Sari la conținut

Cel mai bun unguent pentru hemoroizi

    Esti in cautarea unui tratament pentru hemoroizi pe care il poti aplica acasa? Ei bine, astazi iti vom prezenta care este cel mai bun unguent pentru hemoroizi, si cum ar trebui aplicat. Mai mult decat atat, acest articol contine si informatii referitoare la prevenirea aparitiei hemoroizilor si cum putem sa-i mentinem sub control cu ajutorul unei diete echilibrate.

    Top 3 cele mai bune unguente pentru hemoroizi

    01. Unguent pentru hemoroizi de la HemoTreat H

    cel mai bun unguent pentru hemoroizi

    Acest unguent pentru hemoroizi este extrem de usor de aplicat si poate avea efecte chiar dupa prima aplicare. Aceasta crema poate fi folosita chiar si pentru prevenirea hemorizilor, dar si pentru inlaturarea acestora.

    Produsul estecreat in mare parte din ingrediente naturale, ceea ce inseamna ca nu va poate afecta in mod negativ sanatatea.

    Atat timp cat starea hemoroizilor nu este una foarte avansata, atunci cand veti aplica acest unguent veti simti o senzatie de racorire, urmata de o usoara amorteala. La scurt timp dupa aplicare, durerea va disparea.

    Unguentul pentru hemoroizi de la HemoTreat are un efect anti-inflamator, anti-bacterian si este un bun cicatrizant.

    Crema pentru hemoroizi se aplica de 2-3 ori pe zi, dupa o curatare atenta a zonei. Mai mult decat atat, zona ano-rectala trebuie uscata prin tamponare cu hartie igienica. Producatorul recomanda folosirea acestui unguent pentru o durata de 5-7 zile.

    Hemotreat H este produs in Romania.

    02. Unguent anti hemoroizi Pilex

    unguent anti hemoroizi pilex

    Unguentul Pilex are efecte anti-inflamatoare, anti-hemoroidale si anti-bacteriene, ajutand in lupta impotriva hemoroizilor. Prin actiunea emolienta, crema ajuta la vindecarea mucoasei si a tegumentului adiacent, iar efectul analgezic va indeparta durerea.

    Crema anti hemoroizi Pilex este creata din ingrediente naturale si este produsa in India.

    Acest unguent pentru hemoroizi se aplica inainte si dupa evacuarea scaunului. Pentru a ne ajuta cu aplicarea, producatorul a inclus si un aplicator.

    03. Tratament hemoroizi Polygemma Nr. 6

    unguent hemoroizi POLYGEMMA NR. 6

    Ultima alegere inclusa in topul nostru despre cele mai bune creme pentru hemoroizi, este acest produs de la Polygemma. Acesta nu este un unguent, ci un lichid care se amesteca cu apa si se bea inaintea mesei de 2 ori pe zi.

    Pentru o utilizare corecta a produsului, este recomandat citirea prospectului inainte de utilizare.

    Dupa cum va dati seama si din poza produsului, el ajuta si in tratarea varicelor, sustinand limfatica si avand un efect decongestionant.

    Polygemma Nr. 6 este alcatuit din urmatoarele extracte gemoterapice:

    • muguri de castan salbatic
    • muguri de castan comestibil
    • alcool etilic din cereale
    • glicerina

    Tara de productie a produsului este Romania.

    Atunci cand vine vorba de sanatate, multa lume alege sa fie mai retrasa in a discuta problemele lor medicale. In cele mai multe cazuri, acest lucru se intampla fie din cauza naturii bolii, a efectului pe care ea il are la nivel psihologic asupra individului sau datorita stigmatizarii bolii la nivelul societatii. Prin astfel de comportamente alegem sa omitem inceperea unor discutii simple unde putem intelege problemele altora, putem afla cum au aparut si cum ii afecteaza.

    Printre cele mai stigmatizate boli se numara cele cu transmitere sexuala (dat fiind natura prin care apar), cancerul (datorita dificultatilor provocate de tratament) si nu in ultimul rand, hemoroizii. Hemoroizii sunt o boala caracteristica persoanelor mai in varsta insa asta nu inseamna ca boala nu poate afecta persoanele mai tinere.

    Statistic vorbind, 6 din 10 oameni cu varsta de peste 50 ani sufera de hemoroizi. Astazi vom sparge bariera de prejudecati care se afla in jurul acestei boli si vom discuta modul in care acestia apar, care sunt simptomele lor, cum ii putem trata sau preveni si cat de importanta este dieta in tot acest proces.

    Ce sunt hemoroizii?

    Hemoroizii apar atunci cand venele aflate la nivelul anusului si al canalului anal se dilateaza si se maresc excesiv. In momentul in care aceste vene sa maresc din ce in ce mai mult pacientul poate simti dureri fulgeratoare la nivelul acestei zone. Durerile sunt cauzate din cauza marimii venelor si a faptului ca ele se pot si exterioriza, ducand la sangerari profunde.

    Hemoroizii pot fi clasificati in doua cateforii: hemoroizii interni si hemoroizii externi. Hemoroizii interni apar la nivelul plexului venos rectal superior fiind acoperiti de un start numit epiteliu ce este stratifical cilindric. Hemoroizii interni cauzeaza scaune cu pete rosiatice, pete de sange, senzatii de durere la nivelul muschiilor anali, mancarimi in aceasta zona si nu in ultimul rand dureri inainte, pe parcurs si in urma defecarii, Hemoroizii externi apar la nivelul plaxului venos rectal inferior, formandu-se in aceasta zona.

    Ei sunt acoperiti de un epiteliu ce este stratificat pavimentos. Acesti hemoroizi isi manifesta existenta prin aparitia unor pete de sange in scaun, prin dureri in timpul defecarii si nu in ultimul rand prin strangeri de sange la nivelul mucoasei anale.

    Ce simptome au hemoroizii?

    De cele mai multe ori hemoroizii pot fi depistati atunci cand pacientul resimte in mod repetat dureri in timpul scaunului. Mai mult, pacientul se poate simti jenat atunci cand sta jos pe un scaun, acest lucru indicand o sensibilitate ridicata la nivelul zonei anusului. Un alt simptom care indica posibila prezenta a hemoroizilor este pruritul, si anume senzatia de mancarime excesiva la nivelul zonei anale. Senzatia de disconfort si de durere poate fi cauzata si de un simplu acces de tuse, moment in care pacientul este sfatuit sa mearga la doctor in vederea unei examinari

    Aceste simptome pot fi confundate cu cele ale diverticulitei, ale angiodisplaziei sau a cancerului la nivelul intestinului gros. Pentru a determina care dintre diagnostice este cel bun, medical proctolog va trebui sa efectueze un examen proctologic.

    Examenul proctologic se poate face printr-un tuseu rectal, unde medicul, folosind o manusa de protectie, isi introduce indexul in orificiul anal extern si palpeaza canalul pentru a depista existenta sau nu a hemoroizilor. Un alt mod de examinare este videoanuscopia prin care doctorul introduce un anuscop in canalul anal al pacientului care il ajuta prin proiectarea imaginilor sa observe tesutul de la nivelul canalului anal. Un alt tip de examen proctologic este endoscopia digestiva inferioara, unde medicul introduce un instrument echipat cu o camera de filmat menita sa il ajute sa vada intestinul gros si sa determine cauza durerilor resimtite de pacient.

    Tratament hemoroizi

    In cazurile mai grave de prezenta a hemoroizilor, pacientului ii este recomandata o interventie chirurgicala in urma careia hemoroizii vor fi excizati. In perioada postoperatorie, pacientul nu are voie sa stea in sezut, trebuie sa urmeze o dieta foarte stricta si va resimti dureri foarte puternice in timpul scaunelor cateva saptamani pana se va vindeca zona respectiva.

    Daca hemoroizii sunt cu prolaps de dimensiuni mici atunci doctorul va sugera schimbarea stilului de viata a pacientului pentru a evita agravarea durerilor si a hemoroizilor. Astfel, mancarurile picante si cele de tip fast-food sunt complet interzise. In plus, pacientul va trebui sa mentina o igiena permanenta in zona respectiva prin curatarea orificiului anal in urma fiecarui scaun cu apa si nu va avea voie sa stea prea mult timp in sezut. Pe langa asta, medicul va prescrie si un unguent pentru hemoroizi, supozitoare si analgezice in functie de starea hemoroizilor pentru a grabi vindecarea lor.

    Cum putem preveni aparitia hemoroizilor?

    Hemoroizii pot fi preveniti prin adoptarea unui stil de viata mai sanatos. Dat fiind faptul ca persoanele sedentare, care sufera de obezitate, cat si cele care mananca des fast-food, mancare picanta si consuma alcool excesiv sunt predispuse acestei boli, se recomanda evitarea completa a acestor vicii. Astfel, ce este recomandat este un stil de viata activ, sanatos, unde sportul si alimentatia sanatoasa ajuta la formarea unui bun echilibru pentru individ.

    Cat de importanta este dieta in preventia hemoroizilor?

    Dieta este intotdeauna un factor important atunci cand vorbim de sanatate. Orice boala sau afectiune care poate avea loc la nivelul tractului intestinar poate fi ameliorata prin adoptarea unei diete adecvate iar hemoroizii nu sunt exceptia de la situatie in acest caz.

    O dieta buna pentru cei care sufera de aceasta afectiune este centrata pe legume si fructe, alimente bogate in fier si uleiuri naturale. Se recomanda consumul de ulei sanatos (cum ar fi cel de masline) in cantitati moderate, fie amestecat la salate sau prin ingerarea unei capsule de ulei de peste. Se recomanda consumul de fructe, de legume, de ficat de pui si de ton.

    Fructele si legumele contin fier de care organismul are nevoie pentru a mentine sangele si venele sanatoase.
    Pentru a usura repararea ranilor din tesut corpul are nevoie de fibrina, o substanta care poate fi luata in organism odata cu introducerea in dieta a ghimbirului, a cepei si a usturoiului. Nu mancati aceste legume in exces, un nivel de fibrina prea mare poate duce la inflamatii la nivelul arterelor.