Sari la conținut

Top 5 cele mai bune perii rotative

    O perie rotativa este cel mai simplu mod prin care putem incerca sa atingem acel aspect pe care il obtinem la un salon profesionist. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandata folosirea unei astfel de perii atunci cand parul este aproape uscat. Acest tip de perie sufla aer cald, in timp ce rotirea perilor va ofera volum si stralucire. Evitand spatiile cu o umezeala ridicata, o astfel de coafura obtinuta acasa poate rezista chiar si 2-3 zile. Noi am analizat cele mai populare modele si am ales cea mai buna perie rotativa.

    Periile rotative performante pot fi greu de ales, avand in vedere ca retailerii online dar si offline ofera nenumarate astfel de probleme. Noi am analizat calitatile si defectele celor mai populare modele, pentru ca tu sa poti face alegerea potrivita in cel mai scurt timp. Cum alegerea celei mai bune perii nu este tocmai usoara, in partea de sus a paginii regasiti modelele noastre preferate, in functie de buget, performanta si functii.

    Vezi cele mai bune perii rotative

    01. Perie rotativa Ionic Airbrush 1000W de la BaByliss

    Perie rotativa Ionic Airbrush 1000W

    Pentru o coafura reusita, uneori este nevoie sa ne folosim si de stiinta. Peria rotativa de la BaByliss are functie ionica, care elimina electricitatea statica si elibereaza ioni negativi. Acest lucru permite aranjarea parului mult mai usor, oferindu-i si un aspect mai stralucitor. Acest model include 4 accesorii, de care ne putem folosi pentru a ne usca si aranja parul.

    Directia de rotatie este dubla, ceea ce inseamna ca cu o simpla apasare de buton, putem utiliza peria spre exterior sau interior. Nu doar directia este reglabila, ci si temperatura si viteaz de rotire. Atunci cand suntem multumiti de aspectul parului, ne putem folosi de functia cu aer rece pentru a fixa forma finala a parului.

    Ce ne place:
    • Tehnologie ionica
    • 4 accesorii incluse
    • Directie dubla de rotare
    • Cablu rotativ 360 de grade
    • Functia cu aer rece
    • Garantie 3 ani
    Ce nu ne place
    • Ne place totul la acest model

    02. Remington Volume & Curl AS7051

    Peria rotativa de la Remington poate fi o alegere mai accesibila, care poate oferi si ea rezultate excelente. Similar modelului de la BaByliss, si aceasta perie vine la pachet cu atasamente extra de care ne putem folosi atunci cand dorim sa ne aranjam parul. Acestea sunt usor de atasat, si nu pot spune ca am intampinat probleme atunci cand le-am incercat.

    Desi nu are functie ionica, fiecare atasament este invelit intr-un strat protector, care impiedica formarea energiei statice, permitandu-ne sa ne aranjam parul mult mai usor. Cel mai mult mi-a placut faptul ca poti regla viteza in 3 trepte. Temperatura poate fi si ea reglata dupa nevoie, iar functia de aer rece ajuta la fixarea finala a parului.

    Ce ne place:
    • Functia de aer
    • 3 trepte de viteza
    • Pretul
    Ce nu ne place
    • Nu are functie ionica

    03. Perie rotativa Rowenta Brush Activ

    Peria rotativa de la Rowenta este una dintre preferatele mele. De fiecare data cand o folosesc, usurinta cu care imi aranjez parul ma face sa aman punerea ei pe olx, intrucat Ionic Airbrush de la BaByliss este mult mai versatila, oferind atasamente extra.

    Rowenta Brush Activ vine doar cu 2 atasamente, 2 perii diferite de 3 si 5cm in diametru. Bineinteles ca la un astfel de pret, ne putem bucura si de functia ionica, pentru a reduce energia statica si tendinta parului de a deveni cret. Sensul de rotatie poate fi si el schimbat, iar viteza are doar 2 trepte.

    Ce ne place:
    • Functia de aer rece
    • Sensul de rotatie poate fi schimbat
    • Functie ionica
    Ce nu ne place
    • Doar 2 atasamente

    04. Perie rotativa Airbrush 1000W 2033ROE BaByliss

    Perie rotativa Airbrush 1000W 2033ROE BaByliss

    Acest model de perie a fost la un pret foarte bun in perioada de Black Friday, pe site-ul celor de la BaByliss. Daca gasiti acest model la aproximativ 150 de ron, eu o recomand din toata inima. Nu are atasamente extra sau alte functii mai mult sau mai putin folositoare. Dar ne putem face treaba foarte bine cu ea. Ofera sens dublu de rotare, functia ionica si functia de aer rece. In 90% din cazuri, aceste lucruri este tot ce avem nevoie.

    Citeste si:  Ce tehnologie folosesc produsele de indreptat parul Remington?

    Insa pentru cele mai pretentioase dintre noi, recomand un model putin mai avansat.

    Ce ne place:
    • Pretul
    • Functie ionica
    • Sens dublu de rotatie
    • Garantie 3 ani
    Ce nu ne place
    • Nu are atasamente

    05. Perie rotativa BeLiss brushing 1000W 2735E BaByliss

    Perie rotativa BeLiss brushing 1000W 2735E BaByliss

    Modelul acesta si AS200E sunt mai mult sau mai putin similare, avand aceleasi functii si atasamente similare. Culoarea este unul dintre putinele lucruri diferite, si pretul. Acest model nu prea este redus cand cei de la BaByliss au vreo promotie.

    Mentionez pe scurt faptul ca si aici gasim aceleasi functii, sens dublu rotativ, functie ionica, functia de aer rece si cablul este rotativ 360 de grade.

    Ce ne place:
    • Functie ionica
    • Cablu rotativ
    • 4 atasamente
    • Garantie 3 ani
    Ce nu ne place
    • Nu prea o gasim la reducere

    Cum ne alegem peria rotativa?

    Pe piata gasim numeroase accesorii care ne ajuta sa ne stilizam coafura mult mai usor, fix din confortul casei noastre. Astfel, scapam de costurile suplimentare pe care le-am putea da la un salon profesionist si, cu putin talent si multa atentie, ne putem face o multime de coafuri care de care mai extravagante, mai elegante si potrivite fiecarui eveniment la care trebuie sa mergem.

    Unul dintre aceste accesorii pentru stilizat parul este peria rotativa. Pe piata gasim zeci de modele de la diversi producatori, fiecare model diferit de celalalt. Daca doriti sa faceti o achizitie insa nu stiti exact dupa ce sa va orientati atunci cand va cumparati o perie de acest gen, astazi va vom oferi o serie de criterii care va pot fi de folos.

    De ce sa iti cumperi o perie rotativa?

    O foarte buna intrebare, mai ales daca vine de la doamnele si domnisoarele care au deja fie un ondulator fie o placa acasa. Avantajul unei perii de par rotative este ca iti poate atat usca parul, cat si a il indrepta sau ondula, in functie de preferinte. Daca pe parul ud nu poti sa pui placa sau ondulatorul pentru ca ori nu are efect ori il arzi, peria rotativa poate da forma firului de par in timp ce il usuca. Astfel, poate fi un fel de „3 in 1” al industriei, fiind atat feon cat si ondulator si placa de par, fiind astfel un instrument incredibil de versatil.

    Ce tipuri de perii rotative sunt?

    Daca mergem acum pe pagina oricarui producator si distribuitor de produse de ingrijire personala si cautam o placa rotativa, vom vedea cu stupoare ca fiecare model este diferit in ceea ce priveste tehnologia pe care o foloseste.
    Atunci cand vorbim de perii rotative, acestea sunt de 3 tipuri: peria rotativa ceramica, peria rotativa cu trumalina si peria rotativa cromata. Fiecare are avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste protejarea firului de par, lucru pe care il vom discuta imediat la fiecare produs in parte.

    Peria rotativa ceramica

    Desi mult mai costisitoare, peria rotativa ceramica este optiunea perfecta pentru doamnele si domnisoarele care prefera sa aiba cat mai mult volum la par. Aceste perii se incalzesc foarte rapid, nu incalcesc parul, nu se lipesc de el si nici nu il ard daca sunt folosite in mod corespunzator.

    Aceste perii rotative emit ioni cu incarcatura negativa. Daca va intrebati de ce este asa ceva relevant pentru dumneavoastra, va vom explica imediat. Incarcatura de ioni negativi combate electrizarea parului. Astfel, o placa de genul elimina posibilitatea unei electrizari a parului, lucru care ajuta enorm coafura dumneavoastra pe termen lung.

    Peria rotativa cu turmalina

    Daca peria ceramica ofera enorm de mult volum, peria rotativa cu turmalina este facuta pentru doamnele si domnisoarele care au deja o podoaba capilara bogata si vor un look mai neted, lucios dar cu mult mai putin volum. La fel ca peria din ceramica, aceasta elimina si ea ioni negativi, insa intr-o cantitate mult mai mare decat cei eliminati de peria rotativa din ceramica. Sunt cele mai scumpe de pe piata insa se dovedesc a fi o investitie de durata. Parul are un look sanatos, nu se electrizeaza si este drept coafat.

    Peria rotativa cromata

    Periile rotative cromate sunt cele care au aparut primele pe piata. Tehnologia lor are la baza filamente si un cilindru de crom. Fiind primele aparute pe piata, tehnologia lor lasa de dorit. Cromul creand o suprafata de contact destul de nefinisata creste astfel riscul de deteriorare a firului de par. Pe langa asta, tipul acesta de placa rotativa poate deteriora parul.

    Citeste si:  Tu stii sa folosesti corect placa de par?

    Da, aceste perii sunt cele mai ieftine si pot fi o optiune pentru cineva cu un buget limitat insa daca stiti ca aveti firul de par foarte subtire sau sensibil mai bine va orientati spre o placa de ceramica sau turmalina. Doamnele si domnisoarele cu firul de par gros si rezistent la caldura pot folosi astfel de perii insa inarmati-va cu rabdare deoarece va dura putin pana veti avea look-ul mult dorit.

    De ce e importanta dimensiunea periei rotative

    cea mai buna perie rotativaDimensiunea unei perii rotative joaca un rol important, mai ales atunci cand ne orientam dupa un produs care sa ne si onduleze parul. Astfel, periile rotative cu diametrul rotorului de aproximativ 2.6 cm va vor da bucle stranse, bine definite, asemenea celor pe care le puteti avea daca folosit un ondulator normal. Daca mergeti pe un model mediu, cu diametrul rotorului intre 5 si 7 cm, veti obtine bucle mult mai ample, acele beachy waves perfecte vara. Orice perie cu rotorul mai mare de 7cm este o perie rotativa de marimi mari care va poate da doar volum.

    Daca vreti ceva cat mai versatil, mergeti pe o perie cu dimensiuni mici sau medii ale rotorului, avand astfel o selectie mult mai larga de moduri prin care puteti coafa parul.

    Setarile de caldura

    Un alt criteriu despre care trebuie sa vorbim este dat de setarile de caldura ale periei rotative. Atunci cand parul este supus la caldura, legaturile de hidrogen din fir se rup, firul fiind astfel mult mai usor de manevrat.

    In functie de grosimea si sensibilitatea firului de par, e bine sa aveti mai multe setari de caldura pe care sa le folositi alternativ in functie de nevoile dumenavoastra. Incercati sa va orientati fie dupa o perie toativa cu cel putin doua trepte de caldura, fie dupa o perie rotativa care va lasa sa selectati temperatura exacta pe care o doriti, avand astfel cel mai mare control asupra parului.

    Treptele de viteza

    Treptele de viteza se refera la viteza cu care rotorul periei se deplaseaza. Totodata, se poate referi si la rapiditatea cu care dispozitivul disperseaza aerul cald. In ceea ce priveste acest aspect, daca doriti o perie rotativa e bine sa cititi descrierea produsului pentru a vedea daca se potriveste tipului dumneavoastra de par. Firul de par subtire nu are nevoie de foarte multa caldura pentru a se ondula in timp ce firul de par mai gros are nevoie de mult mai multa caldura. Viteza in care aceasta caldura este disperata si mai mult, viteza rotatiei periei, pot avea efecte majore asupra coafurii finale.

    Optiunea de aer rece

    Optiunea de aer rece nu ne este necunoscuta. O vedem astazi pe aproape toate uscatoarele de par de pe piata. Rolul acestei optiuni este de circula aer rece in dispozitiv pentru racirea treptata a parului. Atunci cand ne uscam parul, folosim aerul rece spre final cand stim ca mai avem putin pana am terminat. Acelasi lucru poate fi spus si despre peria rotativa folosita cand ne uscam parul. Aceasta optiune poate fi folosita si spre finalul coafarii pentru a raci parul si a il ajuta sa isi mentina forma.

    Sensul de rotatie

    Sensul de rotatie este un aspect esential atunci cand ne gandim la ondularea firului de par. Fiind vorba de o perie rotativa, sensul de rotatie va dicta si directia buclelor. Pe piata, majoritatea dispozitivelor au 2 sensuri de rotatie. Daca vreti o coafura discreta, cu bucle facute in ambele directii, parul avand mult volum, e imperios necesar sa fiti atenti la acest aspect.

    Nu numai atat insa cele 2 directii sunt utile si cand ne coafam varfurile firelor de par.

    Peri naturali sau sintetici?

    Peria rotativa, indiferent de tehnologia ei, poate avea fie peri naturali fie peri sintetici. Perii naturali sunt facuti de cele mai multe ori din fire de par animal natural. Aceste fire rezista foarte bine la caldura. Pe langa asta, trec usor prin parul dumneavoastra fara a crea incalcituri.

    Periile rotative cu peri naturali sunt mai scumpe decat cele cu peri sintetici insa sunt mult mai blande cu parul. Nu degradeaza suvitele de par, pastrandu-le sanatoase si mentinandu-le luciul, ajutandu-va astfel sa aveti un fir de par sanatos, frumos si bine ingrijit.

    Periile rotative sintetice au fire de par sintetice in compozitia periei. Avantajul acestor perii rotative este ca sunt mult mia ieftine decat cele din par natural. Insa, daca aveti firul de par foarte subtire sau care se rupe usor, periile sintetice pot fi o mare problema care va pot distruge firul de par. Daca perii naturali sunt recomandati pentru orice tip de par, perii sintetici sunt recomandati mai mult pentru oamenii cu un fir de par foarte gros, care poate rezista cu usurinta.

    Citeste si:  Cea mai buna placa de creponat parul

    Peria rotativa pentru par umed

    Un alt lucru dupa care ne putem uita este si modul de utilizare recomandat pentru peria rotativa. Multe perii rotative pot fi folosite pe parul umed. Astfel, ele usuca parul dar il si indreapta in acelasi timp. Este bine sa cititi manualul de intructiuni sau descrierea produsului pentru a vedea daca peria rotativa aleasa poate fi folosita in acest fel.
    Partea buna este ca majoritatea periilor rotative pot fi folosite pe parul umed, proaspat spalat.

    Peria rotativa pentru par uscat

    Periile de par rotative care pot fi folosite doar pe parul uscat sunt destul de putine pe piata. Aceste perii iti indreapta sau onduleaza parul sau il poti piepta usor pentru ca aerul cald sa ii dea mai mult volum. Daca nu po fi folosite pe parul umed asta nu inseamna ca sunt de o calitate mai slaba fata de cele care pot usca parul umed. E bine sa va uitati fie la recenziile produsului fie la descrierea sa pentru a afla daca este pentru par umed sau uscat.

    Ce accesorii mai putem folosi cu o perie rotativa?

    Atunci cand ne uitam dupa o perie rotativa e bine sa fim atenti si la ce alte accesorii sunt incluse pe langa dispozitivul principal. Multi producatori aleg sa includa mai multe rotoare. Fac asta pentru a iti oferi tie o gama mult mai larga de coafuri prin varietatea de bucle pe care le poti crea in functie de diametrul rotorului. Alti producatori pot include un saculet de depozitare sau alte mici accesorii care pot face dispozitivul mai ergonomic.

    Alte aspecte pe care ar trebui sa le consideram

    perie feon

    • Design

    Cand vorbim despre design vorbim despre felul in care peria rotativa este construita. Pe piata veti gasi modele clasice, care arata asemenea unor perii de par normale insa veti gasi si modele mai extravagante, cu incredibil de multe butoane si funtii laterale pe langa rotorul dispozitivului. Multe perii rotative arata asemenea denumirii lor si anume o perie rotunda atasata unui maner lung. Cu toate acestea, gasiti si perii asemenea unui pieptan.

    Diferentele aceastea de design nu au neaparat o legatura cu calitatea produsului. Un utilizator poate este mai obisnuit cu o perie rotativa rotunda in timp ce altcineva s-ar descurca mai bine cu una care imita designul unei perii clasice.

    • Modul ergonomic

    Ergonomia se refera strict la confortul pe care il ai atunci cand folosesti dispozitivul. Un design ergonomic este unul care se axeaza pe utilitate si comoditate. Veti vedea modele care au anumite indentatii pe maner, facute pentru ca aceasta sa fie tinut usor si sa nu oboseasca incheietura mainii.

    Alte modele au un design ergonomic prin faptul ca lungimea cablului periei este destul de lunga pentru a putea permite folosirea produsului fara a sta fix langa o priza. Astfel aveti o libertate foarte mare in miscari.

    • Pretul

    Pretul unei perii rotative variaza, astfel ca pe piata veti gasi modele de la 50 la 500 lei. Pretul creste in functie de calitatea materialelor si a functiilor incluse precum si a numarului de accesorii oferite de catre producator.

    Nu va recomandam sa va orientati la extreme, mai ales tinand cont de faptul ca majoritatea produselor de calitate se pot gasi lejer intre 100 si 200 lei, poate chiar 300. Daca doriti un produs de calitate, nu mergeti pe ceva ieftin si uitati-va atent la recenziile acestuia.

    • Garantia

    Nu in ultimul rand, garantia unui produs este importanta in cazul in care exista defecte din fabrica si este nevoie sa returnati rapid peria rotativa. In general, fiecare producator are o perioada in care produsul este in garantie care difera, dar veti gasi garantii de la 12 luni pana la 36 luni.

    • Producatorul

    Ultimul aspect unde va putem sfatui este acel al producatorului care face peria rotativa. Ca in orice alt domeniu, nu va orientati spre produsele unde producatorul este unul necunoscut. Daca vreti calitate, mergeti si cautati perii rotative printre produsele oferite deja de firmele care si-au facut un renume pe piata produselor de ingrijire personala.