Sari la conținut

Tratament pentru caderea parului

    Nu este un secret pentru nimeni faptul că rarefierea firului de păr și căderea parului într-un final ridică probleme la nivel planetar. Nu sunt doar presupuneri, sunt lucruri certe care au la bază argumente cât se poate de plauzibile. Recent am descoperit un nou produs, denumit Follixin! Acest tratament pentru caderea parului a ajutat numeroase persoane sa isi recapete increderea de sine.

    Cine nu și-ar dori să aibă un păr sănătos și strălucitor până la adânci bătrâneți? Ei bine, podoaba noastră capilară nu funcționează după principii atât de simple. Ideal ar fi ca părul de îndată ce crește să rămână așa în permanență, însă acest lucru nu este posibil.

    …numarul barbatilor care au probleme cu caderea parului este aproape dublu fata de cel al femeilor…

    El își modifică structura, rezistența, în funcție de modul în care ne schimbăm noi, în funcție de organismul nostru sau de vârstă. Astfel, părul este mereu altul și se raportează constant la fiecare perioadă de viață pe care o traversăm.

    Care este cel mai bun tratament pentru caderea parului?

    Tratament împotriva căderii părului – Follixin

    tratament pentru caderea parului

    În fiecare etapă a vieții este necesar să alocăm timp pentru noi. Nu trebuie să neglijem nici un aspect. Părul face parte din înfățișarea noastră astfel că este foarte importantă atenția pe care i-o acordăm. Trebuie menționat faptul că atât ruperea firelor de păr cât și căderea acestuia reprezintă o problemă pentru mai mult de jumătate din populația mondială.

    Având în vedere că totul pornește de la interior la exterior, ceea ce alegem să mâncăm, dar și modul de a trăi și obiceiurile noastre au efete benefice sau nocive asupra părului și scalpului.
    Există o gama variata de remedii pentru căderii părului și ajută la regenerarea acestuia. Modalitățile sunt din cele mai diverse. De la tratamente naturiste impotriva caderii parului, pana la produse cosmetice. Tot mai mulți oameni încearcă să își rezolve problemele folosind produsele cosmetice, dat fiind faptul ca acestea au rezultate mai rapide.

    Dar cum ar arăta viața noastră dacă s-ar inventa un tratament pt caderea parului ce conține ingrediente de origine naturală, dar este totodată un produs cosmetic? Din fericire pentru cei care se confruntă cu situații de acest gen, produsul există și se comercializeză atât în țară cât și în străinătate. Se numeste Follixin și conține un amestec de vitamine B, E, C și D dar și calciu și biotină. Cele din urmă sunt esențiale pentru creșterea parului și pentru regenerarea in totalitate a firelor de păr, iar ele nu ar trebui sa lipseasca din componenta nici unui tratament pentru caderea parului.

    Biotina are un impact major asupra frumuseții părului și pielii. Acesta este adăugată în multe remedii contra caderii parului fiind 100% eficientă atunci când este asimilată complet. O dată ajunsă în organism stimulează metabolismul, iar la nivelul părului fortifică firele făcându-le mai sănătoase și mai frumoase. Calciul are un rol vital în creșterea oaseor, dar și la regenerarea părului. Acesta este stocat în oase, așadar în cutia craniană care este acoperită de scalp. Cel din urmă generează calitatea firului de păr vizibilă cu ochiul liber. Tot scalpului i se datorează și aspectul, rapiditatea de regenerare a parului, precum si structura sa.

    Prin urmare, Follixin acționează pentru creșterea rezistenței firului de păr și a întăririi pielii scalpului. Potrivit informațiilor furnizate de către producător, acest tratament natural pentru caderea parului a fost creat în întregime pentru a îmbunăți vitalitatea podoabei capilare.

    Acest tratament pentru caderea parului oprește producerea și circulația hormonului DHT care acționează într-un mod distrugător asupra rădăcinii firului de păr, determinând foliculii să slăbească. Intervalul de timp în care tratamentul își face efectul este de o lună. Follixin nu are nici un fel de restricții sau reacții adverse fiind eficient în mod egal la femei și la barbați de toate vârstele. Deși nu vine la pachet cu anumite interdicții precum renunțarea la tutun sau alcool, este de la sine înteles faptul că adoptarea unui regim alimentare și de viață mai sănătos are un aport considerabil în creșterea gradului de eficiență al tratamentului si a regenrarii parului.

    Citeste si:  Parerea noastra despre ondulatorul de par Rowenta CF4132

    În consecință, achiziționarea unui astfel de tratament pentru caderea parului cum este Follixin aduce un mare avantaj în viața celui care îl utilizează întrucât el nu doar revitalizează foliculii lipsiți de nutrienți ai firului de păr, dar are o contribuție benefică asupra întregului organism datorită compușilor săi menționați și dezbătuți anterior.
    Pentru cei care stau foarte prost atunci cand vine vorba de timp, Follixin este concentrat în flacoane a câte 60 de bucăți în formă de pastile ce se pot ingera imediat și nu necesită un ajutor suplimentar.

    Ce este alopecia?

    Simptomele căderii părului apar ca urmare a unei diete necorespunzătoare săracă în substanțe hrănitoare, dar au și factori externi precum expunerea abuzivă la soare care intensifică procesul de degradare al părului, prinderea foarte strânsă și aranjarea lui excesivă. Caderea părului aduce cu sine multe inconveniente precum aspectul foarte inestetic, nesiguranță și ne poate face să devenim niște peroane introvertite având un impact psihic major. De ce spun asta? Întrucât este dovedit faptul că atunci când avem o problemă sau suferim de o afecțiune, avem tendința de a ne închide în noi, cei din jur nefiind de mare folos. Ba mai mult decât atât, ei pot amplifica sentimentul de neîncredere.

    Privind lucrurile din alt unghi, încă de la instalare, căderea părului va putea fi vizibilă peste tot în jurul nostru deoarece vom găsi mult mai multe fire de păr pe pernă, în perie sau piaptăn și pe haine. Cel mai adesea noi nu acordăm prea multă importanță fiind prinși cu activitățile zilnice, dar netratată ne poate afecta serios viața.
    Denumită generic “căderea părului”, clasica boală are rădăcini adânci în organismul și sistemul nostru imunitar. În termeni medicali, Alopecia Areata se caracterizează prin apariția bruscă a unor zone ovale unde părul lipsește în totalitate, de obicei la nivelul scalpului.

    Stiai ca numarul barbatilor care sufera de caderea parului e aproape dublu fata de cel al femeilor?

    statistica caderea parului

    Acestă boală poate afecta în egală bărbați, femei și copii riscând astfel să apară la orice vârstă. De asemenea se încadrează în categoria afecțiunilor autoimune. Afecțiunea generează aglomerarea de celule imunitare în jurul foliculilor firelor de păr. Mecanismul exact prin care se produce acest fenomen nu este pe deplin înțeles, dar debutul și recidivele sunt uneori legate de factori interni.
    Alopecia areata poate afecta orice zonă purtătoare de păr a corpului, însă cel mai frecvent apare pe scalp, sprâncene, gene și bărbie. Ea poartă de fapt mai multe denumiri și se manifestă pe diferite părți ale corpului.

    Alopecia totalis de exemplu, este o formă prezentă în aproximativ 50% din cazurile cu alopecia areata. “ Totalis” semnifică pierderea în totalitate a părului de la nivelul scalpului.
    Alopecia universalis reprezintă mai puțin de 1% din cazuri. Când ne confruntăm cu această afecțiune vom pierde părul ( parțial sau chiar total) de la nivelul întregului corp. Ca remediu la boala aceasta se recomandă urmarea unui tratament pentru caderea parului bazat pe steroizi, dar de obicei nu este nevoie deoarece trece de la sine.

    Cauzele caderii parului

    cauze caderea parului

    Putem considera că avem realmente o problemă în căderea părului atunci cănd pierdem cantități mari de păr, iar acestea nu mai cresc din nou. Durata de viață a unui singur fir de păr este limitată. El rezistând până la 4 luni după care începe să cadă lăsând loc creșterii altui fir.

    Este adevărat faptul că bărbații sunt mai predispuși în a-și pierde podoaba capilară, însă nici femeile nu sunt ocolite de această afecțiune . Astfel că subțierea firului de păr și căderea abundentă sunt destul de frecvente în rândul persoanelor de toate vârstele. Acest lucru se întâmplă dintr-o mulțime de motive, de la o carență de vitamine și un sistem imunitar scăzut pănă la o problemă de sănătate mai gravă. Chiar dacă este o adevărată problemă, pierderea părului poate fi tratată, depinde doar de cauzele acesteia.

    Citeste si:  Cea mai buna placa de creponat parul

    Împrejurările în care se instalează afecțiunea poate avea cauze interne sau externe:

    Stresul emoțional este un factor intern- fiecare traumă psihică survenită ca o consecință a producerii unui accident, intervenție chirurgicală, afecțiune severă, divorț, pierderea locului de muncă sau chiar banala răceală care se întinde pe o perioadă ceva mai lungă de timp, poate duce la căderea temporară a podoabei capilare. Toate acestea fiind o dereglare a ciclului de viață a firului de păr ce nu mai respectă ritmul normal de “creștere, odihnă, regenerare “.

    Sarcina – din cauza profunzimii durerilor suportate pe durata nașterii femeile pot rămâne cu anumite traume care de asemenea conduc la pierderea părului mai mult decât în mod normal.

    Deficiența de proteine – atunci când corpul nu dispune de cantitatea necesară de proteine, procesul de creștere a părului este redus, iar regenerarea este la rândul ei oprită. Așadar, trebuie să includem în alimentație cât mai multe alimente bogate în proteine.

    Moștenirea genetică – poate fi un motiv, în special dacă știm că persoanele de sex feminin din familie s-au confruntat cu astfel de situații. În comparație cu bărbații, femeile nu se trezesc deodată cu o chelie în loc de păr. Ele se luptă mai întâi cu un proces lung ce începe cu subțierea părului, ruperea facilă la periaj până la rărirea podoabei capilare.

    Dezechilibru hormonal – așa cum sarcina modifică nivelul de hormoni din corp, același lucru se întâmplă și în cazul anticoncepționalelor nepotrivte sau a menopauzei. Cele două îți pot da complet hormonii peste cap.

    Mediul înconjurător poate să acționeze împotriva noastră uneori și are drept rezultat pierderea părului din cauze externe de această dată.

    Cele mai des întâlnite sunt:

    O dietă nesănătoasă, schimbările negative asupra mediului și a climei, dar și abuzul de toate tipurile de medicamente. Adunate, aceste lucruri alimentează subțierea firului de păr și calitatea celui care îl va înlocui.

    Ce este și de ce vorbim despre calitatea unui fir de păr?

    Ei bine, această calitate este cea mai evidentă și tot ea este responsabilă de rezistența sau în funcție de caz, deteriorarea anormala a firului de păr, de ritmul în care acesta se regenerează și nu în ultimul rând de aspectul lui. Cel mai înrijorător este faptul că bacteriile, impuritățiile și radiațiile solare distrug părul de la rădăcină și reduc posibilitatea creșterii unui alt fir de păr în același loc.

    Oboseala, tratamentele greșite, alcoolul și fumatul sunt alte elemente ce duc la caderea părului. Așadar, pentru a avea un păr cât mai sănătos o perioadă îndelungată este necesar să avem și să ne menținem un echilibru în tot ce facem pornind de la alimentație și continuând cu stilul de viață și pasiuni. Suplimentele sau tratamentele naturiste sunt cele care ne vin in ajutor atunci când nu putem rezolva problema din alimentație într-un interval de timp relativ scurt.

    Sfaturi utile împotriva căderii părului

    remedii pentru caderea parului

    De cele mai multe ori caderea părului este un proces natural cu care ne confruntăm în fiecare zi, însă dacă devine excesivă, iar firele tale nu sunt dese și nu fac față ciclului de regenerare, trebuie să apelezi la diferite remedii pentru caderea parului.

    Adoptă o alimentație mai sănătoasă pentru a preveni căderea părului. Un regim alimentar echilibrat și diversificat ocupă un loc special în prevenirea căderii părului deoarece există o gamă largă de vitamine și minerale ca o dată ingerate ele contribuie la întărirea rădăcinii firelor, precum: A, B, C,E , fier, cupru, calciu, magneziu și potasiu. Acestea mențin sănătatea părului și a organismului. Și tocmai din acest motiv este recomandat să urmezi o dietă bogată în legume, fructe și grăsimi bune, iar dacă este necesar, suplimentează dozele zilnice cu anumite suplimente.

    Destinde-te pentru a împiedica căderea părului. Așa cum am consemnat și anterior stresul și oboseala pot să agraveze pierdera părului. Nu putem ține sub control tot ce ni se întâmplă zilnic, însă este important să conștientizăm când stresul pune stăpânire pe viața noastră și să ajungem să facem orice lucru cu aceeași stare de irascibilitate și să simțim presiune chiar și atunci când este cazul. De fiecare dată când ne confruntăm cu astfel de stări trebuie să învățăm să ne temperăm și să ne concentrăm pe ceea ce facem. Somnul este un element esențial pentru organism așa că nu este necesar să reducem orele de odihnă indiferent de situațiile cu care ne confruntăm.

    Citeste si:  Indreapta-ti parul fara a folosi placa

    Dacă simțm că ne sufocăm și că suntem depășiți de probleme, este recomandat să apelăm ocazional la masajul de relaxare. Această terapie de relaxare aduce multe beneficii părului dacă este efectuat la nivelul scalpului. Masarea scalpului cu mișcări delicate ale buricelor degetelor pentru a activa circulația sângelui ajută la regenerarea și întărirea firelor de păr.

    Alege produse de par de calitate. Utilizează produse care nu agresează podoaba capilară și pielea capului. Șampoanele, balsamurile, vopsele, spuma, fixativul sau diferite tratamente trebuie să aibă acțiune delicată și hrănitoare. Dacă nu avem grijă la ce fel de produse apelăm se pot usca excesiv scalpul și părul și pot provoca anumite afecțiuni ( mătreață, dermatita seboreică) ceea ce conduce cu timpul la căderea părului. Gândește-te la sănătatea părului tău ca fiind cea mai importantă.

    Nu abuza de produsele de styling și instrumentele de coafat. Folosirea în exces a instrumentelor de coafat( placă, ondulator, bigudiuri, uscător) și a produselor de styling afectează și deteriorează firul de păr. De asemenea, trebuie să ținem cont de tipul de păr și de sensibilitatea scalpului atunci când utilizezi diverse ustensile. Fiecare dintre noi avem o structură unică a firelor de păr astfel că dacă părul unei persoane rezistă la anumite procedee nu înseamnă că acestea se potrivesc toturor.

    Coafează-ți părul lejer pentru a preveni căderea părului! Trebuie să evităm să ne coafăm părul foarte strâns și să îl ținem prins ore întregi în aceeași poziție. Așadar elasticele sau clamele ne pot agresa părul fie pentru că sunt prea strânse, fie că nu sunt de calitate.

    Atenție la medicamentație! Chiar daca medicamentele vin la recomandarea unui medic, ele pot provoca pierdera părului, printre acestea enumerându-se și antidepresivele, anticoncepționalele și pastilele pentru slăbit.

    Evitarea expunerii prelungite la soare! Deși sunt voci care resping faptul că radiațiile solare ar putea influenta caderea parului, este bine totuși să ne protejăm atât părul cât și pielea capului cu o pălărie, o eșarfă sau o șapcă. În plus, pentru siguranța noastră putem să utilizăm și produse cu protecție solară destinate părului.

    Îngrijirea părului în funcție de tipul acestuia

    Părul este unic la fiecare persoană în parte astfel că el necesită o îngrijire diferită. De pildă, părul gras este rezultatul unui puternic exces de sebum. Pentru a evita această problemă se recomandă spălarea părului cu o cantitate mică de șampon, cât de des este nevoie, iar acesta nu trebuie pieptănat frecvent.
    Părul uscat apare din cazua absenței filmului hidrolipidic cu rol de protecție și hidratare și se caracterizează printr-o ușoară încâlcire și fragilitate. Acest tip de păr trebuie foarte bine protejat de soare folosind prosude adaptate pentru stimularea regenerării părului.

    Indiferent de structura părului pe care o avem, pentru a-l menține sănătos este necesar să îl tratăm cu blândețe în încercarea de a-i păstra aspectul și calitatea căt mai mult timp cu putință.
    Igiena părului determină aspectul coafurii și în aceeași măsură aparițiile de zi cu zi de la birou, întâniri sau alte evenimente la care participăm.

    Temperatura apei este foarte importantă atunci când îți speli părul. Apa fierbinte usucă scalpul, afectează celulele capilare și accelerează secreția de uleiuri specifice pentru a compensa efectul deshidratant. De asemenea, utilizarea produselor în cantități mari în ideea că rezultatele vor fi mai bune este complet greșită. Un pumn de șampon nu îți va face părul mai curat. Clătește-ți părul cu apă rece după ce ai aplicat șamponul și balsamul pentru un plus de strălucire și luciu.