Sari la conținut

Care este cel mai bun storcator de fructe si legume prin presare?

    Un storcator de fructe si legume prin presare la rece este alegerea cea mai buna daca bugetul iti permite. Acest tip de storcator mai este cunoscut si ca storcator de fructe si legume cu melc sau ax melcat, denumirea sa fiind data de modul de stoarcere. Un suc natural de calitate poate fi ingredientul esential pentru inceperea zilei de lucru. Acesta ne va alimenta organismul cu vitaminele si mineralele necesare de care acesta are nevoie pentru a functiona.

    Este important de retinut diferenta intre un suc natural obtinut acasa si un suc natural cumparat, cel din urma continand conservanti si un numar mult mai mic de vitamine si minerale. Dar acest lucru nu este suficient! Calitatea sucului poate diferi si de storcatorul folosit pentru obtinerea sa. Daca ai ajuns pe aceasta pagina, inseamna ca ai idee despre beneficiile unui storcator de fructe prin presare la rece.

    Avantajele unui storcator de fructe si legume prin presare la rece

    Vi s-a intamplat vreodata sa beti un pahar de suc natural cald? Ei bine, caldura poate distruge total efectul racoritor pe care acesta ar trebui sa il aiba.

    Mai mult decat atat, sucul isi va pierde din valorile sale nutritive astfel incat unele proteine, aminoacizi si vitamine se descompun la anumite temperaturi mai ridicate. Numarul de turatii mult mai mic ale acestui tip de storcator fata de cel centrifugal fac ca sucul sa-si mentina proprietatile nutritive in intregime.

    Citeste si:  Sucuri naturale impotriva racelii

    O a doua problema pe care o intalnim atunci cand folosim un storcator de fructe centrifugal este oxidarea. La contact cu aerul, vitaminele din fructe si legume tind sa oxideze imediat. Pe durata procesului de stoarcere, gradul de „vanturare” al sucului pe care un storcator centrifugal il foloseste este mult mai mare, permitand vitaminelor sa ia contact cu aerul mult mai usor si sa oxideze.

    Storcator prin presare la rece

    Desi putin mai scump, acest storcator prin presare la rece ofera un suc de neuitat! Se curata usor, este eficient si stoarce aproape orice!

    Storcator prin presare la rece

    Metoda de stoarcere folosita de un aparat cu ax melcat difera putin de cea pe care o regasim la unul centrifugal. Acestea permit masei organice sa se depuna in jurul mecanismului de stoarcere, minimizand contactul cu aerul pe durata stoarcerii. Desi la prima vedere aceste lucruri par minore, ele pot face o adevarata diferenta cand vine vorba de gustul sucului.

    Dezavantajele unui astfel de storcator nu sunt prea multe, cel mai important fiind costul sau de achizitie. Daca bugetul nu va permite, am  prezentat si storcatoare de fructe si legume ieftine, care folosesc metode diferite de stoarcere.

    Cum functioneaza un storcator prin presare la rece

    Acest tip de storcator are in componenta sa un element de forma cilindrica, denumit si melc sau ax melcat. Acesta se invarte cu o viteza destul de mica fata de rotatiile pe minuit pe care un storcator centrifugal le atinge, si anume 50-100 rotatii pe minut.

    ax melcat

    Fructele intra in zona unde santul este mai mare, acestea fiind impinse usor spre varful axului, acolo unde ele sunt maruntite si impinse prin sita de stoarcere. Acest mod de extractie permite stoarcerea inclusiv a radacinoaselor sau frunzelor, lucru pe care un storcator centrifugal nu il permite. Principalul avantaj este lipsa de caldura pe care storcatorul o degaja, dar si omogenitatea oferita sucului de fructe. Pe de alta parte, achizitionarea unui storcator prin presare la rece nu este deloc ieftina. Modelul prezentat de noi se afla printre cele mai ieftine, fiind laudat de multe persoane care l-au incercat.

    Ceea ce ar fi de retinut, este faptul ca daca va doriti un suc de calitate, care sa aiba cat mai multe vitamine si minerale, un storcator prin presare la rece va fi capabil sa va ofere acest lucru. Desi investitia initiala este putin mai mare, acest lucru nu ar trebui sa fie un impediment avand in vedere faptul ca materialele folosite la producerea sa sunt de cele mai buna calitate, prelungind viata storcatorului de fructe si legume considerabil.