Sari la conținut

Ce trebuie sa stii despre o baza de machiaj?

  La ce foloseste o baza de machiaj?

  Fundația ajută la tonifierea tenului, ascunde imperfecțiunile și imperfecțiunile, îmbunătățind omogenitatea tonului și păstrând tenul pregătit pentru restul machiajului. Pe scurt, cu aplicarea corectă a fondului de ten, pielea va arăta mai bine.

  de ce folosim fond de ten

  Pot crea un fond de ten acasa?

  Un machiaj ecologic, de casă, este posibil, cu doar câteva ingrediente:

  3 linguri de amidon de porumb
  1/4 lingură de pudră de scorțișoară
  1/2 lingură de argilă roșie sau pudră de cacao (în funcție de tonul pielii tale)
  1 lingură de hidratant organic

  Cum prepar?

  Folosiți o cratiță spațioasă pentru a amesteca toate ingredientele și o cratiță mai mică pentru a păstra baza finisată.
  Adăugați amidon de porumb, cacao sau argilă și scorțișoară.
  Se amestecă pulberile până se amestecă, apoi se adaugă lingura de hidratant.
  Amestecați bine amestecul cu o lingură sau o scobitoare până când se obține o cremă omogenă.
  Dacă culoarea nu se potrivește cu nuanța dvs., adăugați treptat mai multă cacao sau lut până obțineți culoarea care se potrivește pielii voastre.

  Care este scopul unei baze de machiaj care acoperă imperfecțiunile?

  Baza de machiaj poate fi folosită pentru a sigila cicatricile, petele, marcajele pentru acnee și chiar zonele înroșite pe pielea cea mai sensibilă. Deci, dacă unele dintre aceste situații se aplică pentru tine, o fundație este responsabilă pentru a ascunde aceste imperfecțiuni pentru a lăsa un ten neted.

  Cum aplic fondul de ten cu un burete?

  Înainte de a începe să-l aplicați, trebuie să vă umeziți și să strângeți bine buretele. Această umiditate permite o bună absorbție și distribuție a produsului pe piele, impregnarea zonelor uscate și estomparea întregului grund.

  Acum așezați o parte a bazei pe spatele mâinii și ridicați produsul cu burete, apoi începeți să-l utilizați, făcând atingeri foarte ușoare pe zona T, adică. fruntea, nasul și bărbia. De acolo, machiajul este extins la obraji și la exteriorul feței.

  Citeste si:  Recenzie Stellar Limitless Foundation

  În acest fel, solul este bine amestecat și acoperit până la lobul urechii. Puteți apoi să o sigilați cu pulbere liberă pentru a nuanța și mai mult efectul grundului.

  Cum îndepărtez fondul de ten de pe haine?

  Dacă produsul este pe bază de ulei, este indicat să umezesti ușor pata și să o aplici direct pe ea săpun lichid, lăsați săpunul să actioneze, apoi frecați ușor cu degetele sau cu o periuță de dinți veche cu peri moi pentru a dizolva uleiul. .

  Apoi uscați pata cu o cârpă curată sau un prosop absorbant apăsând pe acel loc. Nu este recomandat să frecați mai mult pentru a nu răspândi murdăria. Dacă pata persistă, puteți repeta procesul și apoi spălați hainele ca de obicei.

  Cum pot clăti buretele de machiaj?

  O tehnică foarte populară pentru luminarea fondului de ten, dacă este prea întunecată pentru tonul pielii dvs., este să amestecați niște fond de ten cu crema hidratantă preferată într-un recipient. Se recomandă parfumuri gratuite.

  Nu uitați să folosiți o cantitate mică de fond de ten și de hidratare și să le corectați treptat. Dacă rămâne vreun reziduu după utilizarea amestecului, utilizați un recipient curat cu un capac pentru a păstra reziduul astfel încât să îl puteți utiliza ulterior.

  Care este cel mai bun fond de ten pentru pielea uscată?

  Bazele de machiaj care oferă o acoperire mare sunt bune pentru pielea uscată, deoarece formula lor conține ingrediente hidratante care hidratează pielea și, în același timp, unifică tonul pielii. Unul dintre cele mai recomandate este Maybelline New York Dream Satin Liquid, o bază ieftină cu un ser hidratant și protecție solară.

  Citeste si:  Fondul de ten Dior Backstage pentru toate tipurile de ten

  Cum functioneaza o baza de machiaj?

  Baza de machiaj lichidă are formule similare. Cu toate acestea, în funcție de design și de alte beneficii pe care le așteptați de la ele, se adaugă anumite componente. De obicei se folosește un amestec de apă, ulei, silicon, glicerină sau o altă componentă uleioasă pentru a obține consistența fluidului.

  În ceea ce privește suprafața mată, multe formulări folosesc argila ca ingredient principal. Alții conțin oxid de titan sau zinc, alcool, uleiuri minerale și polimeri, care oferă avantaje speciale.

  În plus față de pigmenți, talc și protecție solară sunt, de asemenea, componente comune ale grundului. Toate acestea sunt amestecate în laborator până devin baza lichidă pe care o aplicăm pe față.