fiecare model are avantajele si dezavantajele sale iar din aceasta cauza clientul trebuie sa fie atent la plusurile si minusurile fiecarei saltele de dormit pentru a alege ceva care i se potriveste nevoilor sale. Pentru a va usura procesul de cautare, vom discuta cateva dintre cele mai populare tipuri de saltele in ziua de azi.


    saltele de dormit la reducere

    Saltea de dormit ortopedica

    Unul dintre cele mai populare tipuri de saltea de dormit pe care il puteti gasi in momentul de fata pe piata este salteaua ortopedica. Popularitatea acestui tip de saltea este data de faptul ca ea este conceputa pentru a sustine coloana vertebrala si muschii spatelui, lucru perfect pentru persoanele care au probleme cu coloana sau care sufera de dureri cronice de spate.

    Totodata, salteaua ortopedica este buna si pentru cei care vor sa previna aparitia durerilor de spate sau a problemelor cu coloana. Grosimea unei astfel de saltele este in jur de 20cm iar ea are o duritate medie spre mare, in functie de producator.

    Citeste si:  Cele mai bune saltele de dormit

    Saltea latex

    Saltele din latex sunt la mare cautare deoarece latexul, componentul principal din aceasta saltea, are mari proprietati antifungice si antibacteriene. Sunt concepute cu mai multe zone de presiune atent gandite pentru a sustine corpul, au o ventilatie foarte buna si nu se incalzesc la fel de tare ca celelalte tipuri de saltea, lucru perfect pentru cei care vor o saltea mai racoroasa pe care sa doarma linistiti. Puteti gasi modele hibrid care au atat latex cat si spuma poliuretanica, spuma memory sau arcuri in componenta.

    Saltea cu spuma de memorie

    tipuri de saltea de dormitSaltele cu spuma memory sunt si ele o buna optiune pentru cei care cauta un grad mare de sustinere al saltelei in timpul somnului. Avantajul lor este ca se adapteaza la conturul natural al pozitie dumneavoastra de dormit si pastreaza acest contur pe toata perioada noptii iar pe timpul zilei revin la forma lor initiala.

    Sunt perfecte pentru cei care au probleme cu articulatiile, cu muschii spatelui sau cei care au probleme de circulatie a sangelui. Grosimea lor este setata in functie de cat de multe straturi de spuma au in componenta. Se pot curata foarte usor acasa cu aspiratorul nefiind nevoie sa le duceti la o spalatorie specializata.