Sari la conținut

Miere de Manuka

    De mii de ani, acest medicament natural cunoscut ca si „miere de manuka” a fost folosit atat pentru gustul ei delicios, cat si pentru proprietatile ei vindecatoare. Strabunii nostrii obisnuiau sa utilizeze mierea pentru a trata raceala, gripa, faceau siropuri pentru calmarea tusei, diminuau crampele si problemele digestive si in plus, isi ingrijeau tenul folosind acest aliment minune.

    Picturile din epoca de piatra demostreaza ca oamenii folosesc miere de Manuka de cel putin 8000 de ani. Aceasta era utilizata pentru tratarea ranilor infectate cu mult inainte sa se descopere ca bacteriile sunt sursa infectiei. Dioscordie, medicul grec, a calatorit mult pe tot cuprinsul imperiilor grec si roman in cautarea unor substante medicinale si folosea mierea in scopuri diverse: ca laxative, tratament pentru afectiuni de stomac, tuse, dureri de gat, infectii oculare si vindecarea ranilor.

    In zilele noastre, mierea este cunoscuta ca fiind un remediu eficient in ameliorarea diferitelor afectiuni, fiecare sortiment in parte avand caracteristicile sale unice.

    Cumpara acum miere de manuka

    miere de manuka

    miere de manuka

    De ce este atat de speciala mierea de Manuka?

    Exista multe sortimente de miere despre care noi inca nu am aflat , insa este util sa ne familiarizam cu toate, deoarece multe dintre aceste sortimente au multe proprietati benefice pentru organism.

    Un sortiment aparte este mierea de Manuka, cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, fiind extrem de eficienta in sustinerea functionarii normale a sistemului imunitar si ameliorarii unei mari varietati de probleme de sanatate.

    Este singura miere medicinala din lume, certificata si recunoscuta de catre autoritatile medicale in urma a numeroase studii stiintifice extrem de riguroase.

    Mierea de Manuka este o miere monoflora, cu calitati unice in lume, delicioasa, de o culoare portocaliu inchis si un gust usor aromat, cu proprietati antioxidante si cu o putere antibacteriana rar intalnita, fiind de altfel un puternic antibiotic natural.

    Aceasta miere este produsa doar in Noua Zeelanda de catre albinele care polenizeaza florile arborelui de Manuka care face parte din familia Myrtaceae, denumit stiintific Leptospermum Scoparium . Manuka este o varietate de arbore de ceai, este un arbust cu frunze perene.

    Miere de Manuka originala poate fi importata doar din Noua Zeelanda, de aceea este foarte important sa stim ce cumparam. Fiind destul de „piperata” ca si pret, pe piata exista si multe produse care sunt contrafacute. Este foarte important sa cumparati miere de Manuka doar de la importatori certificati si recunoscuti de producatorii de miere din Noua Zeelanda.

    Cercetari recente au demonstrat ca mierea de Manuka contine peroxid de oxigen, un antiseptic eficace foarte cunoscut, in proportii exceptionale in comparativ cu alte tipuri de miere.

    Ce reprezinta factorul MG?

    Toate tipurile de miere contin o enzima numita glucoxidaza. Aceasta enzima care este introdusa in miere datorita albinelor si elibereaza incet peroxidul de hydrogen. Principalul component al mierii este metilglioxalul (MG). MG este un component care se mai regaseste si in alte tipuri de miere, dar in cantitati mult mai mici decat in mierea de Manuka.

    In mierea de Manuka, MG rezulta din conversia unui alt compus numit dihidroxiacetona, care se regaseste in concentratii foarte mari in nectarul florilor de manuka. Metilglioxalul este cel care confera mierii de manuka o exceptionala putere antibacteriana. Cu cat concentratia lui este mai mare, cu atat este mai punternic efectul de antibiotic. Producatorii de miere au dezvoltat o scala de evaluare a puterii mierii de Manuka. Evaluarea se face pe baza factorului unic al mierii, acest factor corespunzand concentratiei de MG.

    Citeste si:  Care sunt cele mai bune produse pentru imunitate la copii?

    Nu toate tipurile de miere care sunt etichetate ca miere de Manuka contin concentratii semnificative de MG. Pentru a fi considerate suficient de puternice pentru a avea proprietati terapeutice, mierea de Manuka trebuie sa aiba un factor unic de cel putin 10. In scopuri curative sau in medicina de preventie, este bine sa utilizati miere de Manuka activa cu factor +10, +15, sau +20.

    • Factorul MG+100 este recomandat pentru intarirea imunitatii.
    • Factorul MG+250 este ideal pentru cresterea imunitatii si tratarea unor afectiuni minore cum ar fi dureri de gat, febra, migrene, alergii, raceli usoare.
    • Factorul MG400+ este recomandat in tratarea infectiilor rezistente a inflamatiilor, a aciditatii din stomac sau refluxului gastric.
    • Factorul MG550+ este ideal in tratarea infectiilor precum cele cu Staphylococcus Aureus, Helicobacter Pylori, Candida sau a infectiilor uzuale rezistente care au fost tratate in trecut cu antibiotic.

    Se recomanda utilizarea factorului potrivit necesitatilor fiecarui organism deoarece folosirea unul nivel de activitate prea puternic atunci cand nu este necesar, poate duce in anumite cazuri la aparitia unor reactii adverse sau de sensibilitate din partea organismului.

    Cum si cand se ia mierea de Manuka?

    Mierea de Manuka se poate lua de cate doua sau trei ori pe zi, cate o lingurita. Se poate adauga in ceai sau in cafea, dar acestea sa nu fie fierbinti deoarece mierea isi pierde proprietatile la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius. Pentru gastrita sau ulcere stomacale, puneti o lingurita de miere pe o felie de paine si consumati-o cu o ora inainte de masa si o alta felie imediat inainte de culcare.

    Au fost efectuate studii care au demonstrat ca mierea de Manuka activa inhiba cresterea bacteriei Helicobacter Pylori care cauzeaza gastrita si ulcerele stomacale.

    Mierea de Manuka activa este de 8 ori mai eficienta in acest tratament decat alta miere normala. Exista insa ingrijorarea ca mierea poate intarzia vindecarea la persoanale care au ulcere legate de diabet.

    Mierea de Manuka sau produsele care au in compozitia lor miere nu sunt recomandate copiilor mai mici de 1 an sau chiar 2, deoarece contine endospori proveniti din flori care pot cauza botulism, o boala rara dar foarte grava care poate duce la paralizie si chiar deces.

    Incearca si tu mierea de manuka

    miere de manuka

    Cumpara miere de manuka

    Ce beneficii aduce consumul acestui produs?

    Pentru rani externe usoare cum sunt taieturile, sau pentru arsuri usoare, mierea de Manuka este foarte eficienta. Aplicati mierea direct pe rana apoi aplicati un pansament. Ceea ce este cu adevarat incredibil la aceasta miere este faptul ca atunci cand este aplicata extern, creeaza un strat subitire protector, iar cand bandajul este inlaturat, stratul de piele nou care se formeaza nu este afectat, iar vindecarea are loc mult mai rapid.

    In anul 2007, o analiza realizata pe pacientii unui spital din Noua Zeelanda a aratat ca pacientii care aveau infectii cu Staphylococcus Aureus rezistent la meticilina, la care s-au aplicat pansamente impregnate cu miere de Manuka active s-au vindecat mai repede. De altfel, mierea este folosita in multe spitale din intreaga lume atunci cand niciun tratament la antibiotic nu mai are efect asupra infectiilor cu Staphylococcus Aureus ,Helicobacter Pylori, Escherichia Coli sau Streptococcus Pyogenes (bacterie deseori rezistenta la antibiotic care inflameaza si cauzeaza durerile in gat).

    Un avantaj deosebit al mierii de Manuka este faptul ca spre deosebire de alte antibiotice, nu s-a raportat ca determina dezolvtarea bacteriilor rezistente. Bacteriile rezistente se dezvolta dupa expunerea repetata la antibioticele obisnuite si necesita antibiotic special pentru a fi tratate. Mierea de Manuka este extrem de eficienta pentru diferite afectiuni ale pielii precum arsuri, rani, dermatite, eczme, dar si pentru inflamatii si infectii de tipul durerilor in gat.

    Citeste si:  Cele mai bune vitamine si minerale pentru adulti

    De asemenea, mierea de Manuka este eficienta si in vindecarea diareei de cauza infectioasa. Studiile arata ca mierea ajuta la rehidratarea organismului in timpul diareei si ca bacteriile care cauzeaza diareea sunt sensibile la actiunea antibacteriana a mierii. In plus, mierea este hranitoare si ajuta la revitalizarea organismului.

    Mierea de Manuka este utilizata si pentru tratarea altor afectiuni ale organismului. De exemplu, previne si trateaza cancerul, reduce concentratiile mari de colesterol, reduce inflamatiile sistemice, trateaza infectiile de la nivelul ochilor, urechii, gatului sau sinusurilor. Mierea utilizata pentru tratarea ranilor trebuie sa fie foarte pura, special sterilizata si preparata pentru acest scop. Borcanul cu miere de Manuka trebuie sa faca parte din trusa de prim ajutor a oricarei persoane si de asemenea, este primul aliat in lupta impotriva infectiilor.

    S-a demonstrat ca, datorita proprietatilor sale antibacteriene, mierea de Manuka impiedica formarea placii dentare protejand astfel impotriva cariilor. De asemenea, contribuie la sanatatea gingiilor, prevenind si ameliorand efectele paradontozei. Parodontoza este o afectiune de natura infectioasa cauzata de flora microbiana din cavitatea bucala. Aceasta afecteaza gingia si tesuturile de sustinere a dintelui. Prevenirea si tratarea acestei boli este foarte importanta deoarece, in final ea poate duce la afectarea oaselor maxilare care se demineralizeaza, isi micsoreaza volumul si astfel afecteaza implantarea dintilor.

    Mierea de Manuka este eficienta in sustinerea si imbunatatirea sistemului imunitar datorita numeroaselor sale proprietati curative si efecte antivirale foarte puternice pe care aceasta le detine. Reprezinta un aliat exceptional in tratarea si ameliorarea mai multor tipuri de probleme ale aparatului respirator cum ar fi: sinuzita cronica, rinita, astm, tuse cronica, pneumonie, bronsita cronica sau acuta. In plus, aceasta miere genereaza o stare de bine intregului organism.

    Fiind un bun antibacterian, dar si pentru efectele sale antioxidante, antiseptic si antiinflamatorii, mierea de Manuka este un remediu natural perfect pentru rezolvarea celor mai dificile probleme ale pielii, cum ar fi acneea, eczemele, ciuperca piciorului, impetigo, arsurile solare sau cicatricile. De asemenea, mastile cu miere de Manuka hidrateaza pielea in profunzime si repara tenul uscat, fiind recomandata in mod deosebit persoanelor care au tenul deshidratat. Alte efecte incredibile pe care le are asupra tenului sunt reducerea aspectului cicatricilor si al ridurilor, aceelerarea procesului de regenerare al pielii si redarea elasticitatii si fermitatii pielii.

    Acneea este o problema a pielii intalnita in randul multor persoane, principala ei cauza fiind infundarea porilor ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si a inmultirii bacteriilor care pot provoca infectii. Mierea de Manuka poate opri cresterea acestor bacterii in pori datorita metilglioxalului care ii ofera proprietati antibacteriene. Mierea dezinfecteaza tenul in profunzime iar efectul sau antiinflamator reduce roseata si dimuneaza riscul aparitiei cicatricilor post-acnee. De asemenea, datorita proprietatilor sale emoliente, mierea previne uscarea tenului in timpul tratamentelor farmaceutice impotriva acneei recomandate de medici.

    In cazul eczemelor, mierea de Manuka este un ingredient cheie in tratarea lor deoarece are o puternica componenta antibacteriana care tine la distanta agentii patogeni ce pot provoca infectii, ea functionand ca o bariera de protectie.

    In cazul persoanelor care au un ten uscat, mierea de Manuka este un bun umectant, ea atragand si mentinand umiditatea la nivelul pielii. Hidrateaza foarte bine pielea, ajutand-o sa retina umezeala din aer cat mai mult timp iar in plus, inmoaie pielea uscata sau aspra si ii confera un aspect sanatos.

    Deshidratarea si inflamatiile pot provoca imbatranirea prematura a tenului, determinand astfel aparitia liniilor vizibile si pierderea elasticitatii. Mierea de Manuka reduce inflamatia si hidrateaza foarte bine pielea, ajutand-o sa isi pastreze elasticitatea naturala. Aceasta stimuleaza formarea de noi vase capilare si furnizeaza substante nutritive cum sunt aminoacizii, vitaminele, mineralele si glucidele necesare pentru reinnoirea sanatoasa a tesuturilor. In plus, mierea stimuleaza sinteza de collagen si elastina, redand elasticitatea si fermitatea tenului. Mastile cu miere de Manuka sunt recomandate pentru mentinerea unui ten tanar si pentru intarziera aparitiei ridurilor.

    Citeste si:  Sucuri naturale impotriva racelii

    Mierea de Manuka este un adjuvant excelent in tratamentul ranilor si al arsurilor solare si lupta impotriva infectiilor care pot aparea la nivelul ranilor. Un numar tot mai mare de studii a aratat ca infectiile de la nivelul plagilor pot fi eliminate prin aplicarea direct pe rana a mierii. De asemenea, are proprietatea de a ameliora durerea si de a scadea nivelul inflamatiilor. De retinut este faptul ca in cazul tratamentului la domiciliu, mierea poate fi folosita ca remediu pentru arsurile provocate de expunerea indelungata la soare sau rani superficiale, insa nu este recomandata pentru uz in cazul arsurilor si ranilor grave.

    Mierea de Manuka are un PH scazut si prin urmare, creeaza un mediu acid in rana, ceea ce face ca riscul de infectie si timpul de vindecare a ranilor sa fie cu mult diminuat. Vindecarea prompta si eficienta a ranilor determina o cantitate mai redusa de tesut cicatrizat.

    Mierea de Manuka este eficienta in tratarea afectiunii impetigo, o infectie acuta a pielii foarte contagioasa provocata de Streptococcus Pyogenes. Prin prezenta metilglioxalului, mierea are un efect antibacterian puternic si distruge bacteria, fiind astfel un remediu extreme de eficient. In plus, accelereaza vindecarea ranilor de pe piele si creste imunitatea organismului.

    In cazul micozei piciorului, mierea se aplica local pe zona afectata. Ea reduce rata de crestere a fungilor responsabili de aparitia acestei infectii oprind formarea de toxine din fungi. De asemenea, diminueaza senzatia de mancarime si discomfort, impiedica raspandirea infectiei si favorizeaza vindecarea.

    Mierea de Manuka este un remediu natural care te ajuta sa scapi de problemele cu somnul si sa ai parte de un somn linistit. Tulburarile de somn, des intalnite in randul adultilor, apar drept consecinte provocate de stress, regimul alimentar sau schimbarile din mediul inconjurator.

    Mierea elibereaza glicogen in organism, o substanta esentiala pentru functionarea optima a organismului in timpul somnului. O lingurita de miere adaugata intr-un pahar cu lapte cald inainte de culcare te va ajuta sa ai un somn profund, deoarece aceasta stimuleaza corpul sa produca multa melatonina care este principalul hormon ce regleaza ritmul circadian si joaca un rol extreme de important in initierea si mentinerea somnului.

    Contraindicatii si reactii adverse

    Posibile reactii adverse ale mierii de Manuka sunt reactii alergice, in special la persoanele care sunt alergice la intepaturile de albine, risc de crestere a concentratiei de glucoza in sange sau posibile interactiuni cu anumite medicamente chimioterapice. Consumul de miere de Manuka este contraindicat persoanelor care sufera de boli de inima, tuberculoza, sau se afla sub tratament medicamentos cu beta-blocante.

    Pentru uz extern, se aplica direct pe piele dupa care se protejeaza zona cu o compresa. Pentru uz intern, se iau 2-3 lingurile dimineata si seara, inainte de masa, nefiind recomandat copiilor mai mici de 12-24 luni. Pentru uz cosmetic se foloseste ca ingredient in diferite masti cosmetic pentru fata si par.
    Mierea de Manuka este un tratament natural care previne si amelioreaza multe afectiuni, de la unele usoare cum ar fi o raceala pana la altele mai grave cum ar fi distrugerea unor bacteria foarte rezistente la antibiotice.

    Pentru numeroasele sale proprietati si beneficii, mierea de Manuka nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui. Fie ca este vorba de o infectie, o raceala sau un ten uscat cu linii fine, mierea de Manuka este un aliat excelent si un ajutor ideal, 100% natural, care poate rezolva orice problema. Mare atentie insa sa alegeti mierea cu factorul unic cel mai potrivit afectiunii de care suferiti deoarece un factor unic mai mare decat cel necesar poate provoca reactii adverse mai putin placute.