Sari la conținut

Cel mai bun burete pentru machiaj

  Un burete de machiaj este esențial pentru a ne aplica într-un mod corect și uniform machiajul, dar având în vedere că se regăsesc sub diferite forme, cum știm care este cel mai bun burete pentru machiaj? Împreună cu echipa noastră, am testat nici mai mult, nici mai puțin de 18 bureți de machiaj.

  De la aplicarea fondului de ten sau a iluminatorului lichid, până la aplicarea corectorului, buretele pentru machiaj este un accesoriu care nu ar trebui să lipsească din trusa de machiaj personală.

  Cel mai bun buretel pentru machiaj

  burete pentru machiaj real techniques

  • Raport excelent calitate pret
  • Forma ideala
  • Ideal pentru aplicarea fondului de ten lichid
  • Recenzii foarte bune de la utilizatori

  Pe zi ce trece domeniul de makeup se dezvoltă din ce în ce mai mult. Pe lângă produsele de machiaj care devin din ce în ce mai performante și mai benefice pielii, metodele de aplicare ale acestor produse au început să fie și ele la rândul lor rafinate și aduse la un alt nivel. Părerile sunt împărțite momentan între cei sau cele care își aplică machiajul cu pensulele sau cu bureții de machiaj.

  Cu toate acestea, cei care și-au făcut o carieră din aplicarea machiajului profesional folosesc de multe ori bureți pentru produsele lor și mai puțin pensulele. Dezavantajul pensulelor, mai ales dacă nu sunt din material de calitate, e că nu întind fondul de ten la fel de uniform ca bureții pentru machiaj.

  01. Burete pentru machiaj Real Techniques

  burete pentru machiaj real techniques

  Buretele pentru machiaj de la Real Techniques are o formă ideală pentru a va ușura aplicarea fondului de ten în mod uniform. Este excelent la netezirea suprafeței tenului, folosindu–se o tehnologie specială care permite producerea spumei fără latex.

  Cum folosim acest burete?

  Atunci când aplicăm fondul de ten pe zone mai mari ale fetei, ne putem folosi de suprafață rotunjită a buretelui. Pentru mici retușări, vârful acestui burețel este ideal!

  Pentru aplicarea corectorului în zona ochilor sau a nasului, ne putem folosi de partea plata. Acest burete de machiaj se poate folosi umed sau uscat, dar din testele mele am observat că dacă îl umezim puțin, rezultatul arată mult mai bine!

  Dacă folosim acest burete zilnic, eu recomand schimbarea să la fiecare 2-3 luni, pentru a obține rezultatele cele mai bune. După această perioada de timp, am observat că produsul începe să se degradeze.

  PROS:

  • Nu absoarbe
  • Intinde foarte bine
  • Textura de calitate

  CONS:

  • Se murdareste destul de repede
  • Lipsa altor culori

  02. Burete de machiaj Sigma Beauty 3DHD

  Buretele pentru machiaj de la Sigma Beauty este disponibil în 2 culori, o atenție la detaliu pe care alți producători nu o acordă. Acest lucru nu poate decât să impresioneze într-un mod plăcut, în special pe cele dintre noi care dorim să asortăm orice ne trece prin mâna!

  Citeste si:  Cel mai bun eyeliner - creion dermatograf de pe piata

  Deși formă diferă față de primul produs testat, acesta nu este un lucru rău. Zonele mari și plate ajută la o aplicare mult mai rapidă a fondului de ten.

  Cum se folosește

  La fel că și buretele de la Real Techniques, acesta aplică mult mai bine atunci când este umed. Deși au trecut doar câteva săptămâni de la testele mele, textura acestui burete face că degradarea să să fie mult mai lentă.

  PROS:

  • Disponibil in 2 culori
  • Textura de inalta calitate
  • List Item #1

  CONS:

  • Pretul

  03. NYX Professional Makeup Complete Control

  NYX Professional Makeup Complete Control

  Deși am fost impresionată de rezultatul acestui burete, trebuie să recunosc că singurul motiv pentru care el este al treilea cel mai bun burete pentru machiaj este prețul! Da, mai mult de 100 de ron pentru un singur burete de machiaj este cam mult și nu intră în bugetul fiecăreia dintre noi.

  Când vine vorba de calitatea buretelui în sine, sau rezultatele oferite, nu am nimic rău de spus!

  Cum folosim acest burete pentru machiaj?

  Înainte de a ne aplică machiajul, este recomandat să umezim buretele. Aplicăm fondul de ten, sau corectorul și începem să întindem pe față. După ce am terminat de folosit buretele, este important să îl curățăm dacă dorim să ne țină cât mai mult.

  PROS:

  • Un numar mai mare de zone
  • Nu se degradeaza foarte repede

  CONS:

  • Pretul

  Cum folosim un burete de machiaj?

  cel mai bun burete pentru machiaj

  Un burete de machiaj poate face minuni pe tenul nostru dacă îl folosim conform indicațiilor sale. Avantajul buretelui de machiaj este că produsul este distribuit uniform iar porii buretelui ajută la aplicarea mult mai rapidă și mai uniformă a produsului pe ten. Astfel, buretele vă ajută să aplicați machiajul chiar și în zonele unde el pare că nu vrea să stea.

  Pentru a folosi un burete de machiaj cum trebuie și a vă bucura de toate beneficiile sale trebuie să urmați niste pasi. În primul rând, mergeți și udați buretele sub un jet de apă, apa fiind la temperatura camerei sau chiar ușor călduță. Stoarceți buretele de apă până acesta rămâne umed însă când îl stoarceți nu mai are niciun strop de apă în el.

  Poate vă întrebați cu ce vă ajută dacă udați buretele. Un burete de machiaj uscat va absorbi mult mai mult produs însemnând că irosiți fond de ten, anticearcan sau orice alt produs pe care îl aplicați cu buretele. Un burete umezit va avea un strat protector, asigurandu-vă că nu absoarbe din produsul de machiaj folosit de dumneavoastră.

  Citeste si:  Cea mai buna pudra: sfaturi, top 5 si recenzii

  Tipuri de bureti pentru machiaj

  Buretele clasic – Beauty Blender

  Numele buretelui clasic la care toată lumea se gândește atunci când vine vorba de bureți de machiaj este Beauty Blender. Fiind primul care a avut mare success pe piață, beauty blender este o alegere simplă, clasică și înțeleaptă atunci când vine vorba de bureții de machiaj.

  Avantajul său este că are două capete, capătul mai ascuțit fiind folosit pentru a întinde produsul în zone mai puțin accesibile iar cel mare, mai rotund, poate fi folosit fie pentru întinderea fondului de ten pe restul feței fie pentru pudră sau baking.

  Dacă sunteți în căutarea unui burete multifuncțional clasic, care să vă ajute la mai multe, puteți alege unul cu design tip beauty blender.

  Burețelul în forma de triunghi

  Burețelul triunghi este printre primele tipuri de bureți lansate pe piață. Apărut în jurul anilor 2000, avantajul acestui tip de burete este că este mic, de unică folosință, perfect pentru retușarea anumitor zone ale tenului. Sunt foarte ieftini însă dacă îi folosiți în mod constant ar fi mai bine să investiți într-un burete pe care îl puteți curăța și refolosi.

  Dezavantajul lor este că pot strânge produsul sau îl pot întinde lăsând urme inestetice, motiv pentru care este recomandat să folosiți acest burețel triunghiular cu foarte mare grijă, fără a întinde machiajul cu mișcări prea puternice.

  Buretele din silicon

  Este una dintre cele mai recente inovații în domeniul bureților pentru machiaj. Acest tip de burete este din silicon, fară pori și de cele mai multe ori este transparent. Avantajul său este că lipsa porilor înseamnă că buretele nu va absorbi niciodată din produsul de machiaj.

  Acest tip de burete este singurul care nu trebuie udat înainte să îl folosiți. Este perfect pentru a aplica fondul de ten, anticearcanul sau pudra pe față. Se spală rapid și fară probleme, putând fi folosit fară griji dacă aveți grija să nu îl rupeți sau întindeți excesiv.

  Buretele lacrimă mic

  Burețelul mic tip lacrimă poate părea, cel puțin la prima vedere, că nu are niciun mod rentabil de folosire în aplicarea produselor de machiaj. Însă asta ar fi o greșeală. Acest burețel mic este făcut special pentru a vă ajuta să aplicați machiajul în zonele puțin accesibile, cum ar fi colțul interior al ochiului sau în zonele laterale ale nasului.

  Cu un astfel de burețel vă puteți asigura că machiajul dumneavoastră final va fi absolut impecabil, uniform și bine setat pe ten pentru a nu se întinde sau a nu curge.

  Buretele multitasking

  Burețelul multitasking seamănă foarte mult cu cel clasic însă diferența dintre cele două este că cel de multitasking are un capăt plat, perfect pentru a întinde pudra pe față. Zona lată a acestui burețel este perfectă fie pentru blending fie pentru baking iar cea ascuțită este folosită pentru întinderea fondului de ten pe față, capătul ascuțit având avantajul de a ajunge în zonele mai puțin accesibile ale feței.

  Citeste si:  Cum să aplici corect fardul în 7 pași simpli

  Cu muchia de pe fața plată a acestui burette puteți să faceți și contouring, având grijă la modul în care aplicați produsul pentru a vă asigura că este uniform și că vă complimentează trăsăturile feței.

  Buretele diamant

  Buretelul diamant, asemenea numelui său, arata că un diamant, având un vârf lung foarte ascuțit și un capăt plat. Avantajul acestui tip de burete este că produsul poate fi aplicat cu ușurință în zone precum cele greu accesibile din jurul ochiului și chiar și cele ale nasului.

  Capătul plat permite întinderea pudrei, vă permite să vă faceți un contouring clar și ușor al feței. Faptul că acest tip de burete are mult mai multe fețe este perfect deoarece aveți multe zone curate unde puteți pune fondul de ten, anticearcanul, pudra, pudra de contouring și chiar și highlighterul lichid sau compact.

  Buretele pentru contur

  Buretele pentru contur este creat cu simplul scop de a vă ajuta să vă aplicați produsele de machiaj pentru  contouring. Acest tip de burette este foarte mic, capătul său ascuțit fiind perfect pentru întinderea bazei de contouring mai închise, asigurandu-vă că este în linii clare care vă complimentează structura osoasă a feței, iar baza mai lată este perfectă pentru întinderea produsului mai deschis de contouring, care poate fi întins pe arii mai mari ale feței.

  Intrebari frecvente

  Este necesară curățarea buretelui?

  După fiecare aplicare este recomandată curățarea buretelui pentru machiaj. Cel mai indicat este apa călduță cu săpun.

  Se poate ajunge la același rezultat și fără bureți pentru machiaj?

  Deși nu este la fel de ușor, putem ajunge la același rezultat și fără să ne folosim de un burete atunci când aplicăm machiajul.

  Contează calitatea buretelui?

  La fel ca orice produs cosmetic, un produs de o calitate superioară va oferi un rezultat mult mai bun.

  Contează forma buretelui de machiaj?

  Forma acestui produs ne poate ajuta să ne aplicăm mai ușor machiajul. Drept urmare, cea mai populară formă a bureților pentru machiaj este cea în formă de lacrimă.

  Indiferent ce burete pentru machiaj decideți să alegeți din lista de mai sus, vă asigur că veți fi mulțumite. Dacă va permite bugetul, al treilea cel mai bun burete de machiaj va ține mult mai mult față de celelalte modele. Însă când vine vorba de aplicare, nu am văzut vreo diferența reală când am testat cele 3 produse. Ce este important de reținut este faptul că după fiecare utilizare a buretelului, să îl curățați cu apă călduță și săpun. Acest lucru va va ajută să prelungiți durata de viață a produsului!

  Surse