Sari la conținut

Cele mai bune fonduri de ten de pe piata

    Cand vrei sa gasesti fondul de ten potrivit tonului și tipului tău de piele este una dintre cele mai dificile provocări în ceea ce privește frumusețea feminină. Trebuie să îți găsești un fond de ten care să se potrivească tipului tău de piele, tonului și subtonului tenului tău. Însă, poți afla tot ce ai nevoie în acest mic ghid de cumpărare a fondului de ten perfect.

    Mai jos, vei afla mai multe informații despre tipurile de fond de ten, alternative ale acestuia, identificarea tipului de ten și alegerea fondului de ten în funcție de tipul de ten, tonul și subtonul tenului tău, gradul de acoperire, finish-ul fondurilor de ten, dar și alte sfaturi utile despre cum se aplică fondul de ten și ce ritual de îngrijire zilnică ar trebuie să ai pentru ca machiajul să arate perfect pe fața ta. De asemenea, vei afla și câteva dintre cele mai folosite și eficiente fonduri de ten de pe piață. Ia care sunt cele mai bune fonduri de ten de pe piata!

    Cele mai bune fonduri de ten

    01. Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place

    estee-lauder-double-wear-stay-in-place

    02. Dior Forever Skin Glow

    dior forever skin glow

    03. Fond de ten cu acoperire mare de la Melkior

    fond de ten cu acoperire mare melkior

    04. Fondul de ten MAC Studio Fix Fluid

    mac-studio-fix-fluid-fond-de-ten

    05. Chanel Vitalumière Aqua

    chanel-vitalumiere-aqua-

    06. REVLON COSMETICS ColorStay

    fond de ten revlon cosmetics

    Concluzii

    Drumul spre fondul de ten potrivit poate fi uneori presărat de mici provocări, mai ales când vine vorba de testarea pe piele, de lucruri mai subtile precum nuanțe, tonuri, subtonuri. Pentru a alege produsul potrivit, trebuie să ții cont de calitățile pielii – de textură, nuanță, ton, subton, imperfecțiuni.

    Fondul de ten nu trebuie ales la voia întâmplării, el trebuie ales pe baza tonului și subtonului tenului tău. De asemenea, trebuie să ai în vedere și gradul de acoperire al fondului de ten (pentru un efect cât mai natural), formulă (fără uleiuri, fără parabeni, fără parfumuri) și culoarea (se alege o nuanță mai deschisă decât nuanța naturală a pielii).

    Trebuie să ai în vedere și tipul de fond de ten pe care dorești să-l aplici (mai există și fonduri de ten cu formulă anti aging, îmbogățită cu minerale și antioxidanți, menite să prevină formarea ridurilor și menținerea elasticității pielii).

    De asemenea, dacă te afli în plin sezon estival și îți dorești nespus să strălucești atunci când ieși în oraș, la o petrecere sau alte evenimente, atunci nu ezita să cauți și fonduri de ten ce sunt potrivite și pentru umiditate, căldură (cele cu protecție solară, împotriva radiațiilor UVB), abraziuni.

    Citeste si:  De ce ar trebui sa folosim un fond de ten?

    Dacă, totuși, nu reușești să distingi tipul de subton al pielii, ar fi recomandat să mergi într-un magazin de cosmetice și să apelezi cu încredere la reprezentantele care vor fi dornice să te ajute în alegerea fondului de ten perfect pielii tale. Îndrăznește să crezi în tine însăți! Îndrăznește să strălucești oriunde mergi! Îndrăznește să crezi în puterea acestor produse cosmetice naturale menite să te scape din orice situație care îți poate da bătăi de cap. Sper ca acest articol te-a ajutat sa raspunzi la intrebarea “ce fond de ten mi se potriveste?” si iti recomand sa verifici si restul articolelor de pe site-ul Fii In Forma.

    Tipuri de fond de ten

    Varietatea și complexitatea formulelor de fond de ten favorizează diferite tipuri de ten; în continuare în acest ghid, vei găsi și fondul de ten potrivit pentru tipul tau de piele.

    Fond de ten lichid

    Consistența ușor de amestecat și aspectul neted fac ca fondul de ten lichid să fie una dintre cele mai populare opțiuni existente pe piața fondurilor de ten. Există formule care se potrivesc tuturor nevoilor și tipurilor de piele, cum ar fi cele fără uleiuri, cele rezistente la apă și cele care persistă până la 24 de ore. Poți crea o acoperire mai completă prin aplicarea mai multor straturi.

    Fond de ten pe bază de cremă

    Fondurile de ten tip cremă sunt o opțiune la îndemână, cu forme compacte sau de tip stick(baton), ideale pentru retușuri în timpul zilei. Noile fonduri de tip cremă realizează o finisare mată și completă, reprezentând un aspect minunat pentru cele ce au tenul gras.

    Fond de ten mineral

    Un adevărat fond de ten mineral este făcut din ingrediente complet naturale, care nu vor înfunda porii, astfel încât să poți să alungi erupțiile și coșuri ce apar pe față. Acesta poate fi la fel de eficient precum fondul de ten lichid, conferind tenului tău o finisare naturală.

    Fond de ten sub formă de pudră

    Fondurile de ten de tip pudră au proprietăți excelente de absorbție a uleiului pentru a reduce strălucirea pe tot parcursul zilei. Acest fond de ten echilibrează tonul pielii, creând o acoperire eficientă și mare.

    Alte alternative ale fondului de ten

    Dacă fondurile de ten cu acoperire completă nu sunt punctul tău forte și nu îți sunt la îndemână, una dintre aceste opțiuni ar putea să fie mai potrivite pentru tine. 

    Crema BB

    Cremele BB (Blemish Balm, Beauty Balm sau Blemish Base) sunt produse multifuncționale, ce au rol și în rutina de make-up, dar și în îngrijirea tenului. Cremele BB, fabricate în Coreea, au 5 funcții principale: îngrijirea pielii (calmează, hidratează și hrănește tenul, conținând ingrediente ce determină regenerarea țesuturilor), protecție solară (funcție de protecție împotriva radiațiilor solare atât de nocive pe timpul verii și nu numai), fond de ten (conținând pigmenți ce nu mai necesită utilizarea fondului obișnuit de ten), corecție și acoperire (acoperă cearcănele, zonele roșii sau cele depigmentate, coșurile etc.), primer pentru machiaj (indicate pentru netezirea tenului și creșterea rezistenței în timp a machiajului aplicat).

    Crema CC

    Cremele CC (Correct and Conceal sau Color Control) oferă hidratare, protecție solară și o acoperire semi-pură pentru a ajuta la îmbunătățirea tonusului neuniform al tenului. CC Cream este un produs de asemeni multifuncțional, hidratând pielea, ascunzând imperfectiunile, oferind protectie solara, minimizând porii, corectând culoarea tenului printr-un procent de pigmenți de fond de ten mult mai mare decât cel al unui BB Cream. CC cream are mai multe roluri: pudră, fond de ten, primer, cremă hidratantă, anticearcăne, iluminator, cremă anti aging, matifiant etc.

    Identificarea tipului de ten

    tipuri de ten
    • Ten normal – textură suplă, catifelată, aspect curat, luminos, fără pete; pielea are un aspect mat, este suplă, fină, porii sunt mici și puțin vizibili, foarte bine hidratată
    • Ten uscat – textură delicată, fragile, mată, cu tendințe de a se coji și de a se înroși ușor; ridurile sunt mai vizibile, hidratarea este deficitară, este predispus la iritații, exfolieri, apariția de riduri fine, senzații de uscăciune
    • Ten gras – excesul de sebum este prezent pe toată suprafața tenului, prezintă pori dilatați și acnee; culoarea este adesea ternă, iar pielea este îngroșată
    • Ten mixt – piele grasă pe frunte, nas, bărbie și normală și porțiuni uscate pe obrași, are un aspect uniform, circulație bună, prezintă mici puncta negre (semn că porii conțin impurități)
    • Ten matur – riduri fine vizibile sau profunde, adesea un ten uscat, dar poate fi și normal sau gras

    Alegerea fondului de ten potrivit tipului tău de ten

    Diversele tipuri de ten au cerințe diferite atunci când vine vorba de găsirea celei mai bune finisări, deci este important să obții aspectul potrivit din prima.

    fond de ten bun

    Ten normal

    Tenul tău are puține imperfecțiuni,cum ar fi câteva coșuri, puncte negre și riduri fine, dar care pot fi mascate cu ajutorul unui fond de ten bun. Tenului normal i se potrivesc creme de tip BB și CC și fondurile de ten care asigură o acoperire naturală. De asemenea, aceste creme oferă și un plus de hidratare, mai ales pe timpul perioadei reci când tenul tinde să devină uscat. In concluzie, un fond de ten bun pentru ten normal este cel care ofera of acoperire naturala.

    Ten uscat

    Un fond de ten pentru ten uscat trebuie să hidrateze fără a fi însă unsuros. Evită finisarea mată deoarece acest lucru poate exagera formarea de fulgi în porțiunile uscate. Este recomandată folosirea unui fond de ten cât mai hidratant, îmbogățit cu glicerină și acid hialuronic.

    Ten gras

    Tenul are un aspect strălucitor,iar porii sunt mari și deschiși. Mai mult,pielea se înroșește cu ușurință,dar din fericire ridurile și liniile fine sunt puțin vizibile. Un fond de ten bun pentru ten gras trebuie să aibă o textură ușoară și să fie preparat din apă și nu din uleiuri. Pentru un finisaj natural, nu uita ca la final să aplici un strat de pudră.

    Ten mixt

    Fondurile de ten recomandate pentru tipul de ten mixt sunt cele fără ulei și bogate în ingrediente hidratante și minerale pentru a hidrata zonele uscate ale pielii. Alegerea unor soluții naturale te va asigura că zonele de uscare ale pielii sunt acoperite în întregime, în timp ce zonele mai uleioase și grase pot respira. Acestea oferă strălucire pielii, uniformizează nuanța tenului și acoperă imperfecțiunile.

    Ten matur

    Tenul matur tinde să fie mai uscat, deci optează pentru un fond de ten de tip anti aging (anti-îmbătrânire) cu proprietăți de hidratare. Fondul de ten mineral este deosebit de avantajos pentru tenul mai matur, deoarece are un finisaj luminos care nu se va depune în linii fine.

    Tonul și subtonul tenului tău

    Probabil de multe ori când ai fost la shopping, ai auzit de termenii “rece”, “cald” sau “neutru” pentru a descrie cum va arăta o nuanță pe piele. Însă, acești termeni sunt strict legați de subtonul pielii tale și sunt de regulă folosiți pentru a stabili ce nuanță de fond de ten ți se potrivește. Este foarte important să îți alegi un fond de ten care să se potrivească tipului tău de subton. Dacă acesta nu ți se potrivește, rezultatul după aplicare poate arăta ciudat, ceea ce înseamnă că ți-ai ales un subton greșit. Așadar, cum știi ce fel de subton ți se potrivește?

    Dacă te bronzezi ușor și pielea ta nu se arde la soare, pigmentul care oferă pielii culoare, numit melanină, este mai mare și, deci, ai un subton cald, adică o nuanță de gălbui.

    Dacă ai o piele care se arde ușor la soare și nu se bronzează așa de mult, melanina este mai puțină, oferind astfel un subton mai albăstrui.

    Se încadrează persoanele cu pielea roșiatică, ușor rozalie, cele cu pistrui și cele care se înroșesc rapid. În această situație, subtonul ar fi unul rece.

    Dacă ai o piele măslinie, înseamnă că ai cel mai probabil un subton neutru.

    Probabil te tot întrebi: “Dacă nu îmi dau seama ce subton are pielea mea?”. Ei bine, să știi că există diverse metode prin care poți să afli cam ce subton are pielea ta.

    • Culoarea venelor – privește, la lumină, culoarea venelor de la încheietura mâinilor. Dacă venele par albastre/violete, atunci ai un subton rece. Dacă venele par verzui, ai un subton cald. Dacă nu reușești să distingi culoarea venelor, atunci ai subtonul neutru
    • Bijuterii de aur sau de argint – ce bijuterii crezi că arată cel mai bine pe pielea ta? Argintul sau aurul? Dacă argintul/platina arată mai bine, atunci ai subtonul rece; dacă bijuteriile de aur se potrivesc mai bine, atunci înseamnă că ai un subton cald.
    Citeste si:  Parerile noastre despre Estée Lauder Double Wear

    Subtonul pielii nu se referă la cât de deschis sau închis este tenul, ci ne ajută în a alege culoarea cea mai potrivită pentru fond de ten.

    În cee ace privește culoarea, fondurile de ten sunt clasificate pe 3 categorii: reci, calde și neutre.              

    • Fondurile de ten reci – au subton roz, au litera C (de la Cool – rece), alături de un număr
    • Fondurile de ten calde – au subton galben sau măsliniu, au litera W (de la Warm – cald), alături de un număr
    • Fondurile de ten neutre – merg pe nuanțe mai neutre, mai mult spre bej, în diferite intensități. Le găsim cu litera N (de la neutru), alături de un număr. Există și anumite branduri unde întâlnim NC (neutru-rece) și NW (neutru-cald), însoțite de o cifră.

    Trebuie specificat faptul că fondul de ten are rolul de a uniformiza nuanța natural a pielii și nu de a-I schimba acesteia culoarea încât să arate ca o mască.

    Gradul de acoperire al fondurilor de ten

    fond de ten cu acoperire mare

    Atunci când ne achiziționăm un fond de ten, este bine să ținem cont și de gradul de acoperire al acestora. De obicei, se specifică din start gradul de acoperire, dar este bine să știm și cum se alege acesta. Gradul de acoperire este ales în funcție de gravitatea imperfecțiunilor ce trebuie mascate.

    Astfel, dacă dispui de un ten acneic și dorești să acoperi diversele cicatrici, coșuri, erupții ș.a.m.d., atunci optează pentru un fond de ten cu o consistență mare, cu procent ridicat de pudră. De asemenea, ține cont de faptul că fondul de ten ales trebuie să fie non-comedogenic (adică să nu încarce tenul și să astupe porii, fiindcă există riscul să agraveze acneea și să provoace apariția punctelor negre). Dacă ai un ten care nu prezintă prea multe probleme, dar care necesită doar o uniformizare a nuanței, atunci alege un produs fluid și hidratant.

    Din punct de vedere al puterii de acoperire, fondurile de ten se împart în 3 mari categorii:

    § Fond de ten cu acoperire mică (sheer) – folosit în general pentru a oferi un pic de luminozitate pielii și pentru a face corecție de culoare, însă nu acoperă niciun defect sau trăsătură naturală a tenului

    § Fond de ten cu acoperire medie (medium coverage) – acoperă zonele roșii, iritațiile sau alte mici imperfecțiuni ale pielii; conferă de regulă un aspect cât de cât natural și sănătos pielii

    § Fond de ten cu acoperire mare (full coverage) – se recomandă celor care se confruntă cu probleme grave ale pielii, cum ar fi tenul acneic, erupții cutanate, semne din naștere extrem de vizibile

    Finish-ul

    Finish-ul (sau gradul de strălucire pe care îl conferă fondul de ten odată ce a fost cumpărat și aplicat pe piele) poate fi clasificat în 3 tipuri:

    • Finish satinat – ce conferă strălucire puternică tenului. Este un gen de fond de ten care se folosește în mod frecvent la evenimente de modă, de frumusețe etc. Acest tip de finish este preferat în general de persoanele ce au un ten uscat. Fondul de ten cu finish satinat nu ar trebui să fie folosit dacă ai probleme cu tenul (cum ar fi acnee, erupții cutanate puternice), deoarece nu face decât să scoată în evidență defectele și imperfecțiunile pielii
    • Finish mat – este potrivit persoanelor care au un ten gras sau persoanelor foarte active care sunt predispuse să transpire destul de des. Este potrivit celor ce au probleme cu excesul de sebum, deoarece, așa cum reiese și din denumire, principala sa calitate este matifierea. Utilizarea excesivă și intesă poate însă schimba fără doar și poate textura pielii, aceasta părând a fi artificială, lipsită de viață. Există, totuși, și produse cu finish semi-mat ce reușesc să țină porii sub control fără a denatura aspectul tenului
    • Finish natural – este un amestec între finish-ul mat și finish-ul satinat, nu modifică textura pielii, putând fi utilizat în orice moment al zilei, indiferent de tipul de ten; oferă o balanță între strălucire și matifiere și are un aspect natural, nud.

    Cum se aplică fondul de ten?

    Înainte de aplicare, fața trebuie să fie complet curățată și bine hidratată. După ce ai aplicat o cremă hidratantă, așteaptă în jur de 5-10 minute până cand crema va fi ușor absorbită în piele. Dacă aplici fondul de ten mai repede, va arăta mai urât pe față și machiajul nu va fi realizat cu succes.

    1. În primul rând, asigură-te că ai mâinile curate. Spală-le cu apă și săpun și nu uita să aplici și un gel dezinfectant.

    2. Pune o cantitate mica de fond de ten pe spatele mâinii și aplică-l sub formă de puncta pe obraji, frunte și pe nas.

    3. Începe din centrul feței și mergi spre exterior. Estompează fondul de ten în piele folosind buricele degetelor sau folosind un burete pentru machiaj. Insistă în pliurile feței până când fondul de ten devine aproape invizibil. Dacă simți că acoperirea este mică, repeat procedeul.

    4. Spală-te din nou pe mâini și asigură-te că sunt uscate. Presează-ți palmele pe față și fă o mișcare de rulare (menită să îndepărteze excesul de produs și riscul ca tenul să fie prea încărcat). Poți aplica și pudră dacă formula fondului de ten nu este matifiantă.

    *Poți aplica fondul de ten și cu ajutorul unui burete. Trebuie să te asiguri totuși ca buretele să fie perfect curat și ușor umezit. Buretele trebuie să fie moale și de o mărime potrivită. Încearcă să nu încarci buretele prea tare și aplică fondul de ten cu mișcări circulare.

    *Poți folosi și o pensulă special, pensulă care trebuie să fie deasă, mare și cu vârf rotun. Seamănă cu pensula pentru pudră, dar trebuie să fie mai deasă și mai rigidă. Cu pensula se aplică cel mai bine fondul de ten dens, compact.

    Înainte de machiaj, primul și cel mai important pas este demachierea. Atâta timp cât aveți un ten curat, o rutină pe care o respectați în fiecare zi, șansele ca tenul tău să fie lipsit de bubițe este din ce în ce mai mare. După demachierea și tonifierea tenului, este foarte important să aplicați o cremă hidratantă. După ce ai făcut acești doi pași importanți, poți trece direct la machiajul feței.

    Dacă ajungi acasă și observi că nuanța fondului de ten este prea deschisă pentru tine, poți să repari treaba asta cu ajutorul pudrei cu una-două nuanță mai închisă și când setezi fondul de ten, ai grijă să folosești o pudră cu una-două nuanță mai închisă. Dacă, în schimb, nuanța fondului de ten este mai închisă (mai mult de o nuanță), atunci trebuie să schimbi neapărat fondul de ten, deoarece diferența este sesizabilă. Dacă nuanța fondului de ten este mai închisă cu o nuanță, atunci poți rezolva treaba asta cu o pudră mai deschisă, chiar cea mai deschisă pe care o ai.

    Sfaturi și trucuri

    Nu încerca fondul de ten pe încheietura mâinii

    Mulți oameni au culori diferite ale pielii pe față, gât sau mâini. Logica încercării pe încheietura mâinii tale nu funcționează în aceste cazuri. Ai putea fi bronzată, ai putea avea pur și simplu două nuanțe diferite. Dacă fața și gâtul au același ton și nuanță, atunci îl poți încerca pe partea fetei, pe obraz. Dacă fruntea ta este mai bronzată decât obrajii, ți-aș sugera să îl testezi pe frunte. Dacă alegerea culorii frunții tale te va face să arăți puțin mai întunecată, folosirea unei nuanțe mai deschise poate să-ți facă fruntea să arate mai palidă sau mai cenușie și închisă, înlăturând astfel scopul folosirii fondului de ten. Atunci când o culoare se asimilează și se integrează cu pielea ta, atunci știi cu exactitate care este cel mai potrivit fond de ten pentru tine.

    Cumpara fond de ten online daca  vrei sa salvezi timp si bani

    Deși achiziționarea de fonduri de ten de pe internet ar putea să nu fie ideală (ceea ce vezi pe ecranul laptop-ului sau telefonului nu este același lucru cu ceea ce vei vedea la fața locului când primești produsul), cercetarea nuanțelor online îți poate economisi timp. Aruncă o privire la gama completă de nuanțe online (dacă știi formula pe care o dorești de la o anumită marcă sau știi ce vrei să încerci), alege trei nuanțe care crezi că se potrivesc tonului pielii tale și testează-le la un magazin 

    Așa cum am menționat și mai sus, fondurile de ten sunt o componentă absolut importantă în realizarea oricărui machiaj, acestea fiind fundamentul fiecărui produs cosmetic pe care dorești să-l aplici. Mai jos, vei descoperi o gamă largă de produse cosmetice de calitate superioară, ce au o textură ușoară, care nu încarcă tenul și oferă machiajului tău un aspect profesional.

    Comentariile sunt închise.